離教者之家

點解教徒試都費L事

沙文 2019/3/18 10:40
18:1        耶穌設一個比喻、是要人常常禱告、不可灰心.
18:2        說、某城裡有一個官、不懼怕 神、也不尊重世人。
18:3        那城裡有個寡婦、常到他那裡、說、我有一個對頭、求你給我伸冤。
18:4        他多日不准.後來心裡說、我雖不懼怕 神、也不尊重世人.
18:5        只因這寡婦煩擾我、我就給他伸冤罷.免得他常來纏磨我。
18:6        主說、你們聽這不義之官所說的話。
18:7        神的選民、晝夜呼籲他、他縱然為他們忍了多時、豈不終久給他們伸冤麼。

日日去律政司office門口哭喪,睇下阿穌講嘢有幾靈
沙文 2019/3/18 23:52
阿穌時代連粵語長片都冇得睇,似乎又好難怪佢諗嘢堅離地。
個阿婆第2日再去擊鼓鳴寃, 唔畀衙差打到屎窟開花我跟您姓耶
沙文 2019/3/20 18:29
時代巨輪隆隆隆,今日寡母婆告狀已唔駛驚未見官先打80。
所以,要execute這條不義之官真理,已比阿稣時代更為安全。

眼前亦正好有合適案例彰顯公義。各位教友能用以上煩擾法令佢

對佢

為各位伸寃,咁都可幫到细佬判断阿稣講嘢的靈驗程度的一些依據。您連試都費L事, 咁细佬都好L難做啫
沙文 2019/3/20 23:33
如果有教友試過但不成功, 咁细佬都可以理解,至少您係有心信阿穌嘅辦法係有可能成功嘅。
但係, nobody bothers to give a try, 咁我就冇辦法信有人真係信耶稣咯
beebeechan 2019/3/21 00:26
時代巨輪隆隆隆,今日寡母婆告狀已唔駛驚未見官先打80。
所以,要execute這條不義之官真理,已比阿稣時代更為 ...
沙文 發表於 2019/3/20 18:29

因為佢

日日夜夜都寃住佢

唔好煩我, 唔好煩我, 唔好煩我,俾條路我行吓,
沙文 2019/3/21 01:26
唔係喎,咁L得閒去送殯

旁觀者 2019/3/21 01:43
「我己經給你們權柄,可以踐踏蛇和蠍子,又勝過仇敵一切的能力,斷沒有甚麼能害你們。」《路加》10:19
    我想放堆五步蛇俾佢哋赤腳去踩下。

返回首頁 | 登錄 | 註冊