離教者之家

看兩個教徒的做法

< [1] 2 [3] > [4]
beebeechan 2019/7/19 04:06
註: 回應一下 "逃出魔幻紀", 尋找 "性服務" 本身並不是 "犯姦淫". "犯姦淫" 是對伴侶不忠. 如果是單身或伴侶許可下做並不算 "犯姦淫"

bigmonster 發表於 2019/7/19 03:20

原來大玩 4P, 換妻不是淫亂,
因為四個人都同意, 許可.

你既說話, 愈嚟愈魔性高
beebeechan 2019/7/19 04:10
選擇從來在自己手上. "不要" 再以為 "教會就是神" ... 神在這世上, 不在教會裡 ..

bigmonster 發表於 2019/7/19 03:20

你未聽過:
因為無論在哪裡,有兩三個人奉我的名聚會,那裡就有我在他們中間。

係耶穌講㗎喎!!
beebeechan 2019/7/19 04:23
全文 "瘋言瘋語", 人應該了解一下自己行為. 豪無道理, 只有抵違, 誹謗. 文筆一點中心點都沒有. 胡亂指罵.

一大堆 "沒理由的話" 之後又 "以為自己勝利", 真 "自大狂奔". 可怕的是看出已經再 "沒半點良知", 也正是我想說的話.

你知唔知你係講住"&!^@&! ,,K屌。。。。。*&!︿&#撚。。*@&鳩"
嚟罵人講粗口囉
beebeechan 2019/7/19 05:42
在這個情況之下, 與其被教會教壞, 不如無神論. 在那日子, "有良知的人" 是有機會在 "生命冊" 上的,

...

聯想起渣男哄女。。。。。
唔使一定要結婚既, 住埋都係一樣㗎唶!一張証書。。。無銀用既
我愛你咪得囉!
beebeechan 2019/7/19 05:50
"有良知" 自然不會做惡事.

見你話叫雞換妻都唔會係惡事嚟:
如果是單身或伴侶許可下做並不算 "犯姦淫".

你既『良知』都好有限!

我去叫雞都心知自己是在犯罪丫。。。
一邊小一邊過意唔去。
你唔係, 犯緊罪都仲話係良知嚟!小得自然

真係要知會地獄班伙記, 你企過忽要猛火啲
beebeechan 2019/7/19 06:07
全文 "瘋言瘋語", 人應該了解一下自己行為. 豪無道理, 只有抵違, 誹謗. 文筆一點中心點都沒有. 胡亂指罵.

寫白字, 錯字成日有, 自己唔知自己錯㗎
嗱, 你就成日, 三番四次『抵違』, 唔識『詆譭』
「豪無」當『毫無』
良心係『泯滅』, 唔好成日諗住『吻』
要有人提點下先會知錯既。唔係你以為你啱哂。

去教會都係一樣哩。。
有啲所為, 要經神長, 兄弟提點下先知係做錯咗既
beebeechan 2019/7/19 06:59
千萬不要去教會

去教會最可怕的不是教義, 而是教會教導和內裡文化.

終於畫公仔畫咗條粉腸出嚟勒
原來『千萬不要去教會』, 不是因為你之前講既乜教會唔係教耶穌講既教義,
教會教埋唔係『耶穌說。。。』既道理, 如:三位一體, 唔好婚前扑野, 唔好沉迷肉慾。。。
唔去教會, 只因為唔鐘意「內裡文化.」

可惜, 你無清楚說出「內裡文化.」實在指甚麼。

係咪你唔去某一酒樓食飯, 唔係因為啲菜唔好味,
只係班樓面唔好招呼咁既意思呢?

bigmonster 2019/7/19 09:46
你未聽過:因為無論在哪裡,有兩三個人奉我的名聚會,那裡就有我在他們中間。係耶穌講㗎喎!! ...
beebeechan 發表於 2019/7/19 04:10

有兩三個人奉我的名 ... 記得是說祂的門徒啊 ... 不要自以為是 ... 所以我從來沒見 "主耶穌" 在教會內出現 ......
bigmonster 2019/7/19 09:48
寫白字, 錯字成日有, 自己唔知自己錯㗎 嗱, 你就成日, 三番四次『抵違』, 唔識『詆譭』「豪無」當『 ...
beebeechan 發表於 2019/7/19 06:07

謝謝幫忙, 我現在改 ...
bigmonster 2019/7/19 09:53
終於畫公仔畫咗條粉腸出嚟勒 原來『千萬不要去教會』, 不是因為你之前講既乜教會唔係教耶穌講既教義, ...
beebeechan 發表於 2019/7/19 06:59

教會所教的壞事實在太多, 看 beebeechan 和 "逃出魔幻紀" 所做所說的就會明白 ......
bigmonster 2019/7/19 09:58
見你話叫雞換妻都唔會係惡事嚟:你既『良知』都好有限!我去叫雞都心知自己是在犯罪丫。。。一邊小 ...
beebeechan 發表於 2019/7/19 05:50

妓女都只是工作, 重要是付出你應該付的 (錢). 有很多人覺得妓女低下, 自己在享受服務, 但態度就欺凌. 這實在要不得.

伴侶沒反對不算犯姦淫, 但如果有人問你有沒有 "招妓" ... 記得老實說啊 ... 不然說多出於那惡者 ......
bigmonster 2019/7/19 10:01
原來大玩 4P, 換妻不是淫亂,
因為四個人都同意, 許可.

你既說話, 愈嚟愈魔性高 ...
beebeechan 發表於 2019/7/19 04:06

4P 有難題 .... 要詳細查是否 "犯姦淫" ...... 但不是 "伴侶間的性行為" 並不支持 ...
bigmonster 2019/7/19 10:13
見你話叫雞換妻都唔會係惡事嚟:你既『良知』都好有限!我去叫雞都心知自己是在犯罪丫。。。一邊小 ...
beebeechan 發表於 2019/7/19 05:50

"良知" 是不可做害人, 對人不起的事.

學會 "愛人如己", 就知道什麼應該做, 不應該做. 看妳不停維護 "逃出魔幻紀", 就知妳 "泯滅良知".

"分別善惡樹" 給了人什麼? 就是這份 "良知". 沒 "分別善惡樹", 人和其他動物沒分別 ... 很可惜是, "分別到" 還是去選擇 "惡". 這最令人痛心. 選擇 "惡", 在那日子就會被消滅 ...

為何 "認罪悔改" 這樣難? 要求無法再低了 ....
beebeechan 2019/7/19 11:55
所以我從來沒見 "主耶穌" 在教會內出現 ...
bigmonster 發表於 2019/7/19 09:46

咁既話你都講得出, 又係要打尿震

唔通同你講野個「有智慧神名」又出現過係你床頭㗎???
beebeechan 2019/7/19 11:57
伴侶沒反對不算犯姦淫,

bigmonster 發表於 2019/7/19 09:58

十足十啲古惑仔哄靚仔吸毒咁。。。
"試下哩, 食一兩支唔會上癮既"......
beebeechan 2019/7/19 12:00
妓女都只是工作, 重要是付出你應該付的 (錢).
bigmonster 發表於 2019/7/19 09:58

第日你老婆為咗供樓, 買包包。。。。一個月偶爾自願出去做一兩次
你都唔應該介意哩呵!
part time 嚟唶
beebeechan 2019/7/19 12:02
你有咁既道德尺度, 怪唔知叫人唔好返教會,
唔『嚟』教會「內裡文化.」囉
beebeechan 2019/7/19 12:05
學會 "愛人如己", 就知道什麼應該做, 不應該做.
...
bigmonster 發表於 2019/7/19 10:13

睇完你呢幾帖, 你真唔知『什麼應該做, 不應該做』,
個良心變咗涼心
扭羋哂
beebeechan 2019/7/19 12:12
但不是 "伴侶間的性行為" 並不支持 ... ...
bigmonster 發表於 2019/7/19 10:01

咁叫雞又係"伴侶間的性行為"咩?
你又話無問題, 可以支持既?

自己摑咗自己一大巴哩!
beebeechan 2019/7/19 12:21
"分別善惡樹" 給了人什麼? 就是這份 "良知". 沒 "分別善惡樹",

bigmonster 發表於 2019/7/19 10:13

上主在亞當娃吃了果後, 說他們現在能"分別善惡"了,
即係食咗果便有『良知』?
有良知都要罸?

你既解經, 真係幾糨糊!
一睇就知唔係返教會正經學既。
< [1] 2 [3] > [4]

返回首頁 | 登錄 | 註冊