離教者之家

我們要照著我們的形像、按著我們的樣式造人

1 [2] [3] > [5]
沙文 2020/3/8 10:17
人類係上帝根據佢嘅image整出來,而畜牲則唔係。所以,人同畜牲的DNA雖然可能只有幾個%唔同,但在很多方面卻差別很犬。

所以,只要我們多了解一些人同畜牲有咩不同,就大概可以勾劃出上帝的image究竟係點。

首先,小弟提出一些我的觀察,歡迎各位版友補充。

#1. 動物,不論係家禽, 或即使猛獸,做愛時都保持靜默。

而女人就例牌抑揚頓挫、婉轉嬌啼。

上帝應該都係有類似品味,所以在其造人的image顯露出來。否則,解釋唔到點解人會叫床但其他動物都唔
beebeechan 2020/3/8 21:54
上帝應該都係有類似品味,所以在其造人的image顯露出來。否則,解釋唔到點解人會叫床但其他動物都唔
沙文 發表於 2020/3/8 10:17

很多事都是人會做, 動物不會哩。
如:
愛人如己,
有道德觀念, 
人社會有法律,
人有信仰,
人食熟食, 不茹毛飲血,
人能管理大地, 改善環境,
人會發明, 愛創作, 作曲劃畫。。。

咁多野你唔講, 獨拎『叫床』嚟講。
你條淫筋主導了你日常思維囉
沙文 2020/3/9 00:35
呢尐表面嘢,聖教會都講過嗮啦。
要更深入地認識天主,就應該繼續發掘人類有咩其他受造物冇嘅特點,咁先可以更深層次地反映天主的神性
旁觀者 2020/3/9 01:22
動物唔會用陰謀詭計害人,人就會。
   「天主」既然係照住佢嘅鳥樣做人,即係佢亦會用陰謀詭計害人啦。
旁觀者 2020/3/9 01:30
動物唔會搞傳銷,「上帝」做出來的「神父」,「牧師」,就專搞傳銷呃人。
抽刀斷水 2020/3/9 02:34
沙文 發表於 2020/3/8 10:17

都嘈架:

beebeechan 2020/3/9 02:55
都嘈架:
抽刀斷水 2020/3/9 02:34 提交

第二段:狗少雞?
沙文 2020/3/11 03:00
回覆 6# 抽刀斷水

係公叫床乸唔叫床, 同照天主形像製造嘅人啱啱相反喎。
沙文 2020/3/12 09:07
第2. 麻甩佬不論在foreplay時,或是pook嘢in progress,都中意玩女人對波,又揸又揑又舐又啜。
而其他動物,虎豹豺狼冇手就唔駛講,即使係人類近親馬騮仔,都無此嗜好。

照理,對波係餵奶器官,同性交冇乜關係,男仔戒奶之後就不應對之有興趣。
點解依足天主形像整出來麻甩佬有這種嗜好?我們可由此事,天主之神性略見一斑。
沙文 2020/3/13 05:22
而人類隻乸亦好enjoy 個lin被玩:
https://en.wikipedia.org/wiki/Nipple_stimulation
逗兩下,隻nipple即刻硬起來。

只有照住天主形象製成的人類先係咁,其他受造物則無此興趣。

教友們可試下抱住隻狗乸,舐下其lin頭,睇下有乜反應,就知天主的奇妙。
沙文 2020/3/14 23:01
#3  潮吹
correct me if I'm wrong. 潮吹呢樣嘢, 似乎只有照天主形象製造嘅人類先至有。
或者鲸同海豚都得, 不过鲸同海豚嘅潮吹同天主一樣, 係睇唔到嘅

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%BD%AE%E5%90%B9
沙文 2020/3/16 13:19
sorry 10樓仲有一些寶貴資料唔記得提。
其實男人兩粒lin的被舐都係一件好舒服嘅事。
而其他雄性動物則冇此能力。教友們可抱住隻狗公,舐下佢lin的就知。(雖然難搵尐)(係狗公的lin的難搵,唔係狗公難搵)
呢様,又係依照天主形象造出來的男人先致有的性質,其他受造物係冇嘅。https://www.cosmopolitan.com/sex-love/a287/men-nipples-sensitive/
沙文 2020/3/16 14:04
「點解男人都有lin的」亦是教會常常遇到的問題:
https://answersingenesis.org/hum ... o-men-have-nipples/

但這位博士好似唔記得提,「係用來舐嘅」
抽刀斷水 2020/3/16 20:25
回覆 12# 沙文

其他動物同人類有尐唔同,佢地通常都有發情期,在發情期之外好似係唔會搞到,唔似人類隨時都有得搞。

所以要試狗公粒lin,應該要係隻狗公發情時才試會準確尐。同時,要加入雄性打鬥為前奏,因為某尐物種要打過先提升到睪丸素(我唔肯定狗係咪咁)。
沙文 2020/3/16 22:54
唔係喎師伯, 狗公同人公都冇發情期
https://kknews.cc/pet/8o95mkg.html
抽刀斷水 2020/3/16 23:24
又係喎,但都要靠發緊情既狗乸黎挑起情慾:

When a female dog is in heat, she releases a pheromone called Methyl p-hydroxybenzoate that has shown to sexually arouse male dogs that pick up that scent. That's by design, of course — but it can stir up a lot of chaos for you and your canine companion. If an intact male dog catches the scent of a nearby female in heat, she will become his entire focus. Male dogs may stop eating, increase their marking, become increasingly aggressive and obsess over tracking down the female dog in heat throughout the duration of her cycle.

https://www.hillspet.com/dog-car ... e-dogs-go-into-heat

唔知挑起咗情慾狗公,搞佢粒lin會唔會有反應?
沙文 2020/3/16 23:35
就係想教友試下然後feedback. 如果有,我樂於刪除此項。
抽刀斷水 2020/3/17 01:28
就係想教友試下然後feedback. 如果有,我樂於刪除此項。
沙文 發表於 2020/3/16 23:35

就算真係有教友肯(咁蠢)去試,咁隻狗公都唔能夠準確話到畀我地知佢high唔high架喎。
沙文 2020/3/17 01:29
至少而家都冇人見過狗狗做愛時會互舐對方lin的。所以相當肯定這是照天主形象造的人才會有的興緻。

奇怪地,以我的經驗,東方女士係較鬼婆擅長此道,照計西人比東人更早認識天主,但係天主似乎並無將這個男人的秘密話畀佢地知。
好多時男人都唔好意思開口「妳舐下我兩粒釘啦」,如果妳識自動咁做,包佢愛死妳了
抽刀斷水 2020/3/17 18:58
我大膽假設,因為西人大都毛鬙鬙,而兩粒釘周邊實有好多毛,實在大倒胃口,相反東方人好多粒釘都無毛,因此就被東方女士捷足先登發現此新大陸。
沙文 2020/3/18 23:46
咁您點様解釋,條鳩夠有毛,鬼婆都唔介意含落去
1 [2] [3] > [5]

返回首頁 | 登錄 | 註冊