離教者之家

delete post

< [1] [2] 3 > [8]
Alice 2010/11/4 12:21
回復 1# AmiHO

你想識朋友, 不一定要返教會.  你去工聯會報個興趣班就立即識到朋友啦~~~  
d 教友打電話比你或 send email 比你, 你都不需要向佢地解釋. 佢地己被洗腦, 你同佢地講咩都係癈既, 你只有勞氣.
我個 email 都 set 左凡係 基督徒 send 來既 email, 會自動送往 垃圾箱.
AmiHO 2010/11/4 13:35

delete post sorry
Alice 2010/11/4 14:06
你繼續同佢來往, 總有一日你會明白.   基督徒對你好, 目的只有一個 " 做見證", 令你返回"神" 身邊.
佢地為左傳教, 幾辛苦, 都會忍到. 直至你真真正正咁信左主, 佢就會表露真面目, 將之前受既氣發係你身上.
堅決拒絶基督徒既人, 當初何嘗唔係 認同"並非所有基督徒都咁差”? 

因為你無真心信主, 跟本唔會知道佢地既心態.
Alice 2010/11/4 14:19
事實始終係事實, 信主呢個行為, 已經顯示呢個人無咩思想及已洗腦.  不過你暫時都唔會信, 依然會同基督徒來往.  直至你再撞板, 你就會明. 又或者, 你依然會繼續同基督徒來往, 直至你所認識既每一個基督徒都有問題, 你就會知.    你多d 同佢地傾計, 唔係表面咁去認識佢地.

花咁多時間同基督教, 基督徒糾纏, 真係好戇居.   

基督徒一定係傳教, 無論佢係你身上做任何事, 目的只有傳教.  即使你覺得我想法極端, 而事實係 基督徒跟本係極端到你難以置信.   
就算初相識果時, 基督徒對你好好態度, 聽你傾心事.  但最後會發現只係繞左個圈, 眼前係一個癲狂既人.  
一個人講野, 可以講到自己好有分析力, 好有思想, reasonable.   令你有錯覺, 呢個係一個好好好好好好既人.   最終你可能會想割開佢個肚, 將佢d 腸全部挖出來.
Alice 2010/11/4 14:36

基督徒既弱智, 最終會害死你.    至少會浪費你既光陰同埋精神.

beebeechan 2010/11/4 18:08

In the ditch falls the blind that is led by the blind.
[1583 B. Melbancke Philotimus 165]

beebeechan 2010/11/4 18:13
信, 與不信.....幾時都是留給當事人去決定。

落咀頭去叫人不要信的人, 與
落咀頭猛叫人信的盲基.......其實都是一個模樣唶...一般的思維, 一般的腦袋, 一般的見識, 一般的智慧
Alice 2010/11/4 18:59
總之抱住 " 唔係全部基督徒 都咁差" 呢個心態, 最終會害死自己.
不過呢D 死賤種基督徒 會提升你既 EQ, 你會發現, 外表正常, 說話頭頭是道, 好似好 RESONABLE 既人, 可以如此惡毒.  好彩佢無影響我既人生, 否則, 我真係返教會, 捉個賤種出來 插佢幾十刀.
beebeechan 2010/11/4 19:17
總之抱住 " 唔係全部基督徒 都咁差" 呢個心態, 最終會害死自己.
不過呢D 死賤種基督徒 會提升你既 EQ, 你 ...
Alice 發表於 2010/11/4 18:59

人地差唔差, 我不論
你.........我就覺得極差矣

以你的個人仇恨, 不愉快經歷...通通投射到別人身上
你有病, 需要心理輔導哩
抽刀斷水 2010/11/4 19:49
人地差唔差, 我不論
你.........我就覺得極差矣

以你的個人仇恨, 不愉快經歷...通通投射到別人身上
你有 ...
beebeechan 發表於 2010/11/4 19:17

作為基督徒的,都好應該反省為何會有人對基督徒這個身份如此反感。

「沒有無緣無故的愛,也沒有無緣無故的恨。」
beebeechan 2010/11/4 21:16
作為基督徒的,都好應該反省為何會有人對基督徒這個身份如此反感。

抽刀斷水 發表於 2010/11/4 19:49

話也可以掉轉頭說
為何有人可以與基督徒和睦共處,
而有些人卻一見基督徒便眼生在頭上呢? 築起高高的圍牆呢?
匿名 2010/11/4 21:35
回復 52# beebeechan

那你何不去找能跟你和睦共處的呢?何必留在此地,浪費時間。還是你認為這就是你跟反基者和睦共處的方式?
沙文 2010/11/4 21:51
回復 52# beebeechan

車,邊度有人一見基督徒便眼生在頭上,築起高高的圍牆呀?
beebeechan 2010/11/4 22:15
回復  beebeechan

車,邊度有人一見基督徒便眼生在頭上,築起高高的圍牆呀? ...
沙文 發表於 2010/11/4 21:51

你就一定無築牆哩
你連褲都剝埋添, 解除障礙。方便通溝
beebeechan 2010/11/4 22:16

那你何不去找能跟你和睦共處的呢?何必留在此地,浪費時間。還是你認為這就是你跟反基 ...
Guest from 111.184.230.x 發表於 2010/11/4 21:35

那你現在又有無浪費時間呢?

我在此很和睦喎。好似是不和睦的是你之喎。
你一出帖便想罵人, 同你好熟咩
沙文 2010/11/5 00:25
回復 55# beebeechan

您唔識答可以話唔識
唔駛迴避問題嘛
我都唔係問您「我是否一定無築牆」
beebeechan 2010/11/5 03:06

我都唔係問您「我是否一定無築牆」 ...
沙文 發表於 2010/11/5 00:25

咁我都唔係同你講野唶
沙文 2010/11/5 03:28
回復 58# beebeechan
您唔係同我講嘢
您係語無倫次啫
beebeechan 2010/11/5 03:41
您唔係同我講嘢
您係語無倫次啫
沙文 發表於 2010/11/5 03:28

對你好難有一句正經話講到囉