離教者之家

假如神的邏輯應用在消防員救火上...

1 [2] [3] >
沙文 2013/1/22 16:29
出位基督徒 2013/2/4 05:22
"If you proved your existen to him, he is no longer freely choosing to be saved."

耶穌明明說的是:「 我 若 不 行 我 父 的 事 、 你 們 就 不 必 信 我 。」
而且耶穌早就來"proved His existen"了...
和這消防員所說的完全相反... 請問他在那裡用了神的邏輯???
沙文 2013/2/4 05:37
於 是 他 對 我 說 、 看 哪 、 我 給 你 牛 糞 代 替 人 糞

耶穌就係唔記得用牛屎代人屎,所以不必信佢。
出位基督徒 2013/2/4 05:44
係以西結要求唔要人屎。。。 邊有唔記得?
沙文 2013/2/4 05:56
然 而 不 要 照 我 的 意 思 、 只 要 照 你 的 意 思 。先得咖嘛
出位基督徒 2013/2/4 06:02
回覆 5# 沙文

冇錯吖,咁佢既意思咪就就係:「我 給 你 牛 糞 代 替 人 糞」囉. 嗱, 你一用聖經,我就駁唔倒啦. 因為聖經好講道理架ma!
沙文 2013/2/4 06:08
耶穌乜糞都冇, 邊講道理啫
出位基督徒 2013/2/4 06:10
吓, 耶穌D道理唔响舊屎度架喎... 乜你D道理响舊屎度架咩???
沙文 2013/2/4 06:14
回覆 8# 出位基督徒
原來您都認為耶穌的道理係流嘅
真理就緊要無處不在嘛, 唔响舊屎度就唔會係真理啦
出位基督徒 2013/2/4 06:20
回覆 9# 沙文

首先我沒有認為耶穌的道理係流嘅. 因為正如你所講, 真理就緊要無處不在. 所以冇舊屎都可以有真理.
其次, 如果你想講一講屎的道理, 那這樣吧. 我估計耶穌在衪的三十三年中,係有上茅廁大便既.
沙文 2013/2/4 06:23
您有, 您話「耶穌D道理唔响舊屎度架喎」, 所以就算在衪的三十三年中,係有上茅廁大便都冇用,因為耶穌D道理唔响舊屎度
出位基督徒 2013/2/4 06:34
耶穌D道理當然唔係舊屎度啦! 只係真理有一部份係舊屎度之ma~
真理無處不在, 耶穌的道理在真理之中, 而真理之中除了耶穌講過的道理以外又包含了屎的道理! 你仲唔明?
沙文 2013/2/4 06:36
錯。真理有一部份係舊屎度就會有耶穌D道理一部份係舊屎度
你仲唔明?
出位基督徒 2013/2/4 06:52
Okay, 這次我可以肯定你係唔識Overlap Grouping 既.

用你既講法, 白飯在萬有之中, 屎也在萬有之內. 所以在你食的飯之中也一定有屎在內?
沙文 2013/2/4 06:54
你屙的屎之中都有飯在內啦
出位基督徒 2013/2/4 06:58
你消化不良? 願你早日康復, 身體安康... 感謝主我身體安好...
沙文 2013/2/4 07:01
您嘅感謝sooner or later都会失效嘅
出位基督徒 2013/2/4 07:07
就係囉!都唔知攪乜既! 到琴日為止好多時D野我唔祈禱就好地地, 一祈禱就出問題. 到時我一定會兜口兜面問神點解! 火都黎!
沙文 2013/2/4 07:10
兜口兜面問神都未必有用, 佢避重就輕話唔值得回應,您都吹佢唔漲
出位基督徒 2013/2/4 07:17
係吹佢唔漲. 約伯單單打打咁話 「世界係神造既, 神鐘意點玩到得, 都係啱既.」 神都話約伯說的是。 
而且對於約伯的提問,神都冇正面回應。約伯都吹佢唔漲。。。

不過不問白不問,括出去啦! 問左先算~
沙文 2013/2/4 07:36
咁您即係其實並不介意避重就輕啦
1 [2] [3] >

返回首頁 | 登錄 | 註冊