離教者之家

妖徒聚會所可能係武肺毒窟

< [1] 2 [3] > [4]
旁觀者 2020/2/22 01:37
對一個胡說八道、禍害世人嘅妖賊,不是侮辱,而是斥責。
    「講咗無數次嘅殺人啊住大屋啊神蹟啊等口號」,那是一個理性者以科學態度要求驗證移鼠是否代表「真理」、是否能行「神蹟」,而你總是講東講西,講些遁辭逃避。
    「經上又記載:『你不可試探上主,你的天主!』」(瑪4:7)那是妖人為逃避質疑嘅遁辭,真係有料嘅,就應直接證明:你話信徒可以「永遠不見死」,就應讓我扔入煉鋼爐,看是否真實。你話信徒唔怕食毒物,就應食些山埃俾我睇下。你話信徒可以講方言,你講下寧波話俾我聽﹖
    「就算你開我個名,我都唔會睬你」,你當然唔敢睬我,因為我一直要求科學、理性嘅驗證。
沙文 2020/2/22 11:00
回覆  旁觀者

講多一次,如果你繼續侮辱天主耶穌基督,就算你開我個名,我都唔會睬你。
逃出魔幻紀 發表於 2020/2/20 18:51

陰功咯陰功咯, 旁觀者真係會好驚您唔睬佢咖, 佢会抑鬱咖
beebeechan 2020/2/22 13:02
陰功咯陰功咯, 旁觀者真係會好驚您唔睬佢咖, 佢会抑鬱咖 ...
沙文 發表於 2020/2/22 11:00

抑鬱.......通常會有自殺傾向
咁佢就可以直接「斥責」上主勒
唔使成日係到搞亂檔, 插把口但又無野講到

(依家遊船河大減價哩, 一人報名, 二人同行, 等旁觀者帶埋瘋瘋哥去)
旁觀者 2020/2/23 00:57
耶穌對他們說:「由於你們缺少信德;我實在告訴你們:假如你們有像芥子那麼大的信德,你們向這座山說:從這邊移到那邊去!它必會移過去的;為你們沒有不可能的事。」(瑪17:20)
逃出魔幻紀 發表於 2020/2/19 12:18

移鼠話芥子咁大粒「信德」都可以移山倒海,你到咗盲信嘅程度,已是極致。
    好嘞,請你將獅子山移去填平大嶼山附近嘅海面,慳番港人萬億港元儲備,鄭月娥認真多得你唔少,會即刻頒個大紫荊勳章俾你。
    快啲去呀﹗
beebeechan 2020/2/23 01:04
移鼠話芥子咁大粒「信德」都可以移山倒海,你到咗盲信嘅程度,已是極致。
    好嘞,請你將獅子山移去 ...
旁觀者 發表於 2020/2/23 00:57

人話: 傾盤大雨, 好似落狗屎咁
(咁咪通街都係屎呢?)
沙文 2020/2/23 11:43
人話: 傾盤大雨, 好似落狗屎咁  就梗唔得啦
但天主一咁講, 我包您即中

沙文 2020/2/24 13:38
其實,今次係一個很好的機會讓貴教説明一件事。
網上彌撒雖然可以做到大部份實體店做到嘅嘢,但始終不能100巴仙代替實體店。例如,領聖體。

若果您平日領聖體後有紀錄當時的信教狀況作為benchmark. 咁就最好,您同而家冇聖體食嘅情況比較一下有咩唔同,post上來分享下等我地增廣見聞。
若果冇,咁而家做紀錄,等第日有得食時再報告亦無任歡迎
沙文 2020/2/24 18:52
譬如,您以前有聖體食,而家冇,咁,您有冇頭暈身慶性冷感精洩不止痾屎唔出流淡汗之類呢?好希望教友同我哋分享下
beebeechan 2020/2/24 22:10
譬如,您以前有聖體食,而家冇,咁,您有冇頭暈身慶性冷感精洩不止痾屎唔出流淡汗之類呢?好希望教友同我哋 ...
沙文 發表於 2020/2/24 18:52

又可以咁比喻, 
你一晚, 幾晚無少理羅莎蓮, 又有無頭暈身慶性冷感精洩不止痾屎唔出流淡汗之類呢?
(有得少就係好哩)

領聖體是一件聖事, 有當然是福份, 是好,無得做只是少了恩典, 不是致命捐失嚟既
沙文 2020/2/24 22:34
以為好巴屎閉添,原來冇都好閒。您慌餓得死咩
beebeechan 2020/2/24 22:37
以為好巴屎閉添,原來冇都好閒。您慌餓得死咩
沙文 發表於 2020/2/24 22:34

餓一餐半餐, 會死咩
沙文 2020/2/24 22:39
咁彌撒暫停營業,洗禮都照常服務啩?譬如,有人患武漢肺臨死信主,神父都照入icu執行洗禮在所不辭,定係詐病告假呢?洗禮係咪又係冇都好閒呢?
beebeechan 2020/2/24 22:43
咁彌撒暫停營業,洗禮都照常服務啩?譬如,有人患武漢肺臨死信主,神父都照入icu執行洗禮在所不辭,定係詐 ...
沙文 發表於 2020/2/24 22:39

你搵到真係有人臨死前order 搵神父嚟洗禮先哩。

你識參考教會法點寫既話, 就知在特殊情況下, 洗禮唔一定係要由神父做既。
正如領聖體一樣, 在特殊情況下唔使一定係要實體既。
沙文 2020/2/24 22:47
咁多人踴躍信主,實有嘅。或者佢想但表達唔到,您應該主動逐個問下,洗,又係小一個半個,會死咩?
beebeechan 2020/2/24 22:50
咁多人踴躍信主,實有嘅。或者佢想但表達唔到,您應該主動逐個問下,洗,又係小一個半個,會死咩? ...
沙文 發表於 2020/2/24 22:47

咁使唔使問定你先
沙文 2020/2/24 22:52
問定冇用嘅,我而家話唔制啫,患了武肺死到臨頭或者肯呢,到last minute 要再問
beebeechan 2020/2/24 22:53
問定冇用嘅,我而家話唔制啫,患了武肺死到臨頭或者肯呢,到last minute 要再問 ...
沙文 發表於 2020/2/24 22:52

最怕問你時你都無氣答:我願意
洗就襯早,

你諗下勒, 你少羅莎連時, 都係襯後生, 夠嫩口時少理
唔通等到老到走哂樣先嚟開封
沙文 2020/2/24 23:01
小都係恩典啫,同聖體咁,冇都好閒。小又不一定小佢,小老婆都得
beebeechan 2020/2/24 23:03
小都係恩典啫,同聖體咁,冇都好閒。小又不一定小佢,小老婆都得
沙文 發表於 2020/2/24 23:01

咁又唔可以話好閒, 係唔使死唶.
沙文 2020/2/24 23:05
所以,信都未必輪到您嗰個。不過您都係有責任入黎問清楚
< [1] 2 [3] > [4]

返回首頁 | 登錄 | 註冊