離教者之家

死性不改

< [1] 2
沙文 2008/7/18 22:07
咁嘅論證就先天性失敗啦。

HK係殖民地嘛,按照您的敘述
HK的成就 = 殖民地+公屋小眅

您減去公屋小眅就只剩殖民地 , HK的成就 ≠ 殖民地 ,所以唔啱
您減去殖民地 就剩下公屋小眅, HK的成就 ≠ 公屋小眅 ,所以又唔啱
訪客得得b 2008/7/18 22:17
原帖由 沙文 於 2008-7-18 22:07 發表
咁嘅論證就先天性失敗啦。

HK係殖民地嘛,按照您的敘述
HK的成就 = 殖民地+公屋小眅

您減去公屋小眅就只剩殖民地 , HK的成就 ≠ 殖民地 ,所以唔啱
您減去殖民地 就剩下公屋小眅, HK的成就 ≠ 公屋小眅 ,所以又唔啱 ...

快d向全球華語區發出訊息 要為停車場正名先啦
沙文 2008/7/18 22:57
我地向來都有「如有歧義以英文版為準」呢條規例啦,您係咪香港人黎嫁?您唔知稱之為car park ---- 英式
或parking lot ---美式

就搞掂咩?
訪客得得b 2008/7/18 23:32
原帖由 沙文 於 2008-7-18 22:57 發表
我地向來都有「如有歧義以英文版為準」呢條規例啦,您係咪香港人黎嫁?您唔知稱之為car park ---- 英式
或parking lot ---美式

就搞掂咩?

叻仔 學到野 跟paul定m2學來的解經法

不聊了 要執行李 明天去旅行
沙文 2008/7/18 23:36
搭車定搭飛機定cruise呀?坐穩啦
訪客得得b 2008/7/19 00:29
原帖由 沙文 於 2008-7-18 23:36 發表
搭車定搭飛機定cruise呀?坐穩啦

陽光 沙灘 海洋 暢泳  溫泉 按摩 水療  湅飲 美食 醇酒 香煙  機動遊戲
抽刀斷水 2008/7/19 00:34
點解有醇酒無美人?
weakest 2008/7/19 00:39
是否已經有了??

原帖由 訪客得得b 於 2008-7-19 00:29 發表

陽光 沙灘 海洋 暢泳  溫泉 按摩 水療  湅飲 美食 醇酒 香煙  機動遊戲
沙文 2008/7/19 01:08
原帖由 訪客得得b 於 2008-7-18 07:32 發表

叻仔 學到野 跟paul定m2學來的解經法

不聊了 要執行李 明天去旅行
冇錯。

資治通鑑教嘅「狂夫之言,聖人擇焉」嘛
dye 2008/7/19 14:18
It can be a guy or Osim.
weakest 2008/7/19 19:23
唔係可以換人嗎??還是B仙人可以這樣無所謂??!!
< [1] 2

返回首頁 | 登錄 | 註冊