離教者之家

個個牧師真有錢!

[1] < [6] [7] 8 > [10]
旁觀者 2024/9/10 22:06
回覆  旁觀者
"要佢"嘅出處呢歷史學家?定係應該話,杜撰歷史學家?
jimmychauck 發表於 2024/9/10 02:15

唔好講東講西、逃避問題嘞。
    人類進入文明時代,以裸體為恥。倘若細路自己剝光豬,耶穌應該叫佢著番衫褲,細路赤條條,除了耶穌要佢咁做,還有啥理由﹖
    阿柒頭,你唔懂邏輯,爺爺就教下你。
jimmychauck 2024/9/11 00:47
回覆 142# 旁觀者

還有啥理由?

隨便上網都揾到。

最後的晚餐當中猶大離去(約13:30),明顯地是去帶領兵丁捉拿耶穌。最後晚餐的地點事前保密,故猶大事先並不知道晚餐的地點,很可能猶大提早離去就是帶著羅馬兵先到馬可樓捉拿耶穌,但耶穌和門徒已經離去,只剩下馬可赤著身在屋內睡覺。猶大在馬可樓無功而退之後,因為知道耶穌經常到客西馬尼園禱告,所以下一站便帶兵到那裏;可能猶大和兵丁離去後,馬可匆匆披上麻布,便是要跑去通知耶穌躲避,但已經來不及了。

https://sauwing.com/%E8%AA%B0%E6 ... %E4%BA%BA%EF%BC%9F/

我都好似唔係第一次同你講。

我話你知,DIOR有種病,唔接受人地解釋,唔識反駁,繼續只接受自己睇法,我睇死你都一樣係呢一種人。同你呢種人就無需要討論,嘲就夠。

唔好講東講西,https://m.exchristian.hk/forum/index.php?action=thread&tid=15670 你一二都未識答。
旁觀者 2024/9/11 22:42
回覆  旁觀者
可能猶大和兵丁離去後,馬可匆匆披上麻布,便是要跑去通知耶穌躲避,但已經來不及了
jimmychauck 發表於 2024/9/11 00:47

阿柒頭,光豬細路著條褲同披上麻布時間相差得了多少﹖
    何況公安去捉屁眼教主時,光豬細路已經在那裏,佢見了公安才光脫脫逃跑。
    阿柒頭,記得時刻趷高屎窟就够嘞!
jimmychauck 2024/9/12 00:18

回覆 144# 旁觀者

聖經時代有橡筋褲?一著就走?
人地急起上黎你理得人地著乜?赤身又冇話露體,你又知冇底褲?
聖經所用的赤身,並不是說他沒有穿衣,而是說他穿了在家穿的短衣褲;然後披上一塊麻氈。另一方面,耶穌於最後的晚餐的地點,是在馬可的家中,這是聖經學者研究前文後所得的結果,幾乎是一致確定的。吃完晚餐之後,耶穌和門徒談話、禱告,然後帶同十一個門徒,離開馬可的母親馬利亞的家,往客西馬尼園去。而馬可又跟著一同去,但他只穿了家裏所穿的短衣褲,再披上一塊麻氈便去了。後來在客西馬尼園,耶穌迫切的禱告,門徒都睡著了,馬可也不例外。到兵丁來捉拿耶穌的時候,門徒驚醒,便都四散,只有彼得和約翰仍在那裏跟著,而馬可也在其中。只是兵丁卻要捉拿他,他便逃走,連麻氈也不要,便穿著短衣褲跑回家中。

https://www.hkbibleconference.org/session-message/view/398

大部分人都諗到嘅正常解釋,玩開屎忽果啲可能耳濡目染腦洞唔同啲。

"要佢"嘅出處呢歷史學家?信口胡謅就當證據。
"已經在那裏"嘅出處呢歷史學家?

我話你知,DIOR有種病,唔接受人地解釋,唔識反駁,繼續只接受自己睇法,我睇死你都一樣係呢一種人。同你呢種人就無需要討論,嘲就夠。jimmychauck 發表於 2024/9/11 00:47

就早批死你呢種人㗎啦。

唔好講東講西,https://m.exchristian.hk/forum/index.php?action=thread&tid=15670 你一二都未識答。
旁觀者 2024/9/12 23:07
回覆  旁觀者
聖經所用的赤身,並不是說他沒有穿衣,而是說他穿了在家穿的短衣褲;然後披上一塊麻氈。
jimmychauck 發表於 2024/9/12 00:18

阿柒頭,你引嘅係邪教會蟮稿,邪教會那有真嘢!
    「赤身」等於「短衣褲」﹖你當大家同你一樣係神經佬﹖
    阿柒頭,擘開你屁眼睇真妖書原文啦︰
「有一個少年人,赤身披著一塊麻布,跟隨耶穌,眾人就捉拿他。他卻丟了麻布,赤身逃走了。」《馬可》14︰51
jimmychauck 2024/9/12 23:16
回覆 146# 旁觀者

邪教冇真野你又信《馬可》14︰51?正戅鳩。
你反駁唔到咪反駁唔到囉,認左佢好難咩?
leefeng 2024/9/12 23:29

經囉喎………………

最後的晚餐當中猶大離去(約13:30),明顯地是去帶領兵丁捉拿耶穌。最後晚餐的地點事前保密,故猶大事先並不知道晚餐的地點,很可能猶大提早離去就是帶著羅馬兵先到馬可樓捉拿耶穌,但耶穌和門徒已經離去,只剩下馬可赤著身在屋內睡覺。猶大在馬可樓無功而退之後,因為知道耶穌經常到客西馬尼園禱告,所以下一站便帶兵到那裏;可能猶大和兵丁離去後,馬可匆匆披上麻布,便是要跑去通知耶穌躲避,但已經來不及了。

=

正飲酒歡會間,有人來報道:「大王,門外有兩個獨角鬼王,要見大王。」猴王說:「教他進來。」那鬼王整衣跑入洞中,倒身下拜。美猴王問他:「你見我何干?」鬼王說:「久聞大王招賢,無由得見;今見大王授了天錄,得意榮歸,特獻赭黃袍一件,與大王稱慶。鬼王謝恩畢,復啟道:「大王在天許久,所授何職?」猴王道:「玉帝輕賢,封我做個甚麼'弼馬溫'!」鬼王聽言,又奏道:「大王有此神通,如何與他養馬? 就做​​個'齊天大聖',有何不可? 「就替我快置個旌旗,旗上寫'齊天大聖'四大字,立竿張掛。自此以後,只稱我為齊天大聖,不許再稱大王。亦可傳與各洞妖王,一體知悉。
jimmychauck 2024/9/12 23:53
回覆 148# leefeng

識答人先出黎獻世啦,日日出黎罵街以為自己幾醒,俾人嘲到底褲都冇都唔知醜。

你個沖生仲未敢出黎,要我等多幾耐?
leefeng 2024/9/13 02:37
回覆  leefeng

識答人先出黎獻世啦,日日出黎罵街以為自己幾醒,俾人嘲到底褲都冇都唔知醜。

jimmychauck 發表於 2024/9/12 23:53

你除了重複跳线出黎獻世出醜之外,冇嗱?
jimmychauck 2024/9/13 02:51
回覆 150# leefeng

你都唔識答,我洗乜有新野?次次俾你轉到話題咁蠢呀。

leefeng 2024/9/13 04:21
回覆  leefeng

你都唔識答,我洗乜有新野?次次俾你轉到話題咁蠢呀。

識答人先出黎獻世啦,日日出黎罵街 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/13 02:51

你又錯啦,我唔係罵街,我係日日出黎罵你隻黑暴曱甴,㸃吖?
死曱甴jimmychauck雜種狗!

leefeng 2024/9/13 04:28
回覆  leefeng

jimmychauck 發表於 2024/9/13 02:51

你嘲條耶稣同光猪少年底褲都冇?底褲都冇即是屁股教啦,難怪你隻曱甴慣用屁股来發聲!

jimmychauck 2024/9/13 05:25
回覆 152# leefeng
回覆 153# leefeng

你識乜做乜都好,潑婦罵街又好,罵街又好,就係唔識答人,我洗鳩理你。
旁觀者 2024/9/13 22:47
回覆  旁觀者
邪教冇真野你又信《馬可》14︰51?正戅鳩。
jimmychauck 發表於 2024/9/12 23:16

即係你承認妖書講嘅係真,邪教會蟮稿係假。好嘞,唔該你踩踩五步蛇、黑曼巴蛇俾你爺爺睇下。
jimmychauck 2024/9/13 22:52
回覆 155# 旁觀者

你噏乜柒啫?你自己話邪教冇真攞咩聖經黎做根據同我講啫?你搞清自己邏輯先出黎柒啦。
旁觀者 2024/9/13 23:01
你咁懂邏輯,講下耶穌身邊嘅細路,點解要剝光豬先啦。
jimmychauck 2024/9/13 23:17
回覆 157# 旁觀者

懂邏輯咪知你果啲係偽問題囉。又唔係未講過你聽,你老人癡呆又發?
旁觀者 2024/9/15 00:40
回覆  旁觀者
懂邏輯咪知你果啲係偽問題囉。又唔係未講過你聽,你老人癡呆又發? ...
jimmychauck 發表於 2024/9/13 23:17

你爺爺唔知你講過乜噃,因為你無中生有、撒潑耍賴最叻。
    答下耶穌身邊嘅細路,點解要剝光豬先啦。
jimmychauck 2024/9/15 05:40
回覆 159# 旁觀者

我答左你你唔識駁,你自己仲噏黎出醜,你老人癡呆又發?個個知你淨識玩屎忽㗎啦,未俾我片夠?定係自打嘴巴仲未夠腫?
你唔知人地講過乜,一係唔識得,一係智力唔夠,干我鳥事?

就係為左防止你呢啲垃圾喺度妖言惑眾,製作一帖如下。

無中生有之王對決積分表

無中生有之王,不是你便是李瘋,有聰明便反駁吧。
leefeng 2024/9/15 11:03
回覆  leefeng
回覆  leefeng

你識乜做乜都好,潑婦罵街又好,罵街又好,就係唔識答人,我洗鳩理你。 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/13 05:25

你做鴨就敬業啲啦,咪得罪啲金主呀,到時金主大爺會玩殘你,你咁樣衰,唔慌多客,所以要日日夜夜来離教手淫招客,你真係折堕!

一招手就来的jimmychauck鴨,人人都是你老細,小心侍候,咪駁嘴駁舌!

我最喜歡用藤條打到你呢隻賤成背藤條痕,每條俾你一千蚊
我又喜歡拗斷你手腕,每隻俾你一萬蚊!
曱甴鴨jimmychauck最啱用火烤,bbq jimmychauck 可以俾十萬,你好快可以行出劏房,威俾逃出魔幻睇下

.

[1] < [6] [7] 8 > [10]

返回首頁 | 登錄 | 註冊