離教者之家

何謂神蹟?

leefeng 2021/8/26 00:27

所謂聖經神蹟,耶穌神蹟?
完全唔覺得聖經時期有什麼所謂《不斷引發神蹟》,
得閒基督教信徒可以去睇下其他的不同宗教的神蹟,
比基督教更多,更救世救民,為人類犧牲自己的神多到十車聖經都裝唔曬!

變下紅酒,趕下鬼就叫神蹟?咪講笑咧!
是旦一個茅山道士都變得叻過件中東神棍。

當你多多涉獵不同的宗教神話,你就會大開眼界,點解其他的神咁仁慈,為人類犧牲自己的有起碼一噸以上!
最難得的是冇恐嚇威脅人要怕佢,信佢,奉獻來養佢公司的打手飳米大蟲,多麼著數。

而且,只要每個人能做好自己,一樣可以上天堂!

信仰等同買投資一樣,小小投資「做個好人」,就有好的回報,是否更加著數呢?

一個為傳教傳道傳銷的耶穌,所謂茅山道士咁欵的神蹟,老實講真是笑大人個口!
一個無花果都變不出來的神,簡直丟臉到死!(教徒不要説是比喻,文中指明耶穌“肚餓”啵,不是個個都是傻仔,對不?)

所謂死而復活更加低B的把戲,一個這樣的江湖神棍拎來做信仰?
只有中東古代的低B仔才會發明出來,不過又係嘅,對象是一個古代正在做奴隸的民族,智商肯定有限,所寫所製造的故事當然也會局限在有限的知識裡,騙那些奴隸群體的確夠用,對不?

但今天人類智商已經高到上月球,仍然相信呢種低B神話的人,是否表示自己的智商仍然停留在古代冇受過教育的奴隸水平咁呢?
beebeechan 2021/8/26 00:41
得閒基督教信徒可以去睇下其他的不同宗教的神蹟,
比基督教更多,更救世救民,為人類犧牲自己的神多到十車聖經都裝唔曬!
leefeng 發表於 2021/8/26 00:27

言下之意, 你只係相信其他宗教的神蹟
唯獨不信聖經內說的神蹟

那麼, 就不要拿甚麼21世紀科學來否定神蹟
因為其他宗教的神蹟也不見符合科學
上流寄生族 2021/8/26 01:09
证据确凿
所謂聖經神蹟,耶穌神蹟?
得閒基督教信徒可以去睇下其他 ...
leefeng 發表於 2021/8/26 00:27
有用重用谢谢兄https://exchristian.hk/forum/red ... d=144848&ptid=14009
上流寄生族 2021/8/26 01:11
唯獨不信聖經內說的神蹟

那麼, 就不要拿甚麼21世紀科學來否定神蹟因為其他宗教的神蹟也不見符合科學
...
beebeechan 發表於 2021/8/26 00:41
基督教徒果然久久长长长于 “揽炒”。
旁觀者 2021/8/28 11:37
不要拿甚麼21世紀科學來否定神蹟
...
beebeechan 發表於 2021/8/26 00:41

21世紀科學講的是實證。
    移鼠話妖徒都有神蹟跟隨,可以「永遠不見死」、「無人能敵」、有病摸下就好、「不怕踐踏蠍子和蛇」、「講外邦語」。
    爺爺就要求你同魔幻紀站在大炮口面前俾爺爺開一炮。或者你們兩巨嬰頭對頭大力互撼,睇下邊個好打啲。又或者放堆五步蛇、黑曼巴蛇俾你哋赤腳去踩。如此就可以證明,你妖教確係有料,的確有「神蹟」存在。
抽刀斷水 2021/8/28 13:18
爺爺就要求你同魔幻紀站在大炮口面前俾爺爺開一炮。或者你們兩巨嬰頭對頭大力互撼,睇下邊個好打啲。又或者放堆五步蛇、黑曼巴蛇俾你哋赤腳去踩。如此就可以證明,你妖教確係有料,的確有「神蹟」存在。
旁觀者 發表於 2021/8/28 11:37

笑死我
beebeechan 2021/8/28 22:30
笑死我
抽刀斷水 發表於 2021/8/28 13:18

你仔細老婆嫩

唔好咁易就死, 呢啲低級笑料, 大把
beebeechan 2021/8/28 22:33
21世紀科學講的是實證。
    移鼠話妖徒都有神蹟跟隨,可以「永遠不見死」、「無人能敵」、有病摸下就 ...
旁觀者 發表於 2021/8/28 11:37

我以前都咁回應過架哩
即係你對個靚模講, 如你對波係真, 就除咗個 bra 俾你摸下捽下, 係咪軟林林既真貨....

個靚模係咪要少你呢
leefeng 2021/8/28 23:46
我以前都咁回應過架哩
即係你對個靚模講, 如你對波係真, 就除咗個 bra 俾你摸下捽下, 係咪軟林林既真貨....

個靚模係咪要少你呢
beebeechan 發表於 2021/8/28 22:33

你個靚模真有對波先啦,原來只不過是假波假蘿,再驗真啲睇過….睬,原來係泰國人妖,男的!
所以話啫,唔驗真啲,個個送送埋埋咁多卡拉卡拉鑽石咪做咗寃大頭囉!

同耶穌邪教一樣,個個牧屍都神蹟失敗收場,全部都係整容裝假的“靚無”,呃啲咸濕信徒奉獻喎,對波一摸一捽就爆,就唔慌唔比人‘少’啦!

.
beebeechan 2021/8/29 00:10
你個靚模真有對波先啦,原來只不過是假波假蘿,再驗真啲睇過….睬,原來係泰國人妖,男的!
所以話啫,唔 ...
leefeng 發表於 2021/8/28 23:46

麻甩佬都會有真波架......

分分鐘勁過你老婆過對
leefeng 2021/8/29 00:12
麻甩佬都會有真波架......

分分鐘勁過你老婆過對
beebeechan 發表於 2021/8/29 00:10

夠膽用理據駁咧,一味轉移視線即是默認了!

.
beebeechan 2021/8/29 00:14
夠膽用理據駁咧,一味轉移視線即是默認了!

.
leefeng 發表於 2021/8/29 00:12

點會係無理據?

幅圖分明係男人嚟, 佢又真係有對波 ,  B 級架
beebeechan 2021/8/29 00:17

你無女,
搵個整容醫生, 打打針, 然後日日可以自摸架
年終可以慳番唔少餵雞錢
旁觀者 2021/8/29 00:42
個麻甩佬掛個十字架,擺明就係基督妖徒。男人有波,不倫不類,基督妖徒就係咁(口架)嘞。
beebeechan 2021/8/29 00:48
個麻甩佬掛個十字架,擺明就係基督妖徒。男人有波,不倫不類,基督妖徒就係咁(口架)嘞。 ...
旁觀者 發表於 2021/8/29 00:42

大肚笑佛對波都唔細架

佛有三十二相, 這個是大波相?

唔通佛都係「不倫不類」??
上流寄生族 2021/8/29 06:27

大肚笑佛對波都唔細架

唔通佛都係「不倫不類」?? ...
beebeechan 發表於 2021/8/29 00:48
基督教徒,果然1有机会就
谤仏

“要做真革命党,先做真基督徒”教会 煽动n兵变n ... - 離教者之家手機版https://m.exchristian.hk › forum

... 晉系:閻錫山、傅作義、商震 · 馮玉祥國民一軍:馮玉祥 、宋哲元、石友三、吉鴻昌、張之江(原直系,後變節自立); 胡景翼國民二軍:胡景翼、鄧寶珊、岳維峻 ...

基督教在日侵華時期全國各地的賣國行動- 基督宗教 - 離教者之家
https://exchristian.hk › forum › viewthread

2015年1月28日 · 6 則貼文 · 1 位作者
... 讓日人幾乎不花一顆子彈就輕易佔領東三省,另一就是極無人格,號稱基督將軍的馮玉祥,投靠偽滿十個軍團中的7個都是他的基督教部將與信教的軍隊。

上流寄生族 2021/8/29 06:31
唯獨不信聖經內說的神蹟

...
你的神经病蹟,也不须科學证实。因你就系咁 “67”!
leefeng 2021/8/29 11:34
言下之意, 你只係相信亦
唯獨不信聖經內說的神蹟

...

大家都係睇書講故事!
如果本‘性經’的神蹟叫人信,點解其他宗教的神蹟就不能信呢吓?
佛教有如來佛,道教有太上老君,一樣太把神蹟!

問題又來了,大家一定問,為什麼基督教的所謂神蹟,特令人反感呢?

原因好簡單啫,有冇人見佛教道教的信徒四處去傳銷如來佛和太上老君呢?
有冇見佛教道教的信徒四處去傳銷叫人奉獻同捐身家呢?答案係“冇”!

佛教道教的流傳口傳幾千年的神蹟比件耶穌和基督教多千億萬宗不止,但,有冇見有人像基督教咁無恥四圍自吹自擂吖?答案又係“冇”!

真正和正統的宗教係不用四處去傳銷同賣廣告咁衰格既!
只有邪教才會天天嗌口號;
‘教主仙福永享,教主寿与天齊’‘神上主虾你老鴨,三位一碟蒸完又煮煮完又蒸’

.
leefeng 2021/8/30 00:21
大肚笑佛對波都唔細架

唔通佛都係「不倫不類」?? ...
beebeechan 發表於 2021/8/29 00:48

個佛笑容滿面,一早流流見到真是好運連連!

睇下個耶穌吖成隻苦瓜乾,苦口苦面掛蠟鴨條死屍相,一早流流見到耶稣條屍,十字刑具,或遺容的照片真是冇運行!
難怪越篤信耶穌的就越行衰運啦!

.
旁觀者 2021/8/30 03:10
我以前都咁回應過架哩
beebeechan 發表於 2021/8/28 22:33

妖徒對於質疑,咪講:唔准試探。同屁眼教主一樣,最叻係做縮頭烏龜?
旁觀者 2021/8/30 03:15
我以前都咁回應過架哩

妖徒對於質疑,咪講:唔准試探。同屁眼教主一樣,最叻係做縮頭烏龜?

返回首頁 | 登錄 | 註冊