離教者之家

有耳可聽的就應當聽

< [1] 2
沙文 2017/3/13 15:55
我唔會咁鳩翕嘅。
用豬耳做 prop, 冇真實感, 我唔 suggest 牙擦穌咁樣做。  

Rehearsal 一下:
伯多碌在僕人耳边虛晃一刀
僕人用手掩耳,  同時在耳边揑穿手中血包, 以及慘叫
另一隻手靜靜雞將事先準備好的染血耳仔丟在地下
牙擦稣執起耳仔
扳開僕人遮住傷口的手, 迅速作狀將之放在僕人耳边, 又將耳仔暗藏袖中
僕人作狀抹去血跡, 耳仔被醫番好

在上述過程中, 切出來的耳仔會暴露在覌眾視线數秒, 豬耳同人耳比較, 形狀同size俱相差太遠, 好易穿煲。

所以我唔會 recommend 用豬耳。

您地教徒先會谂埋尐屎橋。

沙文 2017/3/14 20:06
〈溫馨提示〉 此戲法表演需注意事項 :
事先預備切出來的耳仔, 其orientation 需與所切位置吻合。 i.e. 千祈唔好切左耳, 但掉落地係右耳。 否則覌眾中有我咁心水清之人就會穿煲
beebeechan 2017/3/14 21:46
〈溫馨提示〉 此戲法表演需注意事項 :
事先預備切出來的耳仔, 其orientation 需與所切位置吻合。 i.e. 千 ...
沙文 發表於 2017/3/14 20:06

係。。。
一定唔可以俾呢條友到埸
沙文 2017/3/15 00:10
咁又唔駛怕。 詐家依切 同掉落地下都係左洱就得啦。
妖,信教嘅真係零舍蠢
沙文 2017/3/16 22:28
猶太佬自己列出咗好多理由點解佢地唔信耶穌:
https://ohr.edu/ask_db/ask_main.php/2637/Q1/

但有一點可能佢地自己都冇發覺。

摩西宣稱救嘅猶太佬, 係幾十萬人。
佢嘅表演, 係荷李活特技級數。

而阿穌宣稱救嘅猶太佬, 十隻手指數得晒。
佢嘅表演, 係街邊戲法佬級數。  

就算兩家都係吹,  成本亦一樣係一枝筆一叠紙, 吹大尐都唔會增加成本, 點解新约佬咁孤鳩寒?
beebeechan 2017/3/16 23:17
摩西宣稱救嘅猶太佬, 係幾十萬人。
佢嘅表演, 係荷李活特技級數。

而阿穌宣稱救嘅猶太佬, 十隻手指數得晒。
佢嘅表演, 係術邊戲法佬級數。  

沙文 發表於 2017/3/16 22:28

梅瑟既市埸係幾十萬
耶穌既市埸, 係全世界, 70億, 
真係雜貨舖同沃爾瑪既分別哩

膚淺!
沙文 2017/3/16 23:33
70億? 佢嘅 track record 十隻手指數得晒咁大把。 market segment 畀阿拉搶咗,IPO嗰陣吹到咁大,但公司成立以來業績一路都未試過接近預期, 番文之所謂 not even close, 唔知點向股東交代。

執感一尐先捱得落去
http://www.businessinsider.com/wal-mart-suddenly-closes-stores-2015-4
< [1] 2

返回首頁 | 登錄 | 註冊