離教者之家

若果我真係有需要搵個教來信,估下我會揀乜?

< [1] 2 [3] >
抽刀斷水 2023/2/6 14:38
回覆  沙文
屌睇真尐唔制呀

"四、 松果體能合成性腺、甲狀腺等肽類激素。松果體與性功能有直接相關, ...
沙文 發表於 2023/2/6 00:57

一早知啦,所以我提供埋學易經占卜既途徑畀你。
beebeechan 2023/2/6 23:14
  • Middleburg Film Festival: Best Documentary
  • Toronto International Film Festival 2021: People’s  ...
    沙文 發表於 2023/2/6 10:13

•     咁應該呢部都可以叫係紀錄片嚟
    沙文 2023/2/8 11:13
    回覆 23# beebeechan
    照您嘅standard就係。不過唔知解,佢囉咁L多獎,偏偏就冇一個係documenary獎. 我都戥您唔L抵
    beebeechan 2023/2/8 11:16
    回覆  beebeechan
    照您嘅standard就係。不過唔知解,佢囉咁L多獎,偏偏就冇一個係documenary獎. 我都戥您 ...
    沙文 發表於 2023/2/8 11:13

咁即係依照一個真實故事來拍的....不等如就是紀錄片
    沙文 2023/2/8 11:17
    回覆 22# 抽刀斷水
    沙文 2023/2/8 11:17
    點解play唔到茄?
    beebeechan 2023/2/8 11:18
    照您嘅standard就係。不過唔知解,佢囉咁L多獎,偏偏就冇一個係documenary獎. 我都戥您 ...
    沙文 發表於 2023/2/8 11:13

今期啲L 大造咩?
    見你咁L多L賣既?
    沙文 2023/2/8 11:24
    回覆 25# beebeechan

係呀。不過唔知點解the rescue咁多紀錄片獎。
    https://www.imdb.com/title/tt9098872/awards/
    仲話明Nonfiction Feature
    好L神秘呀,神跡呀
    beebeechan 2023/2/8 11:30

係呀。不過唔知點解the rescue咁多紀錄片獎。
    沙文 發表於 2023/2/8 11:24

好多頒獎機構都好yelp下
    可能係李+超選特首咁..只得一個候選人, 自動當選
    抽刀斷水 2023/2/8 11:33
    點解play唔到茄?
    沙文 發表於 2023/2/8 11:17

我用"https://www.youtube.com/embed/()",佢認唔到&之後的code。

複製代碼

你改為以下試試:

複製代碼
    沙文 2023/2/8 11:39
    回覆 30# beebeechan

唔係好多,係all. 好似高僧講嘢,要加all字。
    畀您做咪好咯,jesus christ superstar先係紀錄片
    抽刀斷水 2023/2/8 12:09
    回覆 26# 沙文

占卜並不具有可驗證,因此不符合科學定義。

8:34 易經就像上次那些/那些不是術數來的/他是自然的解釋/反而令到你沒有那麼相信易經/將易經的方面怎樣構成神秘經驗/就是卜筮的方法了

天主教自知預言能力差,都研究易經,我無老點你既:
    http://archive.hsscol.org.hk/Archive/periodical/spirit/S050H.htm
    沙文 2023/2/8 12:54
    果尐求籤,好似上月車公咁,都係畀首爛鬼詩您,又話去邊度威,白登被張良守舊圍簡直狗屁不通,白登之圍關張良乜L嘢事?車公都唔識中史茄!同高僧的實牙實齒拍心口一句到尾they are all there. will be found in 1 or 2 days. 差太遠
    高僧兩句搞掂,貴國要文王8864卦咁麻L煩
    抽刀斷水 2023/2/8 14:19
    果尐求籤,好似上月車公咁,都係畀首爛鬼詩您,又話去邊度威,白登被張良守舊圍簡直狗屁不通,白登之圍關張 ...
    沙文 發表於 2023/2/8 12:54

你自己禁唔到慾我先提供alternative choice畀你,仲喺度嫌三嫌四,祈禱丫笨。
    beebeechan 2023/2/8 22:15
    回覆  沙文

占卜並不具有可驗證,因此不符合科學定義。

8:34 易經就像上次那些/那些不是術數來的 ...
    天主教自知預言能力差,都研究易經,我無老點你既:
    http://archive.hsscol.org.hk/Archive/periodical/spirit/S050H.htm
    抽刀斷水 發表於 2023/2/8 12:09

你向來都係貼文未讀文的。
    文中關神父便說了:
    古人為要教化眾生,採用最有效而又行得通的方法,即民眾能接受的通俗方法,而非另創一些新奇抽象難明的方法。這是借民之便以教民。故重要的是解卦者的動機,而非卦本身的靈驗與否。
    不管是甚麼卦, 解卦者都可以利用來說些正面, 鼓勵性的話....起倫理教化作用

當然, 立心不良的解卦者就會先嚇你一餐..然後說:

「吉」、「凶」、「悔」、「咎」四詞,教人如何趨吉避凶,也指出吉、凶並非恆常,透過對事物循環的認識及人自身的道德修為,原在「意中」的「吉」可轉為「凶」,原在「意料之內」的「凶」也可變「吉」

等我教你如何化解凶卦.......要咁咁咁---->$$$$$
    上流寄生族 2023/2/9 00:21
    文中關神父便說了:
    古人為要教化眾生,採用最有效而又行得通的方法,即民眾能 ... 等我教你如何化解凶卦.......要咁咁咁---->$$$$$
    beebeechan 發表於 2023/2/8 22:15
    基督教人,似着了魔:::

诬告传统
    阻止发达。。。。。。屌你老祖【基督{“““天父”””}……:嘔:
    抽刀斷水 2023/2/9 09:49
    文中關神父便說了:
    古人為要教化眾生,採用最有效而又行得通的方法,即民眾能 ...
    beebeechan 發表於 2023/2/8 22:15

你腦海入面就只係點呃人錢架啫,我都係回應主題沙文因預言準確而決定信咩教之嘛,我地都係要教化一下佢,以免立亂誤信預言。

得到關神父認可既易經占卜,就相當正路嘞。
    beebeechan 2023/2/9 10:09
    ...
    抽刀斷水 發表於 2023/2/9 09:49

呢啲又係你畫女添J哩..
    全文有邊到你會睇到係「認可」既哩
    沙文 2023/2/9 11:02
    你腦海入面就只係點呃人錢架啫,我都係回應主題沙文因預言準確而決定信咩教之嘛,我地都係要教化一 ...
    抽刀斷水 發表於 2023/2/8 17:49

您講呢尐教化唔到我喎
    您話我知除了高僧之外邊個在事前有講過"they are all there, will be found in 1or2 days."咁咪可以教化我咯。
    有冇人話過畀您聽,老闆凈係睇結果?
    下流寄生虫 2023/2/9 12:36
    你腦海入面就只係點呃人錢架啫,我都係回應主題沙文因預言準確而決定信咩教之嘛,我地都係要教化一

...
    抽刀斷水 發表於 2023/2/9 09:49

易經占卜,根本最绝对无须得个班/任何神经病之认可,
    本来10分正路嘞。

要穫认可是正路//////正常的,
    反而系个班神经病。

尤其要

认可。
    < [1] 2 [3] >

返回首頁 | 登錄 | 註冊