離教者之家

研究5000個瀕死案例 醫生信有死後世界 75%人想留在來世

< [1] 2 [3] >
beebeechan 2024/2/11 14:02
咁為咗搶客,耶穌網都唔會報道旗下教徒臨死見佛祖啫。拍片話臨死見耶穌有幾難?周街都有talent agencie揾人 ...
沙文 2024/2/11 12:38 提交

咁寫篇野話
「虔誠的天主教徒瀕死時得觀音菩薩接迎見到西方三聖」都唔難。你又搬出嚟當係世紀盛事咁既?
beebeechan 2024/2/11 14:05
咁為咗搶客,耶穌網都唔會報道旗下教徒臨死見佛祖啫。拍片話臨死見耶穌有幾難?周街都有talent agencie揾人 ...
沙文 2024/2/11 12:38 提交

那位J大夫都無同教會拉客喎。
佢只係話經過呢啲案例,他信死後仲有世界,不是如煙,熄滅咁簡單。
沙文 2024/2/11 14:47
回覆 22# beebeechan
既然創作唔難,咁就變咗歸邊難Lu喎
抽刀斷水 2024/2/11 14:56
人哋早介定了甚麼是「瀕死經驗」:

與你的定義根本就不同

你睡著時會「昏迷、臨床死亡、沒有心跳」 ...
beebeechan 發表於 2024/2/10 23:46

係咪我表達得唔好呢?我咪話咗瀕死經驗同靈魂出竅係相關囉,都無話係一樣,而靈魂出竅又不是瀕死經驗獨有現象。

瀕死經驗:有若干可能出現靈魂出竅
靈魂出竅:不一定是瀕死的人才出現
沙文 2024/2/11 14:58
點解全身麻醉就唔會出竅?neither瀕死/瀕生
抽刀斷水 2024/2/11 15:06
點解全身麻醉就唔會出竅?neither瀕死/瀕生
沙文 發表於 2024/2/11 14:58

有呢啲畸屎架喎

在醫生的刀下醒來 「麻醉覺醒」的恐怖經歷 | DQ 地球圖輯隊 (yam.com)

一場開刀手術「打麻醉就靈魂出竅」他歷遊兩次黃泉路曝地獄實貌 | 爆料公社 (bc3ts.net)
沙文 2024/2/11 15:21
咦佢解答咗您一直以來的疑問,鬼係有衫著嘅!
不過唔知有咩牌子同埋產地quoter
沙文 2024/2/11 15:30
好似我咁,試過幾次全身麻醉/飲大咗都只係斷片,若果我冇樓上哥哥仔經歷,而死在手術枱上,咁我係咪就唔會醒,我隻鬼永遠都斷片?
抽刀斷水 2024/2/11 15:36
咦佢解答咗您一直以來的疑問,鬼係有衫著嘅!
不過唔知有咩牌子同埋產地quoter ...
沙文 發表於 2024/2/11 15:21

呢個有可能係出體靈魂既幻覺。

好似我咁,試過幾次全身麻醉/飲大咗都只係斷片,若果我冇樓上哥哥仔經歷,而死在手術枱上,咁我係咪就唔會 ...
沙文 發表於 2024/2/11 15:30

會唔會有啲人係有靈魂,另一啲人就無靈魂呢(好似你咁)?
沙文 2024/2/11 15:39
這個解釋好似較合理
匿名 2024/2/11 21:47
咁寫篇野話
「虔誠的天主教徒瀕死時得觀音菩薩接迎見到西方三聖」都唔難。你又搬出嚟當係世紀盛事咁既? ...

要作文,搵 ChatGPT 作文都得

所以最重要的係真實,最少係真實的經驗
沙文 2024/2/11 22:14
鬼唔知阿媽女人,您有辦法證明邊個真實,nobel price都畀埋您
beebeechan 2024/2/11 22:52
要作文,搵 ChatGPT 作文都得

所以最重要的係真實,最少係真實的經驗
Guest from 124.244.37.x 發表於 2024/2/11 21:47

最難, 亦係你唔曉做的..就是點知這都是真實經驗
唔好只憑你個人喜好, 就話一個真, 一個假
beebeechan 2024/2/11 22:55
好似我咁,試過幾次全身麻醉/飲大咗都只係斷片,若果我冇樓上哥哥仔經歷,而死在手術枱上,咁我係咪就唔會 ...
沙文 發表於 2024/2/11 15:30

照呢啲報導...就係你「死」咗, 你先會飛出嚟睇到你死咗。
你飲大咗唔係死咗
沙文 2024/2/11 22:57
我飲大咗,畀你拮死,咁我飛出嚟都係斷片嘅啫
沙文 2024/2/11 22:59
點解我飲大咗, 我嘅靈魂都飲大埋
匿名 2024/2/12 15:52
有冇佛教徒瀕死見上帝/天主嘅案例呢? 歡迎貼文, 貨比三家冇蝕底
沙文 發表於 2024/2/11 05:15

可以GOOGLE 搜尋關鍵詞:

瀕死經驗 佛教徒 基督耶穌
匿名 2024/2/12 15:55
又有冇瀕死教徒見到天主/上帝, 問佢屌究竟你係天主定上帝. 給我一個說法好嗎? ...

有的,可以GOOGLE搜尋

瀕死經驗 佛教徒 基督耶穌

瀕死經驗 佛教徒 耶穌

瀕死經驗 佛教 耶穌
沙文 2024/2/12 16:23
嗰個佛教徒瀕死見到耶穌基督, 咁佢點能夠肯定呢個一定係耶穌基督, 而唔係天照大神變咗耶穌個樣嚟整蠱佢?
匿名 2024/2/13 09:39
係咪我表達得唔好呢?我咪話咗瀕死經驗同靈魂出竅係相關囉,都無話係一樣,而靈魂出竅又不是瀕死經驗獨有現象。

瀕死經驗:有若干可能出現靈魂出竅
靈魂出竅:不一定是瀕死的人才出現

應該話:
瀕死經驗會觸發類似靈魂出竅的現象。

但瀕死經驗唔等於靈魂出竅,只係類似。
< [1] 2 [3] >

返回首頁 | 登錄 | 註冊