離教者之家

聖經錯謬補遺

[1] < [110] [111] 112 > [113]
訪客得得b 2023/10/5 21:55
我上個月見到鴨寮街晏晝都有姐姐企響度噃, 彌撒就話限時限刻啫, 紅燈industry其實並不局限於夜市, 可以24/7 ...
沙文 2023/10/5 11:48 提交

喂
beebeechan 2023/10/5 22:10

訪客得得b 發表於 2023/10/5 21:55

你揩沙文...
    想搵鴨寮街姐姐?
訪客得得b 2023/10/5 22:11
我上個月見到鴨寮街晏晝都有姐姐企響度噃, 彌撒就話限時限刻啫, 紅燈industry其實並不局限於夜市, 可以24/7 ...
沙文 2023/10/5 11:48 提交

你係香港咩
沙文 2023/10/6 04:26
回覆 2224# 訪客得得b

有啲嘢要返大陸搞, stayed咗 2 weeks, 而家返咗屋企嚕. 我知訂返屋企㗎

知掟返屋企, 佢先至會放心畀我出嚟玩㗎嘛

沙文 2023/10/6 04:32
日頭要畀啲時間人地炒股返工賺錢,夜晚先著盞紅燈吸引消費啦。
抽刀斷水 發表於 2023/10/5 01:12

又唔係咁講喇, 我記得以前返學嗰陣, 上上下堂中間都會有recess啦
抽刀斷水 2023/10/6 10:00
又唔係咁講喇, 我記得以前返學嗰陣, 上上下堂中間都會有recess啦
沙文 發表於 2023/10/6 04:32

咁唔係個個好似你咁一個recess時間就可以搞掂哂全身而退丫嘛。
沙文 2023/10/6 11:23
回覆 2227# 抽刀斷水

嗰尐鴨寮街姐姐唔會係因為見到我先至企出來,一定係有demand才有supply. 市場鐵律唔會調轉嘅
抽刀斷水 2023/10/6 14:20
回覆  抽刀斷水

嗰尐鴨寮街姐姐唔會係因為見到我先至企出來,一定係有demand才有supply. 市場鐵律唔 ...
沙文 發表於 2023/10/6 11:23

鴨寮街姐姐收費相對低廉,cheap demand 咪有 cheap supply囉,依家要振興夜經濟喎大佬。
沙文 2023/10/6 15:18
姐姐晏晝出動,分薄咗夜市revenue擺明反中亂港軟對抗,鄧小丙應該日間掃黃,夜晚收隊,咁就振興夜經濟。日頭只準彌撒,叫陳輔祭畀心機啦
抽刀斷水 2023/10/6 17:19
陳輔祭或者要考慮復興中世紀的教會妓院文化,融合擁抱夜經濟的時代號召,分分鐘將一蹶不振的香港天主教重新振興再創輝煌也說不定,順勢破開缺口攻佔大陸傳教市場,教宗個位都指日可待。
beebeechan 2023/10/7 01:58
陳輔祭或者要考慮復興中世紀的教會妓院文化,融合擁抱夜經濟的時代號召,分分鐘將一蹶不振的香港天主教重新 ...
抽刀斷水 發表於 2023/10/6 17:19

看來, 只要向黃, 賭, 毒跪低, 夜市必旺。

夜市地可以賣狗肉

廟街烏克蘭之夜
beebeechan 2023/10/7 02:03

大麻之夜, 人頭湧湧
抽刀斷水 2023/10/7 16:14
記唔記得馬克思話宗教係乜呀?

偉大祖國當天主教都係鴉片黎架咋。
beebeechan 2023/10/7 22:02
記唔記得馬克思話宗教係乜呀?
偉大祖國當天主教都係鴉片黎架咋。
抽刀斷水 發表於 2023/10/7 16:14

馬先生夠話共產主義係世上最好的制度喇, 有無應驗落實呢?
你仲聽佢支笛?
即係沙文炒股, 隻隻都扮哂大閘蟹, 佢話買0388講膠所喇, 就升到亞媽都唔認得....你仲瞓身落去?
抽刀斷水 2023/10/7 23:16
馬先生夠話共產主義係世上最好的制度喇, 有無應驗落實呢?
你仲聽佢支笛?
beebeechan 發表於 2023/10/7 22:02

我聽唔聽馬先生支笛,對現今社會影響係好微既。

你諗下話要搞夜經濟既蛙島,邊位係話事人先啦。
沙文 2023/10/9 04:42

據說, 耶穌被拉嗰晚, 畀羅馬佬冚咗一巴, 但係佢冇計, 唯有硬食。
其實對耶穌兜巴星, 喺佢升天之後都持續繼續發生, 並冇停過嘅。
除咗上面2196樓之外, 最近有發生一單structural engineering related事件, 耶穌基督又在眾多傳媒面前被打臉。
https://exchristian.hk/forum/vie ... p;extra=&page=5

這間教堂就係起喺磐石上面, 地基極其穩固。
沙文 2023/10/9 05:15

當時, 耶穌有冇講同 Chris Rock 一樣的一句嘢? 聖經就冇記載

沙文 2023/10/18 06:46
其實有冇人知道天國嘅Gini coefficient係幾多?咁做法, 相當有可能大過1

因為凡有的、還要加給他、叫他有餘.沒有的、連他所有的、也要奪過來

沙文 2023/10/22 10:40
老婆叫我幫佢backup whatsapp啲相, 其中有一幅係咁:

我想問, 如果畀人斬咗,咁點計呢?

唔怪之得要環保啦
沙文 2023/10/26 18:19
據説上帝六日創世,休第七日。所以
[1] < [110] [111] 112 > [113]

返回首頁 | 登錄 | 註冊