離教者之家

終於都找到上帝住喺邊

< [1] 2 [3] >
沙文 2024/7/22 13:21
易危品種又未必唔係上帝。麻雀雖小,/嗱咁就係用小字嘞,入唔到理科。據説上帝唔approval 天上麻雀一隻都唔會跌落水。
沙文 2024/7/22 13:23
我幾時入唔到理學院,你入唔到咋嘛
Guest from 203.145.94.x 發表於 2024/7/21 21:15

當你唔只識分小同少嗰陣咯。您自己話咖
匿名 2024/7/22 13:40
易危品種又未必唔係上帝。據説上帝唔approval 天上麻雀一隻都唔會跌落水]

幫你FIX返你句

但上帝Approve以色列被「仇敵」狂打狂攻,也approve以色列喪攻打鄰國。
匿名 2024/7/22 13:41
當你唔只識分小同少嗰陣咯。您自己話咖

唔通你係連登的正字老師?肥絲?
沙文 2024/7/22 13:45
正字大L把人識,係你差尐咁啦,唔夠高分入理學院,斷估都入唔到醫學院卦?我康健的人用得醫生,用不著您。
匿名 2024/7/22 14:11
語言文化活潑新
約定俗成已能用
八股糾正礙溝通
匿名 2024/7/22 14:12
正字大L把人識,係你差尐咁啦,唔夠高分入理學院,斷估都入唔到醫學院卦?我康健的人用得醫生,用不著您。 ...

送你幾句

語言文化活潑新,
約定俗成已能用,
八股糾正礙溝通。
沙文 2024/7/22 14:16
屌寫幾句嘢都咁L渣入唔到理學院
匿名 2024/7/22 14:25
屌寫幾句嘢都咁L渣入唔到理學院

係咪「話人者是」,真相會唔會係,你好想入理學院,但你確實入唔到理學院?
匿名 2024/7/22 14:26
係咪「話人者是」,真相會唔會係,你好想入理學院,但你確實入唔到理學院? ...

香港理科搵唔到食架,唔駛飲恨喎。

香港地入商學院更好
沙文 2024/7/22 14:27
我唔想入理學院,唔同您語文低分入唔L到
匿名 2024/7/22 14:29

你唔係香港人?定係你根本連JUPAS都無報過1?

理學院過咗minimum requirement 都收。
文學院語文科先要求高。
匿名 2024/7/22 14:29

你唔係香港人?定係你根本連JUPAS都無報過?

理學院過咗minimum requirement 都收。
文學院語文科先要求高。
沙文 2024/7/22 14:35
您唉聲歎氣好感慨咁喎:”唉,唔怪得理學院要求語文要高分才係入學條件”真係聞之者動容,受之者淪髓。我都戥您心酸。繼續努力啦
匿名 2024/7/22 14:39
您唉聲歎氣好感慨咁喎:”唉,唔怪得理學院要求語文要高分才係入學條件”真係聞之者動容,受之者淪髓。我都 ...

香港所有科(包括理科)大學收生都要求語文3,數學2,選修科2至3(理學院就要求數學3)

舊制要求AL 中化UE合格,數學AL免修。
理學院要求Pure Maths 合格。

你唔好同我講你係舊制HKCEE畢業,無讀過HKALE/HKDSE
如果有讀過無理由會咁回我篇文
沙文 2024/7/22 14:41
係您自己話理學院要求語文高分才係入學條件,然後您又慌死人唔知您有幾多墨水,關我叉事咩
匿名 2024/7/22 14:45
係您自己話理學院要求語文高分才係入學條件,關我叉事

你真係HKCEE Graduate ?
如果係的話,咁你都幾積極持續進修學習。
據我理解,HKCEE畢業生好少會再討論學術野或科學野。
沙文 2024/7/22 14:54
咁唔好再討論學術嘢科學嘢啦。據我理解,理學院要求語文高分才入學條件,您都要鑿壁偷光先過到呢關。
匿名 2024/7/22 14:56
咁唔好再討論學術嘢科學嘢啦。據我理解,理學院要求語文高分才入學條件,您都要鑿壁偷光先過到呢關。 ...

通常討論學術或科學野都最少係 BSc / MSc  先會有興趣
好少聽CE人都有興趣
沙文 2024/7/22 15:07
嗱可喜可賀學到嘢嘞,今次個少字用得啱。但係要入理學院,淨係識這個字未必夠,希望您鐵杵磨針
< [1] 2 [3] >

返回首頁 | 登錄 | 註冊