離教者之家

大家快D支持明光社

1 [2] >
抽刀斷水 2007/10/7 13:17
人地要籌錢1300億元呀!單靠基督徒的支持和祈禱絕對不足夠,因此小弟僅呼籲反基及離教者一起支持明光社,同埋支持金管局將香港股市每日成交額的十分之一捐給明光社。(離教者之家首度支持明光社,算唔話得喇掛?)。

http://www.truth-light.org.hk/main/neigbour/index.jsp

我們希望於六年內籌募13,000,000萬
購置辦公室和
成立生命及倫理研究中心

工作包括:
      1.搜集有關傳媒、性文化、社會及家庭倫理的各地研究資料並加以整理
      2.就以上課題作信仰反省並向各教會推廣
      3.以社會科學的方法就以上課題每半年作一深入調查並發表
      4.每年將各項研究成果結集成書(最少一本)
      5.每年舉辦一次有關生命及倫理的小型學術研討會(與大學及神學院合作)
      6.與各神學院合作,推動基督教倫理的神學教育及延伸課程
      7.向社會各界推動生命及倫理的價值
      8.就社會上一些涉及生命及倫理的議題發表學術意見
      9.從福音派的觀點,對一些受自由主義影響神學家的文章作出回應
      10.與其他國家及地區(特別是華人社會)交流相關的經驗
無米大師 2007/10/7 19:11
我已經E_MAIL 去插佢(其實係提醒)

估唔到唔肯改,真係想博大霧!
酒井明 2007/10/7 20:58
絕對支持!絕對支持明光社響香港成立一個"紅色教堂",記得叫佢地成立游擊隊,得閒就拉D周刊老闆黎鎗斃!
沙文 2007/10/8 04:17
條link not working.
抽刀斷水 2007/10/8 11:07
原帖由 無米大師 於 2007-10-7 19:11 發表
我已經E_MAIL 去插佢(其實係提醒)

估唔到唔肯改,真係想博大霧!

咦?已經改了。

咁我都改為無須支持這次籌款行動了。

To 沙文:可能你入去時剛剛正在修改,所以你睇唔到,現在OK了。
沙文 2007/10/8 13:06
唔係喎,一直都唔得。
甚至我開個新window打入http://www.truth-light.org.hk/都一樣話server not found

難道......我個PC咁人工智能,制止我睇明光社網頁?
抽刀斷水 2007/10/8 14:06
原帖由 沙文 於 2007-10-8 13:06 發表
唔係喎,一直都唔得。
甚至我開個新window打入http://www.truth-light.org.hk/都一樣話server not found

難道......我個PC咁人工智能,制止我睇明光社網頁? ...

ban 人係雙方都可以既。

可能你已在明光社的黑名單內。 恭喜~
沙文 2007/10/8 14:09
真係有此奇事?

Server not found
Firefox can't find the server at www.truth-light.org.hk.

我真係咁重要?
龍井樹 2007/10/8 14:26
我入到喎....
睇黎真係低調有低調好.
沙文 2007/10/8 14:44
咁神怪?麻煩您話俾蔡生听,我想捐錢
抽刀斷水 2007/10/8 19:30
原帖由 沙文 於 2007-10-8 14:44 發表
咁神怪?麻煩您話俾蔡生听,我想捐錢

我代蔡生答你:「你唔X駛煩喇,我真係唔X要你捐D臭X錢呀,X你XX死反基!」
沙文 2007/10/8 19:55
喂,唔係講小喎師伯。我個mailbox被呢碌日報襲擊,寄五十幾封email來,全部係挪亞方舟被發現那一期
洗左之後1小時又收到十幾封

兩件事唔知有冇關係?

沙文 2007/10/8 20:01
死啦,會唔會我嘅身份已敗露咗呢?
段天祥 2007/10/8 20:03
不如籌錢俾佢地去阿富汗傳教
沙文 2007/10/8 20:08
拿,係咪有點不尋常呀?
訪客得得b 2007/10/8 20:21
原帖由 沙文 於 2007-10-8 20:01 發表
死啦,會唔會我嘅身份已敗露咗呢?

睇黎就似喇!
記得鎖好門窗,訓覺吾好訓到咁熟,隨時做好博鬥準備,支槍開定保險制,
聯絡壽險經紀,確定保費交足。重有一樣,最好叫老婆同不信去親屬屋企避開下先。
抽刀斷水 2007/10/8 20:22
You are not alone:

沙文 2007/10/8 20:44
原帖由 訪客得得b 於 2007-10-8 04:21 發表
睇黎就似喇!
記得鎖好門窗,訓覺吾好訓到咁熟,隨時做好博鬥準備,支槍開定保險制,
聯絡壽險經紀,確定保費交足。重有一樣,最好叫老婆同不信去親屬屋企避開下先。 ...
我幾大都同她生死與同啦,冇咁笨7嘅。有咩依郁,用她做擋箭牌,佢地自己弟兄姊妹,投鼠忌器嘛
沙文 2007/10/8 21:26
張仆街報仍然繼續發緊email俾我。隔10分鐘左右一封

請問香港有冇junkmail法例咖?
訪客得得b 2007/10/8 21:37
原帖由 沙文 於 2007-10-8 21:26 發表

有!最近才通過的。
詳情請去友站問詢隨風大狀師,順便帶句口訊,
說小弟在股市羸到吾敢贏己計數離場了,叫她
網聚記得call我,由我請飲酒。
Step.King 2007/10/9 00:14
原帖由 沙文 於 2007-10-8 21:26 發表

你回番佢話以後唔想收到佢d email, 如果佢仲發比你, 你就可以報警拉人架啦
1 [2] >

返回首頁 | 登錄 | 註冊