離教者之家

HUAWEI基督教

沙文 2019/3/16 05:47
很多版友不明白,為何神職人員行差踏錯的案件當中,以性侵案長期大比數雄踞榜首。其實,這是因為基督教義好似祖國cell phone咁, 從一開始就開咗backdoor。
神職人員常常學習經文,只要對新约融會貫通即可發現這backdoor。教外人就只有我能夠做到這點。

只要切去有關器官,就唔駛落地獄:5:29 若是你的右眼叫你跌倒、就剜出來丟掉.寧可失去百體中的一體、不叫全身丟在地獄裡。
5:30 若是右手叫你跌倒、就砍下來丟掉.寧可失去百體中的一體、不叫全身下入地獄。

例如,偷嘢就斬手。咁大家會有疑問,咁冇咗隻手入天國,打tennis都輸8成,唔過瘾喎?冇錯,所以偷嘢在神職人員當中比例不高。
咁您又會問,照道理性侵就要切J方可免入地獄,難道冇咗條J就冇所謂乎?

冇錯,的確係咁。就算您有J入天國,都係得物無所用,英雄無用武之地:
12:25 人從死裡復活、也不娶、也不嫁、乃像天上的使者一樣。

X那媽如果我做神父,我都趁冇得玩之前玩到佢盡啦。所以各位教友仲有排捱, 聖座熟經文,深知仲有排sorrysorrysorry。
beebeechan 2019/3/16 09:12
很多版友不明白,為何神職人員行差踏錯的案件當中,以性侵案長期大比數雄倨榜首。其實,這是因為基督教義好似 ...

冇錯,的確係咁。就算您有J入天國,都係得物無所用,英雄無用武之地:
12:25 人從死裡復活、也不娶、也不嫁、乃像天上的使者一樣。

沙文 發表於 2019/3/16 05:47

婚姻, 對你來講就只係為滿足條jer
免費叫雞?
好低等動物下囉
旁觀者 2019/3/16 23:03
基督教義好似祖國cell phone咁, 從一開始就開咗backdoor
沙文 發表於 2019/3/16 05:47

的確,「神父」個個都開咗「backdoor」。
    「教宗本篤十六世周四正式離任,他昨日主持離任前最後一場周日禱告,表示自己不是離棄天主教。但同日有意大利傳媒報道,稱教宗去年接獲的調查報告顯示,有教廷高層涉建立秘密同性戀網絡,大搞性愛派對,更曾因此遭人勒索。教宗深感無力面對,毅然決定辭職。梵蒂岡亦在昨日的周日禱告中加強保安,嚴防教宗遭遇不測。」《教廷驚天性醜聞逼走教宗》「東方日報網」2013.2.23報道
beebeechan 2019/3/16 23:05
的確,「神父」個個都開咗「backdoor」。
    「教宗本篤十六世周四正式離任,他昨日主持離任前最後一 ...
旁觀者 發表於 2019/3/16 23:03

你的backdoor不開, 如何排便
肛閉?
抽刀斷水 2019/3/16 23:48
各位版友請勿這樣逼迫天主教啦,佢地已經痛悔同埋出招保護兒童架喇,告解小童要有大人陪同呀,幾咁革命性呀:

https://exchristian.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1
沙文 2019/3/17 20:48
回覆 5# 抽刀斷水
迫神父連麻甩佬教友都玩埋
旁觀者 2019/3/18 02:32
你的backdoor不開, 如何排便
肛閉?
beebeechan 發表於 2019/3/16 23:05

弊在「神父」「Backdoor」嘅功能,係反其道而行,只進不出。
沙文 2019/3/18 04:06
回覆 5# 抽刀斷水

"小孩告解需有令人信任的成年人在場,執行上有難度,「有乜理由呀,咁點樣守告解秘密?要佢父母在場,咁如果佢要同父母告解就唔使搵我啦,我哋點做嘢呀咁?」"

去聾人協會請security進駐聖教會負責監督告解咪得咯。咁又可幫助傷健人士就業
抽刀斷水 2019/3/18 18:51
回覆  抽刀斷水

去聾人協會請security進駐聖教會負責監督告解咪得咯。咁又可幫助傷健人士就業
沙文 發表於 2019/3/18 04:06

迫神父3P
沙文 2019/3/18 21:17
神父見客時需扮蟹, 由咖仔縛師主理,咁得啦卦?

beebeechan 2019/3/18 22:24
神父見客時需扮蟹, 由咖仔縛師主理,咁得啦卦?
沙文 發表於 2019/3/18 21:17

咁鮮肉神父遇上如狼似虎的沙文嫂時咪好危險?
抽刀斷水 2019/3/18 23:23
咁就係「性侵神父」而唔係「神父性侵」了。

返回首頁 | 登錄 | 註冊