離教者之家

不要毀謗,不要爭競,總要和平,向眾人大顯溫柔。

[1] < [13] [14] 15 > [47]
beebeechan 2023/7/7 20:45
旁版友呢個貼文似乎無論斷人呢。
抽刀斷水 發表於 2023/7/7 14:58

你幾時變咁唔知頭唔知路, (係咪真係反得基多?)
抽刀斷水 2023/7/7 22:24
beebeechan 發表於 2023/7/7 20:45

開出一道藥方都有罪?
beebeechan 2023/7/7 22:40
開出一道藥方都有罪?
抽刀斷水 發表於 2023/7/7 22:24

我係講緊佢開藥方咩!?
我係笑緊佢連個「養」字都唔識寫...叫佢同我一齊返去讀幼稚園

成日話人唔識字, 自己都有字唔識...「去話人」就係罪

你又唔係「天高丙」....點解一嚿雲
抽刀斷水 2023/7/8 00:16
我係講緊佢開藥方咩!?
我係笑緊佢連個「養」字都唔識寫...叫佢同我一齊返去讀幼稚園

成日話人唔識字, 自 ...
beebeechan 發表於 2023/7/7 22:40

你又唔好論斷佢,佢呢啲老人家可能唔識打字,都係手寫輸入,咁塊手寫板認字認得唔好,AI唔夠,咪同佢認錯咗做「餋」字囉。

你唔信?你試下用你用開既輸入法,睇下打唔打到呢個字?
leefeng 2023/7/8 00:36
beebeechan 2023/7/8 00:57
你又唔好論斷佢,佢呢啲老人家可能唔識打字,都係手寫輸入,咁塊手寫板認字認得唔好,AI唔夠,咪同 ...
抽刀斷水 發表於 2023/7/8 00:16

無野既, 只係想話我呢個小先知在
慕道者求問:為何有教徒仍要判斷人?之#157講既又應驗咗唶

呢個亦人「要論斷人...自己也會被論斷」既意思嚟
下流寄生虫 2023/7/8 03:36
但人的腦, 尤其是你這類...是在胡亂塗鴉
beebeechan 發表於 2023/7/4 22:48

弔念爆你基督个老墓a!!!
侮辱台胞兄???
:@ 怎魔样不知                  国家优待台胞之人士? :怒火:
寄生虫代台胞兄教授你龙虎门王小虎降龙十八腿之 “飞龙在天”

聖經就是一本白紙黑字的東西,無論基督徒再任意怎麼私解,他終究是白紙黑字! ...
dior13dior13 發表於 2023/7/4 22:35
上流寄生族 2023/7/8 04:36
beebeechan 發表於 2023/7/7 20:45

你幾時變咁唔知羞唔知耻, (係咪真係信得基多?)
下流寄生虫 2023/7/8 04:45
我係講緊佢開藥方咩!?

成日話人唔識字, 自 ...

你(个)…… 陈贱种【日君】…… 朱牧师 …… 朱贱种《牧民》……
有1个字真真正正唔识
:::
丑//////醜
抽刀斷水 2023/7/8 11:40
無野既, 只係想話我呢個小先知在
慕道者求問:為何有教徒仍要判斷人?之#157講既又應驗咗唶

...
beebeechan 發表於 2023/7/8 00:57

如果我既推測屬實,只係手寫板有問題,並非旁版友唔識寫字,都構成唔到「判人—受判」呢句既應驗。
旁觀者 2023/7/8 11:45

餋是餋的異體字,算啦,就升你入低B班。
https://zidian.qianp.com/zi/%E9%A4%8B
倒是個”茋”字是錯字,原本是”芪”,但字庫裏没這字,打不出來,只能借用。你爺爺就教你識多個字啦。
dior13dior13 2023/7/8 14:35
山东招远故意杀人案告破:犯罪嫌疑人信"神"不信法律
https://www.youtube.com/watch?v=2gCDTDncKDI&ab_channel=SMG%E4%B8%8A%E6%B5%B7%E7%94%B5%E8%A7%86%E5%8F%B0%E5%AE%98%E6%96%B9%E9%A2%91%E9%81%93SMGShanghaiTVOfficialChannel
上流寄生族 2023/7/8 18:41
山东招远故意杀人案告破:犯罪嫌疑人      信"神"不信法律
dior13dior13 發表於 2023/7/8 14:35
谢谢谢谢谢谢台胞兄之教指【指教】
beebeechan 2023/7/8 21:33
餋是餋的異體字,算啦,就升你入低B班。

旁觀者 發表於 2023/7/8 11:45

不如你異上加異, 寫成咁喇:

或者寫埋甲骨文既「養」

好人好姐, 做乜有異常人, 標奇又立異, 好失常囉
beebeechan 2023/7/8 21:34
倒是個”茋”字是錯字,原本是”芪”,但字庫裏没這字,打不出來,只能借用。你爺爺就教你識多個字啦。
旁觀者 發表於 2023/7/8 11:45

你真係好亞當, 擸塊無花果葉嚟遮醜。
既然你個字庫冇「芪」呢個字, 咁點解突然間又「芪」到出嚟?
點解#275芪唔出, 現在又芪到?

個手寫板唔再黐線喇咩?

beebeechan 2023/7/8 21:35
如果我既推測屬實,只係手寫板有問題,並非旁版友唔識寫字,都構成唔到「判人—受判」呢句既應驗。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/7/8 11:40

唔係手寫板唔識寫字, 係出錯咗字時條友唔識睇到有錯。(所以, 仍是人大意)
現在俾人批, 先找借口, 因為A, 因為B, 因為XYZ。 你就護住佢, 因為佢係反基盟友。
抽刀斷水 2023/7/9 00:34
唔係手寫板唔識寫字, 係出錯咗字時條友唔識睇到有錯。(所以, 仍是人大意)
現在俾人批, 先找借口, 因 ...
beebeechan 發表於 2023/7/8 21:35

我係慕道者,你係教徒,我同你先係盟友,不過我以事論事啫。

人地老人家,眼花花,睇唔清楚啲字有咩咁出奇,都證實唔到佢唔識寫字喎。
旁觀者 2023/7/9 00:48
你真係好亞當, 擸塊無花果葉嚟遮醜。
既然你個字庫冇「芪」呢個字, 咁點解突然間又「芪」到出嚟?
...
beebeechan 發表於 2023/7/8 21:34

那是從網上copy過來, 也許是來自簡體版字庫, 即使是繁體字庫, 台灣版與港澳版也有不同.
    你有"批"過咩? 你根本唔識, 係你爺爺講出來, 教下你而已.
beebeechan 2023/7/9 00:54
睇唔清楚啲字有咩咁出奇,都證實唔到佢唔識寫字喎。
抽刀斷水 發表於 2023/7/9 00:34

又要挑你....
咁啲人寫錯字, 都証實唔到佢唔識字喎.....(係咪咁)

無教育文化既人寫錯哂啲字都可以話係「進步」嚟. ..變成殘體字..仲要盛行全國
beebeechan 2023/7/9 00:56
那是從網上copy過來,
旁觀者 發表於 2023/7/9 00:48

哇....原來你一早知是可以copy 過來..
咁一開始時你又唔copy? 專登用個錯既?
[1] < [13] [14] 15 > [47]

返回首頁 | 登錄 | 註冊