離教者之家

秦始皇怎麽辦?

leefeng 2024/7/28 02:57

基督教勁吹耶穌係來救世,為世人贖罪?
秦始皇在耶穌出生前的259年前出生,
秦始皇是否應該乖乖的在等了259年之後的耶穌出世來為秦始皇贖罪呢?

于是,秦始皇之前的,再千多年前的「夏商周」又在等耶穌出世來贖他們的罪?

259年之的耶穌冇厘貴格爛身爛勢,連靚衫靚車都唔暁做出黎,一腳牛屎咁?
而秦始皇真是大膽,不是乖乖的在等?竟然又造靚車靚衫,咁多超過耶穌想象力既物件出黎?

秦始皇支軍隊是旦一個又要等259年后,等耶穌出世,變了兵馬俑用一隻手指質死佢耶穌?
分明係打耶穌的臉!

中國一位統一天下的霸主秦始皇要等259年之后的耶穌來救自己?
大家認為耶穌係咪好偉大呢!

秦朝未經過耶穌批准,私自制造的銅車馬,同兵馬俑

leefeng 2024/7/28 03:02

在耶穌的479年之前,扁鵲已經著有醫書可以救人,
點解耶穌還要用口水來救人咁 L 巫呀?

.
leefeng 2024/7/28 03:21

在耶稣出生幾百年幾千年之前的皇帝真是大胆,件件龍袍都靚得滯,踩了耶稣條尾,唔知耶稣識唔識綉花呢?

阿耶稣救世主的鞋,差不多咁上下,哎喲,文化真是高深,物料真是豐富,連基本既用品都冇厘智慧去創造出黎,不知耶穌用乜野來救人咁呢?

用搭兩條布的叫做衣服文化來自稱世界救主?真是利害,因為面皮的確夠厚!

leefeng 2024/7/28 03:39

秦始皇統一六國259年,
耶穌還在粒塵裡。(是否有聖經里的其人呢?)
以色列人做完奴隸,住無家,居無國。
一班可憐蟲四處流浪,幻想點樣去偷呃搶騙別人一塊土地,不惜壞事做盡,
然後走個幻想的耶穌出來救世喎,救中國人喎?
猜下信的人係應該叫做乜野吖嗱?

.
leefeng 2024/7/28 10:09

秦始皇39歲完成了統一中國。
耶穌就33歲掛臘鴨。
高下立見!

於是耶穌就救世為中國人贖罪?
耶穌知個醜字點寫沒有?

leefeng 2024/7/28 10:22
只舉出一個秦始皇啫,
耶穌就冇埞企?
咁?還有夏商周呢?
要等耶穌來救嗎?
抽刀斷水 2024/7/28 14:02
回覆 6# leefeng

中國歷代皇帝都稱為「天子」,耶穌怎會是神的「獨生子」?

假如我阿媽得我一粒仔,我都唔可以百分百肯定自己係老豆既「獨生子」,男人既野大家明架啦。

口口聲聲肯定自己係「獨生子」,目的不外乎唔想同其他人爭分身家。以耶穌這個案來說,就是不想被其他人分薄「神之子」既「榮譽」。

雞食放光蟲,心知肚明啦。
旁觀者 2024/7/28 22:51
妖書滿紙謊言,「神父」、「牧師」滿嘴謊言,信嘅妖徒,難怪個個都有精神病。
leefeng 2024/7/29 03:16
回覆  leefeng

中國歷代皇帝都稱為「天子」,耶穌怎會是神的「獨生子」?

假如我阿媽得我一粒仔, ...
抽刀斷水 發表於 2024/7/28 14:02

慕洋犬對眼睇唔到中國有大把神子,死攬住件死囚犯當寶,七出世界!
leefeng 2024/7/29 12:08
妖書滿紙謊言,「神父」、「牧師」滿嘴謊言,信嘅妖徒,難怪個個都有精神病。 ...
旁觀者 發表於 2024/7/28 22:51

返回首頁 | 登錄 | 註冊