離教者之家

黎巴嫩被以色列用傳呼機恐怖襲擊

< [1] 2
匿名 2024/9/25 10:45
巴勒斯坦啲阿拉伯人發動恐襲殺以色列人,唔通啲巴勒斯坦啲阿拉伯人又係以色列人?以色列幫以色列人還拖。

你唔係唔知道,內戰比國際戰爭更多嗎?

現在香港黃絲,係叛軍,中國政府反擊叛軍,當然係正確啦

正常黎講,叛軍係要拉坐監的。

所以國安法,咪拉咗很多香港黃絲坐監囉。
jimmychauck 2024/9/25 16:19
回覆 21# Guest from 124.217.137.x

你首先證明所有香港永居印巴都有中國藉先再同我講。連基本事實都否認,冇咩需要回應你。

香港人當然100%是中國人
Guest from 203.145.89.x 發表於 2024/9/24 16:22
jimmychauck 2024/9/25 16:20
回覆 22# Guest from 124.217.137.x

講多無謂,你用別國人比喻香港人喺中國香港,即係妄想分裂中國,完。
匿名 2024/9/25 17:17
On9 真係 on9
以為世界只有國際戰爭,沒有內戰

黃絲係叛軍,叛軍想分裂正軍的民心?
jimmychauck 2024/9/26 05:43
回覆 25# Guest from 203.145.94.x

自己比喻不倫映射香港人係外人,咪認左佢,話咩人戇鳩?

共產黨不嬲都同人民打仗,外鬥外行內鬥內行,防民甚於防寇,防民之口甚於防川。你冇否認過我講共產黨失信及經濟掠奪,你話有內戰就真係冇錯,不過係共產黨開打先嘅。
匿名 2024/9/27 09:28
回覆  Guest from 203.145.94.x

自己比喻不倫映射香港人係外人,咪認左佢,話咩人戇鳩?

共產黨不嬲都同 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/26 05:43  

係你中文或政治觸覺或歷史觸覺差唧
內戰咁common都可以當係外人
你政治或歷史觸覺差咪feel錯囉

內戰當然係黃絲發動啦
2019年6月9日開始,是遊行抗議,未算內戰。

2019年7月1日,立法會掛上「沒有暴徒,只有暴政」,破壞立法會,並升黑洋紫荊旗,就係宣佈香港內戰正式開始。
jimmychauck 2024/9/27 10:44
回覆 27# Guest from 203.145.94.x

你冇否認過我講共產黨失信及經濟掠奪,你話有內戰就真係冇錯。共產黨失信及經濟掠奪就早早早於2019-06-09,你鳩噏謬誤歸因係冇用㗎。
< [1] 2

返回首頁 | 登錄 | 註冊