離教者之家

日本發生天災人禍, 又係機會比某d索教抽水lu

tommy 2011/3/17 19:36
日本發生天災人禍,  又係機會比某d索教抽水lu

先說明, 我不喜歡日本因為想起中國人給大屠殺的歷史.
但都希望日本的天災人禍快點過去.

基基也好,  天天也好, 摩摩也好, 回回也好........
呢幾日開的會員大會肯定頭果幾分鐘會話點樣哀悼,  跟住又用好多時間
引經說就係因為唔信佢地既主,  邊度得罪個主而家懲罰佢地......等.
跟住呢又會同會員講唔會有事,  就算死左都會得永生云云...

激d既呢就會攞番果d未日審判論就話.....拿!都話黎料架啦. 睇下我地d預言幾準.
快d同本會買番10包8包"聖靈"過既鹽沖水飲避幅射啦.  溝埋雙氧水仲快見效.
上次唔買沒日救包就係抵你死!
匿名 2011/3/17 23:52
我真心咁希望日本快D脫離呢個困境, 有天災人祸無人想呢.
我在心中想著他們.
不過見到好多恐慌, 謠言, 乘機做一D野去達到一D目的嘅人, 不要啦...教會也是. 停手啦.
facebook很多基基紛紛換圖像, 又說一大篇經文去為日本祈求, 在心中便可以, 可必非要令所有人知道你去祈禱, 才是祈禱嗎? 現今十字路口小了, 在網絡是十字路口..唉..
匿名 2011/3/17 23:53
我在心中想著他們.
不過見到好多恐慌, 謠言, 乘機做一D野去達到一D目的嘅人, 不要啦...教會也是. 停手啦.
facebook很多基基紛紛換圖像, 又說一大篇經文去為日本祈求, 在心中便可以, 可必非要令所有人知道你去祈禱, 才是祈禱嗎? 現今十字路口小了, 在網絡是十字路口..唉..
匿名 2011/3/17 23:53
我在心中想著他們.
liberale 2011/3/18 10:04

有真既,唔駛估…

日本大地震之後:要反思、要禱告、要行動
九龍城浸信會蔡少琪牧師
http://forum.baby-kingdom.com/vi ... 2044&extra=page%3D1

這位牧師說得比較乖巧,沒有以前一些牧師說得那麼直接、露骨、難聽。但骨子裡,仍然是那些東西:

...主耶穌的預言在我們眼前實現:「民要攻打民,國要攻打國;多處必有饑荒、地震。」(太24:7)...

...聖經也多次指出,神有時候用地震等天災來喚醒我們:我們是寄居的!我們要面對死亡,面對神的審判!...面對大災難,我們要檢討自己:我們有否善用這寄居的生命呢?我們有否珍惜每一天呢?珍惜與家人共聚的每一刻呢?我們有否遠離罪惡?悔改信主呢?...

...堅持傳福音!...

...明白福音的基督徒不怕苦難,因為我們已經有永生的把握了!...

...起來吧,不要再浪費光陰啦!起來吧!立刻禱告,立刻服事,立刻參與福音的大使命吧!主耶穌必快來!...

(原來"善用生命"的意思是"信主"..."不浪費光陰"的意思是"參與福音的大使命"...)
Jennifer 2011/3/18 18:47
https://www.media.org.hk/event/20110317/
痴X線...抽水有冇再快D...
tommy 2011/3/18 19:06
痴X線...抽水有冇再快D...
Jennifer 發表於 2011/3/18 18:47

崇基, 崇德會唔會lee係條舟入面live架!!!!!!
Jennifer 2011/3/18 20:04
崇基, 崇德 out 啦...家下興王X藍,高X正架啦...
Jennifer 2011/3/18 20:16
http://www.media.org.hk/event/20110318/
請大家去踴躍填個問卷調查,別讓基教又用所謂「群眾末日恐慌」之所謂「數據」大造文章抽水
匿名 2011/3/18 20:32
洗乜等基茎講吖
科學家夠一樣講緊「末日恐慌」啦.人類咁攪法遲早整死自己.
匿名 2011/3/18 20:33
洗乜等基茎講吖
科學家夠一樣講緊「末日恐慌」啦.人類咁攪法遲早整死自己. ...
Guest from 121.202.6.x 發表於 2011/3/18 20:32

洗乜等基基講吖.
科學家夠一樣講緊「末日恐慌」啦.人類咁攪法遲早整死自己.

返回首頁 | 登錄 | 註冊