離教者之家

蘇美爾神話比耶禍華神話更早存在

< [1] 2 [3] > [4]
beebeechan 2023/4/3 00:59
回覆  beebeechan

As I said,
  "  唔通我想學廣東大戲,唔搵廣東人師父,卻去英國咩?"
feel free to le ...
沙文 發表於 2023/4/3 00:45

廣東師父都會走樣架

沙文 2023/4/3 01:02
鬼佬做大戲, 都要嚟香港學啦

beebeechan 2023/4/3 01:06

會唔會藍到出青
沙文 2023/4/3 01:09
回覆 22# beebeechan

accents 唔得, 聽到show 讀咗so
"break the rules" is a phrase, 就算犯咗一條都唔會減去”s”.

所以同樣道理,基督教睇猶太經一定不倫不類
beebeechan 2023/4/3 01:17

accents 唔得, 聽到show 讀咗so
"break the rules" is a phrase, 就算犯咗一條都唔會減 ...
沙文 發表於 2023/4/3 01:09

咁依撒意53章, 猶太是倫是類既睇法又係點
沙文 2023/4/3 01:23
回覆 24# beebeechan

武藝方面, 我淨係識兵器,唔方便評論
beebeechan 2023/4/3 01:26

武藝方面, 我淨係識兵器,唔方便評論
沙文 發表於 2023/4/3 01:23

有啲野你唔方便評論時都隨便評哩
沙文 2023/4/3 03:52
咁依撒意53章, 猶太是倫是類既睇法又係點
beebeechan 發表於 2023/4/2 09:17

6樓,您話presentation高低立判嗰位Dr. Baker 都有講啦。 16:55

不如您去上拉比Singer 53深造班,記得問佢係咪"「身有屎」既表現嚟?" 返來再lecture我哋?

你梗係想同我做同學啦, 不過我唔去喇,我怕悶

beebeechan 2023/4/3 04:53
6樓,您話presentation高低立判嗰位Dr. Baker 都有講啦。 16:55

不如您去上拉比Singer 53章深造班,記得 ...
沙文 發表於 2023/4/3 03:52

哇...咁你貼一粒鐘既片, 我要係到睇, 邊分鐘過到講咗乜呀?
你唔好咁搞笑, 我得閒都唔係咁硬膠

有話..你係到1510講
沙文 2023/4/3 05:00
你聽少少得半桶水喎, 你哋咪好鍾意話人斷章取義嘅咩
沙文 2023/4/3 05:02
有啲野你唔方便評論時都隨便評哩
beebeechan 發表於 2023/4/2 09:26

所以我而家咪叫你去聽拉比講囉
沙文 2023/4/3 05:20
上完嗰位拉比堂,再有continuous studies. 這個拉比特別設course教育您們基督徒。

有問題唔好let me know. you can go to him directly: https://www.facebook.com/RavDror/
沙文 2023/4/3 05:26

好L多拉比講53章喎,點身有屎法?

沙文 2023/4/3 05:34
您問嘅時候梗係要番文,否則拉比點識聽?“身有屎”這句idiom的翻譯應該係“skeleton in the closet” 唔知各位認為晚生譯得準確嗎?歡迎各路英雄撥冗蒞臨指教
beebeechan 2023/4/3 06:27
上完嗰位拉比堂,再有continuous studies. 這個拉比特別設course教育您們基督徒。

you can go to him directly
沙文 發表於 2023/4/3 05:20

「Him」唔係在離教者之家
你沙文係此
猶如少矽公仔同少真人, 真人有血有肉, 有濕有暖...有聲有色, 仲有味, 過隱好多架喎
beebeechan 2023/4/3 07:29
沙文 發表於 2023/4/3 05:26

話口剛完, 你真係懟條2粒鐘既片叫人睇?

呢到只懂少, 鹵味.....學術性高啲, 啲友都訓哂哩
beebeechan 2023/4/3 08:54
沙文 2023/4/3 05:26 提交

佢地既「屎」就係會堂誦經,不會讀依撒意亞第53章。
上邊我講咗。你 eyes too big so u see through dragon
沙文 2023/4/3 09:53
回覆 38# beebeechan您好L得閒個個星期5晚去聽猶太佬唸乜經咩?人哋希伯來chanting邊章經您識聽咩?

叫咗您去拉比Facebook問,您怕醜,係咁在此鬼屌咁聲。等佢答您,咁咪唔look through dragon咯
beebeechan 2023/4/3 10:05
回覆  beebeechan您好L得閒個個星期5晚去聽猶太佬唸乜經咩?人哋希伯來chanting邊章經您識聽咩?
叫咗您去 ...
沙文 發表於 2023/4/3 09:53

咁你都好得閒去睇2粒鐘既拉比講經youtube哩
beebeechan 2023/4/3 10:10
人哋chanting乜嘢你知唔知呀?讀曬成本以賽亞書你都唔知啦, 唔好淨係53
沙文 發表於 2023/4/3 10:07

就係奇在第53章唔chant唔讀
< [1] 2 [3] > [4]

返回首頁 | 登錄 | 註冊