離教者之家

基督教的地獄式恐嚇手段

< [1] 2
dragoon 2008/7/7 00:03
原帖由 prussianz 於 2008-7-6 23:55 發表

high welcome

hi welcome

你好你好.. 驗証email還沒記到-.-
prussianz 2008/7/7 03:09
原帖由 dragoon 於 2008-7-7 00:03 發表

你好你好.. 驗証email還沒記到-.-

again

morning

good morning

our websmaster will contact u later ,..... u can sit backs n relax ,

cheers n ThANK ye again

ps : ::::: sorry can not type it out in Chinese

.,;==^)
匿名 2008/7/13 17:51
我信神,但唔一定信晒牧師講既野,牧師都會有get錯既時候
沙文 2008/7/13 19:17
所以就有sects的誕生咯

貴教有見及此,早就因應各位的市場需求設立不同sects啦
在尋求神的同時,又可尋求一位同您見解最少conflict的牧師,好方便
匿名 2008/7/17 02:49
上帝話過會審判人
會按照人生前所做既野
有獎有罰
信左雖然會得到寬恕
但都會受罰
如果真心相信的話
呢個人會改過  唔會再輕易犯錯
到時審判後罰既自然冇咁多
如果你生前又做錯  又唔信的話
受罰當然勁啦
到時罰得幾勁  冇人知  只有上帝先知
所以  樓主講既  未必係岩  但我又唔可以話你錯
你覺得地獄既事恐怖??
現今世代人性既醜惡都好恐怖
dragoon 2008/7/17 05:14
原帖由 Guest from 221.126.83.x 於 2008-7-17 02:49 發表
上帝話過會審判人
會按照人生前所做既野
有獎有罰
信左雖然會得到寬恕
但都會受罰
如果真心相信的話
受罰當然勁啦
到時罰得幾 ...

請引用聖經章節
抽刀斷水 2008/7/17 12:53
原帖由 Guest from 221.126.83.x 於 2008-7-17 02:49 發表
受罰當然勁啦

如果又信又做錯呢?知法犯法是否罪加一等?

參考:http://m.exchristian.hk/forum/index.php?action=thread&tid=40&extra=page%3D1
HTBROKE1 2008/7/17 17:39
上帝話過會審判人
會按照人生前所做既野
有獎有罰
信左雖然會得到寬恕
但都會受罰
如果真心相信的話
受罰當然勁啦
到時罰得幾 ...

不會恐怖得過一班「從古至今拿著(信)一本b字頭所謂『聖言』書打壓真理和無辜」的人。

有科學歷史常識的人,自己數數聖經累死幾多有正確觀念科學家。

「信左得教」就係你地成日講ge野。聽到你地講e個歪理都幾心寒:
-一個唔信神的人真心做了很多善事,死後居然要落地獄??!!!
-一個唔信神的人為救自己無數平民而自我犧牲,死後居然要落地獄??!!!
人一行出街已經踩死唔知幾多隻蟻,就係煲水飲已經唔知殺死幾多細菌。一生活已經不停做壞事。

信左神真係會令人格變好??不見得,看看基督教國度為硬銷民主自由(其實是搶資源)而對其他國家做了什麼。看看每年多少飽讀「聖言」書的神職人員傷害小孩子。

信左之後真的有改嗎??沒有,反而為這世界帶來更多眼淚。全部信了的人做了幫凶。

多謝,多謝萬撚無得把口上帝,阿們。
weakest 2008/7/17 20:49
"信左雖然會得到寬恕
但都會受罰"

---> 點都要罰??!!幹掉他便不用受罰了...

"你覺得地獄既事恐怖??
現今世代人性既醜惡都好恐怖"

--->包括現代的基督徒??
prussianz 2008/7/18 01:49
原帖由 HTBROKE1 於 2008-7-17 17:39 發表

不會恐怖得過一班「從古至今拿著(信)一本b字頭所謂『聖言』書打壓真理和無辜」的人。

有科學歷史常識的人,自己數數聖經累死幾多有正確觀念科學家。

「信左得教」就係你地成日講ge野。聽到你地講e個歪理都幾心寒: ...

-
一個唔信神的人真心做了很多善事,死後居然要落地獄??!!!
一個唔信神的人為救自己無數平民而自我犧牲,死後居然要落地獄??!!!

u have made an other pin-pointing point here again ,
+
thy point should b flighted to b hightlighted + spotlighted .,;==^)

ThANKs
< [1] 2

返回首頁 | 登錄 | 註冊