離教者之家

世界有肺炎疫症瘟疫係基督教害的!

1 [2] [3] > [4]
leefeng 2020/1/30 04:38

其實世界有肺炎疫症瘟疫攪到今日咁係基督教害的!

基督教話佢地個上帝係製造人類同萬物,
又話係照著佢自己個樣(當然包括其它的身體機能結構都會係一模一樣),對不?

但竟然又造出呢d冇抵抗能力既人類,對病毒細菌完全無能為力?
證明呢個基督教的神係勁廢;
完全無知:佢既產品係對付不了病毒細菌?
完全無能:佢既產品係唔可以拒抗病毒細菌?

另外,如果話世上萬物都係呢個基督教的神製造出黎既?
咁,肺炎疫症瘟疫都應該係佢基督教的神製造出來的囉!

好了,呢件廢神特登製造出呢d冇抵抗力既廢人類出黎?
又特登製造一大堆肺炎疫症瘟疫出來攻擊人類?
然後又幸災樂禍咁整定一堆啲所謂預言出來话将来会有疫症?

一個咁鬼無能無知,而且又設定咁多陷阱同毒計來陷害/陰佢自己既製成品「人類」?
乜仍然有人認為呢個基督教既耶和華耶穌真係神咩?
究竟係乜野…?自己諗!
beebeechan 2020/1/30 04:54
咁神係咪要造出水浸不死, 火燒不死, 刺刀插不入, 子彈打不進的人才是完美咁呢?
leefeng 2020/1/30 05:25
咁神係咪要造出水浸不死, 火燒不死, 刺刀插不入, 子彈打不進的人才是完美咁呢? ...
beebeechan 發表於 2020/1/30 04:54

乜你件廢神做得到咩?
人類係照住佢個版本啵?
照你咁講:即係你個廢神水浸會死, 火燒會死, 刺刀插入會死,子彈打得進啦,對不?
beebeechan 2020/1/30 08:25
乜你件廢神做得到咩?
人類係照住佢個版本啵?
照你咁講:即係你個廢神水浸會死, 火燒會死, 刺刀插入 ...
leefeng 發表於 2020/1/30 05:25

人類又真係有『天主既肖像』㗎啵。

(1)
人類有創作性。經常有新產品, 新發明, 新款的xyz。。。
看雀鳥, 雖話佢地會築巢, 但年年如此, 世世代代如是。。。都係過種款式,
無新既。

(2)
有思想, 有智慧。
正如你, 都成日諗:我點解要信有神。。。
你見唔見隻豬會咁既呢?

(3)
人愛美。
人會畫, 做雕塑, 寫詩詞歌賦。。鐘意睇靚風景, 睇靚女
同上主在創世紀2:9中說:
『上主天主使地面生出各種好看好吃的果樹,生命樹和知善惡樹在樂園中央。』
真係同一個餅印哩

(4)
有道德倫理, 有憐憫心
知道邊啲事係邪惡, 少做為妙。
做咗壞事會唔舒服。 
會用自己的源去幫助有需要既人。

(5)
人會拜神, 有信仰
你見過狗會拜神未?

可能上邊的特質, 在你身上很少,
所以你唔覺得係神既肖像哩。。。
你只係豬狗一樣, 只關心食, 屙, 屌。
beebeechan 2020/1/30 09:16
人無咗呢啲天主性, 真係禽獸不如哩,
走唔夠動物快, 敏捷
嗅覺聽覺連狗都比不上,
跳唔高, 潛水又唔耐
唔似大水牛, 獅虎, 狒狒咁有氣有力

唔知呢位白痴疯認唔認佢有天主性呢
beebeechan 2020/1/30 09:19
人類就是因為有了上邊(1)-(5)既天主性, 便是萬物之靈, 管理大地。
正如經上說:
天主說:「讓我們照我們的肖像,按我們的模樣造人,叫他管理海中的魚、天空的飛鳥、牲畜、各種野獸、在地上爬行的各種爬蟲。」
beebeechan 2020/1/30 09:33
好了,呢件廢神特登製造出呢d冇抵抗力既廢人類出黎?
又特登製造一大堆肺炎疫症瘟疫出來攻擊人類?

leefeng 發表於 2020/1/30 04:38

點解呢一帖你一反常態, 
咁肯定係有個創造者既呢?
平時唔見你把萬物創造歸功於神㗎啵
leefeng 2020/1/30 11:51

(1)
...
beebeechan 發表於 2020/1/30 08:25

所以你既廢柴天主只係似豬狗一樣, 只会食, 屙, 屌。
leefeng 2020/1/30 12:09
(5)
人會拜神, 有信仰
你見過狗會拜神未?

beebeechan 發表於 2020/1/30 08:25

你信件廢天主信到on L 99成隻井底蛙只會……食, 屙, 屌。
梗係未見過猫狗動物會拜神啦!
不過拜的是佛啵,唔係你件呃人既神,動物都識辨别真假。
你beebeechan 原来連猪狗動物都不如哩!

beebeechan 2020/1/30 12:14

所以你既廢柴天主只係似豬狗一樣, 只会食, 屙, 屌。 ...
leefeng 發表於 2020/1/30 11:51

都幾高興見到我一字一句都成你要模仿的對象, 
你依我肖像來發帖。

我依神的肖像, 你依失肖像 
咁你都算有神既肖像哩, 唔肖五成都有兩成, 袋住先
leefeng 2020/1/30 12:15

看雀鳥, 雖話佢地會築巢, 但年年如此, 世世代代如是。。。都係過種款式,
無新既。

係囉,似件垃圾天主經常有新產品,新款式:性侵大人到細路仔,四歲都性侵吖馬?陰公!
beebeechan 2020/1/30 12:16
你信件廢天主信到on L 99成隻井底蛙只會……食, 屙, 屌。
不過拜的是 ...
leefeng 發表於 2020/1/30 12:09

咁你都模仿我哩,
唔通你又係基基?
leefeng 2020/1/30 12:19

(2)
有思想, 有智慧。
正如你, 都成日諗:我點解要信有神。。。
你見唔見隻豬會咁既呢?

係囉,你連猪狗都不如啵,咁有冇學你件天主性侵你個女?或性侵啲三四歲小孩子咁呢?
beebeechan 2020/1/30 12:30
不過拜的是 ...
leefeng 發表於 2020/1/30 12:09

你中佛毒之卦
豬欄大把拜神豬哩。。。
病豬病牛一隻之喎

無知和尚認叻唔切之卦
beebeechan 2020/1/30 12:35
係囉,似件垃圾天主經常有新產品,新款式:性侵大人到細路仔,四歲都性侵吖馬?陰公! ...
leefeng 發表於 2020/1/30 12:15

不如陰公啲, 作到係兩歲, 未戒奶吖
leefeng 2020/1/30 12:39

(4)
有道德倫理, 有憐憫心
知道邊啲事係邪惡, 少做為妙。
做咗壞事會唔舒服。 
會用自己的源去幫助有需要既人。

係囉,
信咗天主真係個個都有道德倫理,特登去性侵細路仔,四歲都一樣用道德倫理來屌架!
你發up風發到上腦嗱?
知道邊啲事係邪惡, 少做為妙?
咁基督教天主教幾千萬單殺人性侵係假的囉?咁鬼面皮厚又虛偽唔知醜?

做咗壞事會唔舒服?信咗天主有憐憫心?
好似件邪惡賤人沈鵬殺人還可以做牧師,講到殺人經過還眉飛色舞,唔知佢望住啲信徒有冇想殺鬼死d信徒咁呢?

會用自己的源去幫助有需要既人?
乜唔係冇得到人地同意就用自己的源/JJ去屌冇需要既人咩吓?
leefeng 2020/1/30 12:44
不如陰公啲, 作到係兩歲, 未戒奶吖
beebeechan 發表於 2020/1/30 12:35

咪扮純情冇睇新聞啦!冇任何教賤得過你基督教!

北卡州牧師狎4至15歲兒童 遭控逾百條性侵罪名  2020年01月24日
美國天主教教會早前爆出大規模性侵醜聞,舉國震動。北卡羅萊納州一名牧師涉嫌在約20年前性侵多名不足16歲的兒童,年齡最小者僅得4歲。該牧師上周被捕,檢方周四(23日)公布,將對他控以116條聯邦性侵罪名。
當地警方透露,北卡州埃爾金(Elkin)一間教會的牧師盧夫曼(Rodney Luffman),涉嫌在約20年前,性侵3名當時僅得4至16歲的兒童。警方續指,懷疑盧夫曼的惡行或持續15年,目前正加以調查。
現年53歲的盧夫曼,罪名包括18條強姦及13條一級性侵罪,目前仍被還押。他及其教會均未有回應傳媒提問。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amen ... 0124_00972_001.html
leefeng 2020/1/30 12:45
你中佛毒之卦
豬欄大把拜神豬哩。。。
病豬病牛一隻之喎

無知和尚認叻唔切之卦 ...
beebeechan 發表於 2020/1/30 12:30

乜你認自己係猪狗不如嗱!
leefeng 2020/1/30 12:50

可能上邊的特質, 在你身上很少,
所以你唔覺得係神既肖像哩。。。
你只係豬狗一樣, 只關心食, 屙, 屌。
...

基督徒的確有晒垃圾天誅既特質:猪狗畜生不如,個個基督教徒包括bbchan十足個垃圾天誅一様,只會食屎, 屙鎖鍊, 屌小朋友。
leefeng 2020/1/30 13:05
點解呢一帖你一反常態, 
咁肯定係有個創造者既呢?
平時唔見你把萬物創造歸功於神㗎啵 ...
beebeechan 發表於 2020/1/30 09:33

如果係你件神製造呢次疫情,你個天誅死梗!

如果唔係你件神製造呢次疫情,你個天誅呃人創世論要收皮!
咁都唔明?信了天誅特死蠢!

beebeechan 2020/1/30 13:56
如果係你件神製造呢次疫情,你個天誅死梗!
如果唔係你件神製造呢次疫情,你個天誅呃人創世論要收皮!
...
leefeng 2020/1/30 13:05 提交

你可能例外,
是依曱甴肖像而做的?
1 [2] [3] > [4]

返回首頁 | 登錄 | 註冊