離教者之家

我認為這個topic很值得探討

< [1] 2 [3] > [5]
沙文 2023/2/19 00:35
摩西就係咁啦,曉敇法分開紅海添。聽過傳道反而冇人識咁樣表演。
新約時代,12宗徒個個都係耶穌親自recruit.。陪耶穌釘架兩個活寶貝亦係由耶穌親自寵幸,邊L度駛上一年半載慕道班咁煩?保羅又係行行下街被唔知上帝定耶穌整蠱,咁就搞掂咗,又係冇上過慕道班
抽刀斷水 2023/2/19 11:02
咁辛苦整咗套天主教要理,都想啲人拜讀吓丫嘛。
沙文 2023/2/19 12:12
回覆 23# 抽刀斷水
聖教會最中意冇嗰樣整嗰樣,唔知係咪擦存在感,自己老作教規出來。而家尐神父鬼屌咁聲話唔得娶老婆,
但第一任教宗伯多祿,不但改名好意頭出自姓名學名家,佢同我一樣連外母都有。
抽刀斷水 2023/2/19 12:57
回覆 24# 沙文

據聞係怕啲教宗生咗仔,將教會資產當遺產咁傳畀仔女喎。

其實只要閹哂啲神父,連同時至今日既性侵醜聞就乜問題都解決哂啦。
沙文 2023/2/19 13:10
before晉鐸雪幾樽精液唔得咩?
抽刀斷水 2023/2/19 17:20
回覆 26# 沙文

你講今時今日既科技既話,閹咗分分鐘都駁得返添啦。
沙文 2023/2/19 22:18
古代科技都足夠切J, 教宗唔切都制止唔到佢百子千孫好福氣過您
若是為了您講的那個原因應該早就規定要閹
beebeechan 2023/2/19 23:46
不過要make appointment.我唔係一定得閒
沙文 發表於 2023/2/18 20:49

咁同你較快鐘, 嗱嗱聲去到你個第十一時辰....等你無咁忙
beebeechan 2023/2/19 23:47
摩西就係咁啦,曉敇法分開紅海添。聽過傳道反而冇人識咁樣表演。
新約時代,12宗徒個個都係耶穌親自recruit ...
沙文 發表於 2023/2/19 00:35

請高層員工, 要做大事既..先要老細親自interview 唶..
唔知你想apply乜職位咁呢?
beebeechan 2023/2/19 23:47
邊L度駛上一年半載慕道班咁煩?

沙文 發表於 2023/2/19 00:35

一年半載慕道期, 一星期先上一課, 一個鐘多啲。

咁講伯多祿同十一個...跟咗耶穌三年幾, 日日夜夜7-11咁上堂, 五旬節當日才受洗.....慕道期長過你好很多喎
沙文 2023/2/20 00:38
您睇清楚老細喺街市做乜:約在第三時辰,又出去,看見另有些人在街市上閒立着
我老婆叫我出去幫佢買M巾,我怕面懵唔敢,喺度7下7下,係您老細自己approach我,offering managing director或General manager之類,唔係我apply,好似間中搵下我嘅head hunters咁。

陪釘兇犯,耶穌實在告訴佢即日有飛一齊去disney玩嗰位,上咗幾耐堂?
beebeechan 2023/2/20 00:47
.
陪釘兇犯,耶穌實在告訴佢即日有飛一齊去disney玩嗰位,上咗幾耐堂?
沙文 發表於 2023/2/20 00:38

右盜..係11:59分先悔改嘛
你係咩?
沙文 2023/2/20 00:50
你又知我唔會?
beebeechan 2023/2/20 00:50
我老婆叫我出去幫佢買M巾,我怕面懵唔敢,喺度7下7下,係您老細自己approach我,offering managing director或General manager之類,唔係我apply,好似間中搵下我嘅head hunters咁。
沙文 發表於 2023/2/20 00:38

咁你唔好話上主無召你
係你話買完M巾先哩......(同話先回家葬老豆嗰條友一樣唶)
沙文 2023/2/20 00:51
我先前都話咗我未必有我阿叔咁硬凈啦
beebeechan 2023/2/20 01:00
我先前都話咗我未必有我阿叔咁硬凈啦
沙文 發表於 2023/2/20 00:51

哦..原來你係脆皮炸鮮奶..
外邊硬, 裡變軟
沙文 2023/2/20 01:01
係呀, 就算我臨死皈依咗, 我都係冇上過慕道班, 我淨係聽過你講道
beebeechan 2023/2/20 01:04
係呀, 就算我臨死皈依咗, 我都係冇上過慕道班, 我淨係聽過你講道
沙文 發表於 2023/2/20 01:01

守門既伯多祿睇睇....嗯...
你上既係 A-level, 唔係 O-level....奧畸架

宗徒大事錄中個太監都係聽咗斐理伯幾粒鐘講解...就pass勒
(重質不重量既)
beebeechan 2023/2/20 02:23
沙文 發表於 2023/2/20 01:01

你講到你一去上慕道班, 想皈依....就係就嚟死, 時日無多, 要埋單咁
你更加唔肯去慕道勒, 一去慕道就好似咀咒自己咁
沙文 2023/2/20 04:24
我幼讀聖賢書, 識得”朝聞道夕死可矣《論語.里仁》”
聽你講咪仲好

您責任好大㗎唔好講錯嘢呀

< [1] 2 [3] > [5]

返回首頁 | 登錄 | 註冊