離教者之家

正確態度看人獸交

[1] < [2] [3] 4 > [13]
匿名 2010/4/22 00:33
若以用聖經作根據,指當時的情況與現今不同!
倒不如不用聖經,以社會的角度看。
請給我歷代的國家法律或社會文化傳統容許人與獸結婚,是有這一條例!那一個國家有這法例!?
沙文 2010/4/22 03:19
回復 62# Guest from 113.252.177.x

我們此主題是聖經討論, 盛行人獸交之地當然就係天父的holy land :以色列啦!
http://www.msnbc.msn.com/id/10694972/

容許人獸交可能是猶太佬接受的唯一一條新約, 請特別珍惜之
您打算做幾多人情? 勿太寒酸有辱國體.
ctaya 2010/4/27 00:15
回復 59# 沙文

「成全」 (fulfill) 是什麽意思?
沙文 2010/4/27 11:25
回復 64# ctaya
成全(fullfill)的意義乃是如此:

當有某條律法頒佈了,此時, 該律法是未得成全的。何解呢?因為在切實執行前, 沒有人知道當局是來真的還是說著玩玩而已。「有法不依」的情形大家都見過不少嘛。所以, 務必要有人試一試, 才知道該律法之認真程度,試過之後, 即為「成全」了律法。

例如,有律法曰「不可姦淫」, 但大家不知道此律法是否有效, 於是聯同一名疑犯去找夫子問過明白, 果然不出眾人所料,夫子說由於大家都有罪故不方便執行此例。於是, 大家就明白此律法是什麼料子了, 而此律法就得成全(fullfilled)
這就是為什麽牧師要不斷地強姦教友, 就是希望能藉此成全律法。
kwongyauleung 2010/4/27 18:34
律法 又好 法律, 經文又好... 都係唔同時代方便當權者管理d 無權力既人用既方法...  有好多人日日都姦淫都唔會有咩事..  唔淫邊有人出現呢..   

法律要執行到先有用的.. 聖經講既..你信咪有lor..唔信就無..

你搵得神照你,俾你光明,俾你唔驚死(但其實一樣要死), 咁咪try try 佢講既經文lor.. 呢個教會唔錯,咪捐少少錢lor..   唔駛咁認真..

你鍾意同咩獸交都無問題的.
沙文 2010/4/27 22:28
回復 66# kwongyauleung
誤導網友不負責任
都要了解當地法例勿魯莽行事
In Lebanon, only men are legally allowed to have sex with animals. But the gender of the animal is important—it must always be female. A man's having sexual relations with a male animal is considered a mortal sin and brings a death penalty for those who get caught.

http://www.ladygodivas.ca/Strange%20Sex%20Laws.htm
beebeechan 2010/4/28 01:27
刑事罪行條例 - SECT 118L

獸交

任何人與動物作出違反自然性交, 即屬犯獸交的 罪行, 一經循公訴程序定罪, 可處罰款$50000及監禁10年
沙文 2010/4/28 03:14
回復 68# beebeechan
go for a trip:
例如較文明的比利時、柬埔寨、丹麥。芬蘭亦在1971將任何人與動物作不違反自然性交合法化

其衪國家的有關資料請參考附表
http://en.wikipedia.org/wiki/Zoosexuality_and_the_law
表中沒有列出的國家由beebeechan 版友去試過之後向各位報告
beebeechan 2010/4/28 03:27
回復  beebeechan
go for a trip:
例如較文明的比利時、柬埔寨、丹麥。芬蘭亦在1971將任何人與動物作不違 ...
沙文 發表於 2010/4/28 03:14

原來『文明』是用可否允許人獸交來介定的?

也原來香港, 加大拿大,美國, 英國, 澳家, 紐西蘭.......把人獸交列入刑事罪的國家是不文明.

你可以接受現代文明的人獸交
唔知你可唔可以接受古時文化中的兄妹通婚呢?
沙文 2010/4/28 03:32
咁又吾可以咁講
首先,香港並非國家,您勿在本版煽勳謀反
secondly, 我係話「較」文明嘛,所以,香港, 加大拿大,美國, 英國, 澳家, 紐西蘭等國家或地區只係「較」不文明, 未必已達不文
沙文 2010/4/28 03:36
現時文化中都有兄妹通婚啦。您唔接受咩?咁您做過咩事工去遏止此事呢?
beebeechan 2010/4/28 03:37
咁又吾可以咁講
首先,香港並非國家,您勿在本版煽勳謀反
secondly, 我係話「較」文明嘛,所以,香港, 加大 ...
沙文 發表於 2010/4/28 03:32

我唔知你用甚麼尺去量『文明』
若你說柬埔寨比香港較文明, 相信有很多人不同意
beebeechan 2010/4/28 03:39
有些國家吸毒, 嫖妓是合法的
你認為又可以全套搬來, 使香港文明一點?
沙文 2010/4/28 04:57
回復 73# beebeechan
‧都係借新舊約把尺啫
新約准人獸交所以較舊約文明嘛
難道您話舊約文明過新約咩?

現行法例在較文明的香港特區嫖妓的確係合法的, 故無須搬來。您未做過合法的事咩?
吸毒合法又未必要搬來香港才有得吸 --- 特區護照的通行性都很强
我都係建議您去瑞典人獸交, 並無要香港人獸交合法化嘛
您可以索性移民去較文明的國度添
beebeechan 2010/4/28 06:59
回復  beebeechan
‧都係借新舊約把尺啫
新約准人獸交所以較舊約文明嘛
難道您話舊約文明過新約咩?

新約允許人獸交合?
100歲未死都有戇居野聽到

舊約年代以色列人行人獸交要判死
今天的法律不判犯者死,不等同玩人獸不是罪
舊約中用了四處章節指責人獸交
可見天主不會認同, 新舊約都是
沙文 2010/4/28 07:11
乜您到99.99歲先听到律法和先知、到約翰止此戇居野咩?雖則係慢咗,但未遲:
http://www.brusselsairlines.com/com/
沙文 2010/4/28 07:15
新約允許人獸交合?
100歲未死都有戇居野聽到

舊約年代以色列人行人獸交要判死
今天的法律不判犯者死,不 ...
beebeechan 發表於 2010/4/27 14:59
您自己都識話係舊約嘛,可見就是不新啦。您有能本事在新約qoute不准獸交经咩?講來講去都係陳舊的舊約嘛
beebeechan 2010/4/28 07:26
您自己都識話係舊約嘛,可見就是不新啦。您有能本事在新約qoute不准獸交经咩?講來講去都係陳舊的舊約嘛 ...
沙文 發表於 2010/4/28 07:15

新約中都無講好多樣野架
如:
肛交, 同性交, 吸毒, 換妻, 孌童, o拍丸, 手淫,一夜情,未婚上床, 墮胎落仔, 考試出貓, ....等等 原來對閣下來看. 一切都是無問題, 可以照做, 無需尷尬羞愧

怪唔知你地成日話: 點解話我有罪?!!
無左天主, 無了宗教
原來做聖人係咁易
你的聖人真易做, 唔怪得話無左耶穌都可以做聖人哩
beebeechan 2010/4/28 07:33
您自己都識話係舊約嘛,可見就是不新啦。您有能本事在新約qoute不准獸交经咩?講來講去都係陳舊的舊約嘛 ...
沙文 發表於 2010/4/28 07:15

如果你有留意
反基們以為聖經矛盾無理殘酷.....引用得最多的也是『陳舊的舊約』章節囉

現在你又識得話: 舊約陳舊了, 要有不同的看法?
beebeechan 2010/4/28 08:49
現時文化中都有兄妹通婚啦。您唔接受咩?咁您做過咩事工去遏止此事呢?
沙文 發表於 2010/4/28 03:36

在你未能舉出現代在那些國家, 社區是容許兄妹, 姊弟通婚前
我當你是翕得就翕
所以不打算作回應
[1] < [2] [3] 4 > [13]

返回首頁 | 登錄 | 註冊