離教者之家

水淹威尼斯馬可妖堂

1 [2] [3] >
旁觀者 2019/11/14 01:07
威尼斯馬可妖堂被水淹没,「全能」嘅洋邪鬼連自己間屋都保唔住,可憐班鬼徒日夜祈禱、念「信經」/主禱文,以為邪鬼可以保佑自己,真係一群冇思想嘅行屍走肉﹗
    據報道:
                      “水城”威尼斯遇嚴重水患 聖馬可大教堂被淹
                            新浪網2019年11月13日  海外網
    海外網11月13日電 近日,義大利“水城”威尼斯遭遇嚴重水患。因連日大雨,當地漲潮水位達五十多年來的最高值,許多著名的旅遊景點被淹沒。
    據英國天空新聞網報導,威尼斯市政廳官員表示,截止到週二(12日)晚上10點50分,水位最高達到1.87米,僅次於1966年1.94米以來的最高記錄。
    當地的咖啡館、商店和其他商業場所也均遭水淹,幼稚園緊急關閉。遊客們被迫沿著水面上搭建的臨時平臺前行,也有不少人穿著雨衣雨鞋在洪水中穿行。
    著名的聖馬可廣場積水超過1米,聖馬可大教堂也慘遭水淹。管理員表示,教堂內部的破壞程度尚不清楚,這座歷史悠久的建築在2018年遭遇洪水時,一天時間內老化程度就加快了二十年。據悉,聖馬可大教堂在過去1200年間6次被淹,其中4次就發生在最近二十年裏。
    威尼斯市長路易吉·布魯尼亞羅(Luigi Brugnaro)認為,這是氣候變化帶來的結果。由於“景點修復成本會較高”,布魯尼亞羅向義大利政府尋求援助。
https://news.sina.com.cn/w/2019- ... p;tj=none&tr=12
beebeechan 2019/11/14 02:16
就嚟落雨耷濕咗教堂個屋頂, 都係上主無能㗎哩。

白痴人貼白痴文
逃出魔幻紀 2019/11/14 07:52

呢個話題呢,喺呢度比人討論過好多次,巴黎啦邊度邊度火燒水浸噉話,其實喺聖經入邊,從一開始主就話唔需要住大屋,詢衆要求住咗入去之後仲多次重申你哋唔聽話呢間屋甚至耶城就會被摧毀冧曬。
beebeechan 2019/11/14 10:58
新聞說成個威尼斯有八成地區都浸咗水,聖馬可大教堂被淹有乜咁出奇,大驚小怪咁。

成個威尼斯淨係浸大教堂先拎嚟講哩。

旁觀牌白膠真係好很黐
抽刀斷水 2019/11/14 21:03
咁又係,同理,巴黎聖母院成間都係木造既,被火燒又有乜咁出奇丫。
beebeechan 2019/11/14 22:18
咁又係,同理,巴黎聖母院成間都係木造既,被火燒又有乜咁出奇丫。
抽刀斷水 發表於 2019/11/14 21:03

都唔係好慘情唶,
香港既地鐵站,美心酒樓都係差唔多

而且,呢啲係「死物」嚟
beebeechan 2019/11/14 23:30
巴黎聖母院成間都係木造既,
抽刀斷水 發表於 2019/11/14 21:03

一圖勝萬言,
聖母院係有石造的部份
旁觀者 2019/11/15 02:31
從一開始主就話唔需要住大屋
逃出魔幻紀 發表於 2019/11/14 07:52

咁又係,「主」唔住妖堂,可以住響狗兒屁眼。
沙文 2019/11/17 01:17
聽講話條粉腸講嘢好L信實, 原來佢係用屎窟窿講, 真係在人不能的, 佢就乜L都得

9:11        我與你們立約、凡有血肉的、不再被洪水滅絕、也不再有洪水毀壞地了。
旁觀者 2019/11/17 01:37
好嘢﹗
    一嘢又挺入BB仔屁眼﹗
沙文 2019/11/17 07:09
係您挺入佢屁眼咋, 我完全冇興趣
逃出魔幻紀 2019/11/17 19:55
回覆 9# 沙文
聖經來自遠古嘅文字記載,同埋經過多種文字嘅翻譯,所以神學家都好認真噉研究同學習。天主教用嘅中文和合本係噉樣翻譯嘅:

我與你們立約:凡有血肉的,以後決不再受洪水湮滅,再沒有洪水來毀滅大地。」
哈佛專家 2019/11/17 21:45
請問係咪用天主教欽定既中文版思高聖經版本?

中文和合本係基督教比較常用既。
逃出魔幻紀 2019/11/17 23:20
請問係咪用天主教欽定既中文版思高聖經版本?

中文和合本係基督教比較常用既。 ...
哈佛專家 發表於 2019/11/17 21:45

Sorry ,係我講錯咗,係思高聖經學會版,多謝你更正。
旁觀者 2019/11/18 00:29
回覆  沙文
我與你們立約:凡有血肉的,以後決不再受洪水湮滅,再沒有洪水來毀滅大地。
逃出魔幻紀 發表於 2019/11/17 19:55

無論點譯,亦說明洋邪鬼說話如放屁。
沙文 2019/11/18 00:38
番文欽定就咁話
neither shall there any more be a flood to destroy the earth.

我basement水浸都入你數
沙文 2019/11/18 01:04
至於"And I will establish my covenant with you; neither shall all flesh be cut off any more by the waters of a flood"的屎眼contract, 就係因洪水而於1990年绝種的Dusky seaside sparrow. 神"學家"認真學習天天向上

https://www.mentalfloss.com/arti ... ies-extinct-animals
beebeechan 2019/11/19 04:30
至於"And I will establish my covenant with you; neither shall all flesh be cut off any more by the w ...
沙文 發表於 2019/11/18 01:04

你真係班廢曱甴咁,屈得就屈,
屈太子站警察打死人,
屈女示威者在警署被警員輪姦,
屈尚德邨青年被差人掟落街,
屈警察在理大屠殺學生......

呢種雀絕種原因原文寫清楚:

唔好亂屈上主啵.
beebeechan 2019/11/19 04:34
番文欽定就咁話
neither shall there any more be a flood to destroy the earth.

我basement水浸都入你數 ...
沙文 發表於 2019/11/18 00:38

你碑屎聞入水, 係destroy你間窩居,
唔係大地, 更唔係earth
沙文 2019/11/19 06:20
寒舍起喺大地上便, 大地喺earth上面,自古以來係earth不可分割部份。即如,府上被一支Agm114炸L冧咗,大6都唔會話炸冧嘅BB陳間狗屋,唔係襲撃中國國土,貴客自理關我鳩事。若然佢咁講,我都會幫您出頭,問咁掛支5猩旗黎做乜L嘢?
寒舍還算小事, 有尐大地因洪水洩漏核㔤輻射我都未同佢計
沙文 2019/11/19 06:21
回覆 18# beebeechan

佢開得金口就要唔好畀all flesh be cut off any more by the waters of a flood咖啦, 唔係邊有資格做主?不如奉隻狗做主好過
1 [2] [3] >

返回首頁 | 登錄 | 註冊