離教者之家

基督徒血淹黑非洲

[1] < [4] [5] 6 > [11]
beebeechan 2011/12/15 11:47
天主教徒在果阿的暴行﹕

”No body knows the exact number of Goans subjected to these diabolical tortures; low estimates put the number in the tens of thousands, high estimates are in the hundreds of thousands, perhaps even more. ” burningcross.net 2009.6.30

旁觀者 發表於 2011/12/15 11:00

呢頭就講No body knows the exact number of Goans subjected to these diabolical tortures,
過頭就可以翕得出幾多幾多:the number in the tens of thousands,? 會唔會自打咀巴?

仲有少少人性既就係講明係high estimates are in the hundreds of thousands,
可惜就無講用乜方式 estimate, 即係九翕? 斷估?

俾咁既料出黎, 真係好唔掂囉
(其實我應該係用個"搬"字代替個"俾"字)
ali 2011/12/15 23:25
quote:"2003年香港七一遊行是香港最大規模的遊行之一,在2003年7月1日舉行,由香港民間人權陣線籌辦,目的主要是為反對《香港基本法》第23條的立法。大會呼籲參加者穿黑衣出席。當日遊行的規模超出原先各界預料,主單位公佈共50萬人參加這次遊行,警方公佈人數則是35萬。"

究竟50萬人or35萬人哩?都系estimate姐!

黄花岗72烈士之墓唔通又静系得72位烈士咩!?
beebeechan 2011/12/15 23:58
黄花岗72烈士之墓唔通又静系得72位烈士咩!?

ali 發表於 2011/12/15 23:25

乜你都識咁講, 咁解作架?

點解一講到聖經, 如
撒母耳記下
10:18 亞蘭人在以色列人面前逃跑.大衛殺了亞蘭七百輛戰車的人、四萬馬兵、又殺了亞蘭的將軍朔法。

歷代志上
19:18 亞蘭人在以色列人面前逃跑.大衛殺了亞蘭七千輛戰車的人、四萬步兵.又殺了亞蘭的將軍朔法。

你會咁認真, 話係乜乜矛盾, 錯誤咁呢?
你兩把超啵, 有大超與細超, 你有問題矣!
ali 2011/12/16 00:15
七百vs七千, 馬兵vs步兵
你自己话分别大唔大先?系咪好过份丫?
beebeechan 2011/12/16 00:44
七百vs七千, 馬兵vs步兵
你自己话分别大唔大先?系咪好过份丫?
ali 發表於 2011/12/16 00:15

700與7000, 都係差 6300唶
50萬同35萬人, 差15萬啵....150000同 6300比, 係咪好過份呀?
ali 2011/12/16 00:58
50萬人系泛民嘅estimation
35萬人系差人嘅estimation
两者处于对立面,数字有出入系正常丫!

但700vs7000,馬兵vs步兵
同样出自号称神之话语嘅圣经喔!假如你承认圣经有咁多偏差系正常嘅,咁我咪收货咯!
dior13dior13 2011/12/16 09:45
看來只是你智障到分不清講耶穌的教有幾多種。
早三四十年前,講「中國」也得弄清是講左邊還是右邊的中國哩 ...
beebeechan 發表於 2011/12/13 22:06

敢問閣下,不知有沒有以下這兩種?

還有沒有這個第三種?

旁觀者 2011/12/16 16:55
BB仔,莫再胡扯!爺爺只問你一句,到底天主教妖徒有没有殺戮印第安人及果阿人。若答没有,表明你已全無良知,再講也是徒然,爺爺就此終止對話。
dior13dior13 2011/12/16 19:39
旁觀者兄,不要拿良知面對基督徒,這是會被反攀爬的.
旁觀者 2011/12/17 10:32
老朽相信他還是有點良知的,但要吃這碗飯,不得不向梵蒂岡的主子交代而已。
    然而,要捨棄吃窩窩囊囊欺騙教民而來的一碗飯﹑堂堂正正脫離妖教﹑做個清清白白的人卻比較困難。
beebeechan 2011/12/17 10:39
爺爺就此終止對話。
..
旁觀者 發表於 2011/12/16 16:55

一早你就應收聲哩
你咁既料子, 講多句你已經唔曉, 我點同你論
咁....好行...夾唔送啵
beebeechan 2011/12/17 10:45
敢問閣下,不知有沒有以下這兩種?

還有沒有這個第三種?

...
dior13dior13 發表於 2011/12/16 09:45

只貼一堆相片在說天主教支持納粹的網頁內常找到. .....貼的人不知相中人是誰, 為甚麼拍照..
只見有神父與德軍一起便成.
又是草率判定., 不去求真-----只要是反基便算.

只看相片, 豈非日本侵華時的宣傳也是真實的?
“皇軍好。皇軍不殺人,不放火,不搶糧食”
皇軍對中國人真好

中國人對皇軍也好

你真白痴, 真的天真得有點鈍
beebeechan 2011/12/17 10:56
50萬人系泛民嘅estimation
35萬人系差人嘅estimation
两者处于对立面,数字有出入系正常丫!

但700vs7000,馬兵vs步兵
同样出自号称神之话语嘅圣经喔!假如你承认圣经有咁多偏差系正常嘅,咁我咪收货咯!

ali 發表於 2011/12/16 00:58

挑......700係出自撒慕爾紀, 7000是出自編年紀.
兩本書的作者是同一人嗎?
数字有出入系正常丫!
ali 2011/12/17 11:08
quote:"挑......700係出自撒慕爾紀, 7000是出自編年紀.
兩本書的作者是同一人嗎?
数字有出入系正常丫"

咁700or7000才是神之话语,抑或(700+7000)/2=? Lee本就系所谓真理嘅圣经。。。哈?!
beebeechan 2011/12/17 12:13
咁700or7000才是神之话语,抑或(700+7000)/2=? Lee本就系所谓真理嘅圣经。。。哈?!
...
ali 發表於 2011/12/17 11:08

天主既話語係講以色列人可以打敗強大的敵人, 儘管他們有先進的戰車.
與天主為敵者, 有700, 7000, 70000, 700000戰車....都是一樣收埸!

大衛的步兵能打勝700輛戰車, 不是7000輛, 便是容易得多, 不是神的作為了嗎?
ali 2011/12/17 15:54
quote:"天主既話語係講以色列人可以打敗強大的敵人, 儘管他們有先進的戰車.
與天主為敵者, 有700, 7000, 70000, 700000戰車....都是一樣收埸!"

由你嚟作圣经咪清楚好多咯!总之好『七』多人啦!

quote:“大衛的步兵能打勝700輛戰車, 不是7000輛, 便是容易得多, 。。。”

咁即系“7000是出自編年紀”系流架啦。。。作大10倍!
dior13dior13 2011/12/17 21:14

哈哈,你們天主教想跟納粹黨切割,是切割不掉的!!

dior13dior13 2011/12/17 21:15

我當耶和華踢非bbc一隻小狗的屁股不也是容易的多?

這還不也是上主的作為!
beebeechan 2011/12/17 23:06
我當耶和華踢非bbc一隻小狗的屁股不也是容易的多?

這還不也是上主的作為! ...
dior13dior13 發表於 2011/12/17 21:15

你同白痴, 低能卦勾, 割切不開
beebeechan 2011/12/17 23:23
咁即系“7000是出自編年紀”系流架啦。。。作大10倍!
..
ali 發表於 2011/12/17 15:54

不是, 也沒有作大,
是在笑你讀經七下七下咁唶

NAB 英文譯本這樣寫:
1 chr•  
David slew seven thousand of their chariot fighters and forty thousand of their foot soldiers;

2 sam
David’s men killed seven hundred charioteers and forty thousand of the Aramean foot soldiers.

或者你查一查字典, charioteers 和 chariot fighters 是否一樣先來七翕.

我知你無睇 NAB, NASB 的聖經架勒, 睇 KJV 囉......(噢, 佢既英文譯本寫得仲清楚!)
[1] < [4] [5] 6 > [11]

返回首頁 | 登錄 | 註冊