離教者之家

我漏咗部cellphone, 您地行先唔駛等我

< [1] 2 [3] > [8]
beebeechan 2016/2/6 23:55
"加利利海由于它突然的暴风雨和高耸的潮汐而出名"
沙文 發表於 2016/2/6 23:41

由你個表抄出來的數據:最高才是 0.4m 既水位分別,就是「高耸的潮汐」?
真係平胸女都當係大波

又係一個維基百度受害者
沙文 2016/2/6 23:55
够浸過木樁頂1cm 就可以表演啦, 深得滯隻腳就好濕咖啦
beebeechan 2016/2/6 23:59
够浸過木樁頂1cm 就可以表演啦, 深得滯隻腳就好濕咖啦
沙文 發表於 2016/2/6 23:55

0m-0.4m 就是高聳的潮汐
你醫番好你個咀先好回話哩!
自打咀打到歪哂哩
沙文 2016/2/7 00:02
"高聳的潮汐"係親自去過加利利的弟兄講嘅, 您估我話嘅咩?
對主耶穌來說, 最好係0.05m, 0.4m都太高聳, 因為驚整濕隻腳, 所以貴教有此說
beebeechan 2016/2/7 00:05
對主耶穌來說, 最好係0.05m, 0.4m都太高聳, 因為 ...
沙文 發表於 2016/2/7 00:02

原來你都會「只聽人講便信」的一類。
你既弟兄有無講過  d 見証咁呢,又唔見你嗌信喎
beebeechan 2016/2/7 00:06
對主耶穌來說, 最好係0.05m, 0.4m都太高聳, 因為 ...
沙文 發表於 2016/2/7 00:02

唔使去過,都知你在搞笑哩

我信科學數據
除非你係亂膠咁拎個表黎囉。

好采個表又係你拎出黎既
沙文 2016/2/7 00:08
科學數據就係水面下0.4m足以遮掩木樁, 而且已太高聳足以整濕腳啦, 上到船被發現雙腳咁濕, 人地問「咦主耶穌您對襪都濕埋喎」佢嘅戲法就會穿煲, 所以太高聳的潮汐反為不美
beebeechan 2016/2/7 00:48
科學數據就係水面下0.4m足以遮掩木樁, 而且已太高聳足以整濕腳啦, 上到船被發現雙腳咁濕, 人地問「咦主耶穌 ...

科學數據就係水面下0.4m足以遮掩木樁, 而且已太高聳足以整濕腳啦, 上到船被發現雙腳咁濕, 人地問「咦主耶穌您對襪都濕埋喎」佢嘅戲法就會穿煲, 所以太高聳的潮汐反為不美
沙文 發表於 2016/2/7 00:08

咁即係高潮有無迭起?
beebeechan 2016/2/7 00:48
科學數據就係水面下0.4m足以遮掩木樁, 而且已太高聳足以整濕腳啦, 上到船被發現雙腳咁濕, 人地問「咦主耶穌 ...
沙文 發表於 2016/2/7 00:08

又要濕濕地, 又唔好太多水。。。
你都幾識玩
沙文 2016/2/7 00:50
回覆 30# beebeechan

係主耶穌識玩啫, 又要叫人散band, 又要上山禀神, 時間計到啱啱好
禀神就随時隨地都得啦, 駛Q上山咩, 分明係dum波鐘
beebeechan 2016/2/7 01:49
回覆  beebeechan

係主耶穌識玩啫, 又要叫人散band, 又要上山禀神, 時間計到啱啱好
禀神就随時隨地都得啦 ...
沙文 發表於 2016/2/7 00:50

挑。。。
咁你飲茶食點心,又使鬼上茶樓呢
公仔點心,微波爐都得哩

氣氛環境唔同嘛
沙文 2016/2/7 02:37
傻嘅, 禀神, 係講誠心嘅, 唔會氣氛環境唔同, 功效就唔同。
您估食义燒包, 下下講裝修嘅咩
總唔見教徒上天棚禀神, 氣氛環境唔同嘛
沙文 2016/2/7 03:28
遣有一點要提醒大家。正係由於加利利嘅潮汐fluctuation幅度最適合水上行戲法表演,因為即使退潮, 木樁都不致於一碌碌露出水面被人睇見, 冇咁易穿煲。
所以此水上行, 亦係配合當地地理因素得以成功嘅
beebeechan 2016/2/7 04:01
遣有一點要提醒大家。正係由於加利利嘅潮汐fluctuation幅度最適合水上行戲法表演,因為即使退潮, 木樁都不 ...
沙文 發表於 2016/2/7 03:28

係架,
你有無留意到個游泳池都有潮汐漲退架呢?

當個肥婆跳落水時, 潮得好很聳
beebeechan 2016/2/7 04:02
傻嘅, 禀神, 係講誠心嘅, 唔會氣氛環境唔同, 功效就唔同。
.
沙文 發表於 2016/2/7 02:37

咁食點心都係講飽肚,
使鬼去茶樓
沙文 2016/2/7 04:16
回覆 35# beebeechan

咁禀神都係講誠心, 所以總唔見教徒特登上天棚祈禱。 因為唔会訊號接收得好尐嘛

係呀, 所以泳池亦適合是項表演
beebeechan 2016/2/7 05:14
係呀, 所以泳池亦適合是項表演

沙文 發表於 2016/2/7 04:16

成池人做媒,包括攝影師鏡頭千千就就。。。
飛上月球都得哩

跟本連表演魔術都不是,是在拍片
沙文 2016/2/7 06:25
回覆 38# beebeechan

佢地做媒要成池人, 加利利做媒就12條友搞掂, 茄哩啡都慳皮好多。

還有一件事值得大家注意嘅。逢親大型聚會, 都有工作人員維持秩序, 而主耶穌在一個5,000人場合叫哂門徒走人, 得佢自己負責控制人流, 期間極可能出現要求佢治療陽痿、不孕、花柳梅毒白濁滴蟲疱疹嘅版友, 以致爭先恐後失控踩死人, 可見這位作者其實並無組織大型聚會經驗, 才會作出完全唔make sense嘅描述, 擺到明純係為了配合表演而老作的scenario
beebeechan 2016/2/7 07:52
回覆  beebeechan

佢地做媒要成池人, 加利利做媒就12條友搞掂, 茄哩啡都慳皮好多。

還有一件事值得大家 ...
沙文 發表於 2016/2/7 06:25

留低同粉絲簽名卦

五千人,簽到入夜都唔出奇丫
沙文 2016/2/7 12:41
回覆 40# beebeechan

粉絲autograph, 就梗要有securities保持場面安全, 冇理由叫門徙走先。
所以一定有警轟

簽到入夜就唔會咁得閒上山禀神啦
< [1] 2 [3] > [8]

返回首頁 | 登錄 | 註冊