離教者之家

歪曲歷史 :推翻滿清 = 耶穌功勞

反宗教 2020/11/5 20:22

信耶穌 最喜歡講 :孫中山 推翻滿清
孫中山 信耶穌
所以,特別喜歡誇大 + 歪曲孫中山歷史

內地廣東人 好多都叫 孫中山 為 孫大砲
最經典歷史 : 孫中山推翻滿清

末代皇帝 溥儀
只三歲
同 三歲細路仔 發動戰爭
千辛萬苦,終於成功了, 好光榮吖
上流寄生族 2020/11/5 21:57
welcome first!!
孫中山 信耶穌

內地廣東人 好多 ...
歪曲歷史 :推翻滿清 = 耶穌功勞
【谢谢兄】反宗教 發表於 2020/11/5 20:22
抱歉不明白因可作多方解释再重重谢谢兄!
旁觀者 2020/11/6 02:30
移鼠自己都周身唔掂,幾個公安就將牠五花大綁,捉去釘十字架,重有能力幫孫中山﹖
leefeng 2020/11/6 04:26
孫中山 信耶穌

內地廣東人 好多 ...
反宗教 發表於 2020/11/5 20:22

只有耶穌教夠無恥,才敢狂吹那些名人都是信教來傳教騙人。
基督教越宣傳得利害,越證明基督教真是夠無恥到無人能敵!
馬來西亞的朋友們要小心囉!

.

反宗教 2020/11/13 15:32
welcome first!!抱歉不明白因可作多方解释再重重谢谢兄!
上流寄生族 發表於 2020/11/5 21:57

正確歷史
最後一個清朝皇帝 溥儀 只得三歲 (上面我寫六歲原來系錯)
無能力執政
政權交由 隆裕太后

但這位太后, 能力不如慈禧
野心不大
就將政權交給 袁世凱
袁世凱 係 清末 總理大臣

1912 年, 太后 授權 袁世凱
滿清退位
wiki 可以查

孫中山 只不過在清朝退位之後
狐假虎威
宣布革命成功

之後要推翻袁世凱
搞北伐戰爭

如果 清朝 由 孫中山 推翻
皇帝一早就係 孫中山
為何仲有 北伐

十四億人 一早被逼信耶穌

孫中山 童年受 太平天國 影響
太平天國 就被 耶穌 影響

殺最多中國人
就係 太平天國
反宗教 2020/11/13 15:44
只有耶穌教夠無恥,才敢狂吹那些名人都是信教來傳教騙人。
基督教越宣傳得利害,越證明基督教真是夠無 ...
leefeng 發表於 2020/11/6 04:26

希特勒,蔣介石
兩個都係 信耶穌

2000年來 世界戰爭
九成同中東系列專輯有關

基督教,伊斯蘭,猶太教,東正教,天主教
全部同源流,來自中東
故事開始 都係 。。 亞當夏娃
上流寄生族 2020/11/13 16:16
正確歷史
最後一個清朝皇帝 溥儀 只得三歲 (上面我寫六歲原來系錯)
無能力執政
政權交由 隆裕太后 ...
反宗教 發表於 2020/11/13 15:32
hi welcome back![url=https://www.pinterest.com/pin/490329478182700576/]https://www.pinterest.com/pin/490329478182700576/[/url]

上流寄生族 2020/11/13 16:19
希特勒,蔣介石
兩個都係 信耶穌

2000年來 世界戰爭
九成同中東系列專輯有關

基督教,伊斯蘭,猶 ...
【重谢谢兄】反宗教 發表於 2020/11/13 15:44
抱歉战斗中请问兄:马来西亚,您最熟悉哪儿
新加坡,ok?谢谢兄
leefeng 2020/11/14 02:51
孫中山 童年受 太平天國 影響

太平天國 就被 耶穌 影響

殺最多中國人
就係 太平天國
反宗教 發表於 2020/11/13 15:32

太平天國的洪秀全信了耶穌教洗腦亦是一條淫棍,殺人如麻,心態極其殘忍,
(被牲經洗的腦的確同耶禍華的殘忍瘋狂有得揮)

一個耶穌教太平天國害的中國死亡人數超過二戰,
耶穌妖教真是去到邊衰到邊!

奇怪的是,中國很多地方仍然讓教堂的建築存在?
證明中國怕梵蒂岡?
怕中國人還未够被基督教耳濡目染
貪呢啲教堂建築够靚?當古蹟欣賞?或當被基督教害的歷史恥辱見證?

.
反宗教 2020/11/14 19:58
奇怪的是,中國很多地方仍然讓教堂的建築存在?
證明中國怕梵蒂岡?
怕中國人還未够被基督教耳濡目染?
貪呢啲教堂建築够靚?當古蹟欣賞?或當被基督教害的歷史恥辱見證?
leefeng 發表於 2020/11/14 02:51

我都有同樣的疑問
應該仍需要時間

我在微信,見過內地中國信耶穌信徒
真係非常極端
歪曲講 1949年 新中國 是 耶穌功勞

雖然無膽在微信 反共產黨
但非常反中華文化, 仲口口聲聲講中國歷史 係屬於 耶穌
同 伊斯蘭 一樣
反宗教 2020/11/14 20:06
抱歉战斗中请问兄:马来西亚,您最熟悉哪儿
新加坡,ok?谢谢兄
上流寄生族 發表於 2020/11/13 16:19

無可能全部熟
新加坡 我已經好耐好耐無去,4歲 跟家人去旅遊一次
今年我都 47歲
已經 43年 無去

我只知道
馬來西亞 華人政治反對派
同 香港泛民,台灣民進黨 有聯繫
信耶穌 好多
就算不信耶穌, 都係美國主義,例如 法輪功 等等

佢地共同點
叫華人不承認自己係 中國人
例如 馬來西亞反對派, 叫我們華人承認自己係 馬來西亞人, 不是華人(Chinese)
台灣民進黨,鼓勵 台灣人 話自己係 台灣人, 不是 中國人
香港泛民, 鼓勵 香港人 話自己係 香港人, 不是 中國人

這定位, 好明顯係 耶穌思維
信徒 話自己係 上帝選民
對自己係 中國人 定位 興趣不大
就算話自己係中國人, 都係有目的 (要 中國人 入教)
上流寄生族 2020/11/14 20:09
我都有同樣的疑問
應該仍需要時間

真係非常極端
歪曲講 1949年 新中 ...

歪曲講 1949年 新中國 是 耶穌功勞
【謝謝兄】反宗教 發表於 2020/11/14 19:58
【不歪曲講】 1911年 新中國 是 耶穌功勞;;;;;;;;;

https://m.exchristian.hk/forum/index.php?action=thread&tid=13857&extra=page%3D1
上流寄生族 2020/11/14 20:11
無可能全部熟
新加坡 我已經好耐好耐無去,4歲 跟家人去旅遊一次
今年我都 47歲
已經 43年 無去

我只知 ...
反宗教 發表於 2020/11/14 20:06
sorry in combats.
c ya later. Thanksgiving.
反宗教 2020/11/14 20:19
太平天國的洪秀全信了耶穌教洗腦亦是一條淫棍,殺人如麻,心態極其殘忍,
(被牲經洗的腦的確同耶禍華的 ...
leefeng 發表於 2020/11/14 02:51

想請問
香港所有教會
洗禮後的信徒,每月收入 必須 sponsor 教會幾多 %

馬來西亞 呢邊教會
強制洗禮後信徒,
每月收入的 10 % 必須 sponsor 教會

但, 馬來西亞教會 都有非常多
是否所有教會 都 10%
我就唔係好清楚
上流寄生族 2020/11/15 12:30
想請問
香港所有教會

馬來西亞 呢邊教會
強制洗 ...
反宗教 發表於 2020/11/14 20:19
same 10%. Thanksgiving
leefeng 2020/11/15 12:35
想請問
香港所有教會

馬來西亞 呢邊教會
強制洗 ...
反宗教 發表於 2020/11/14 20:19

一定不能少過10%,明碼實價!
多多益善,
要明白,教會牧屍有好多開支的;例如:
一次 “性侵” 掩口費約70萬港元啦,
天價豪宅買入絕不手軟啦,
出入名車啦,仔女去外國入名校啦,
牧屍老婆的鑽石金飾啦,名袋包包啦,
退休印印腳週遊世界啦,
又或者好似陳日君咁,臨老有錢多到身痕,做下黃屍玩下香港啦…等等
君不見,此版魔幻木屍拼命賣耶穌廣告,
如果冇利益收受(搏上天堂亦是利益收受之一種),話之佢耶穌或椰子酥啦,對不?

.
上流寄生族 2020/11/15 12:39
我都有同樣的疑問
應該仍需要時間

真係非常極端
歪曲講 1949年 新中 ...
反宗教 發表於 2020/11/14 19:58
兄建议选举时………………此计,妙不可言,妙到毫巔,妙到基巔,妙到基癫,造极登峰,想余未想,会用之不竭,谢谢兄https://www.pinterest.com/pin/439241769890562536/

上流寄生族 2020/11/15 12:47
一定不能少過10%,明碼實價!
多多益善,
要明白,教會牧屍有好多開支的;例如:
一次 “性侵” 掩口費約
...
一次 “性侵” 掩口費約70萬港元啦,
天價豪宅買入絕不手軟啦,
出入名車啦,仔女去外國入名校啦,
牧屍老婆的鑽石金飾啦,名袋包包啦,
退休印印腳週遊世界啦,
又或者好似陳日君咁,
leefeng 發表於 2020/11/15 12:35
完完全全全全全部真真正正极点讨厌会想尽办法千方百计玩谢之谢谢兄
上流寄生族 2020/11/15 12:49
希特勒,蔣介石
兩個都係 信耶穌

2000年來 世界戰爭
九成同中東系列專輯有關

基督教,伊斯蘭,猶 ...
反宗教 發表於 2020/11/13 15:44
请问兄
马来西亚,选举时,哪儿最多基督教徒云集?谢谢兄https://www.sohu.com/a/287997672_100144682

上流寄生族 2020/11/17 01:28
希特勒,蔣介石
兩個都係 信耶穌

2000年來 世界戰爭
九成同中東系列專輯有關

基督教,伊斯蘭,猶
...
基督教,伊斯蘭,猶太教,東正教,天主教
全部同源流,來自中東
故事開始 都係 。。 亞當夏娃
反宗教 發表於 2020/11/13 15:44
Thanksgiving again!

copied from Bible - Discovering Islamwww.discoveringislam.org › copied_fro...
翻譯這個網頁

2020年9月3日 — The only way to explain this is the fact that God authored the Quran and is the same God that also had previously inspired the Gospel and Torah.

......
Criticism of the Quran - Wikipediaen.wikipedia.org › wiki › Criticism_of_th...
翻譯這個網頁

The Quran has been criticized both in the sense of being studied as a text for historical, literary, ... Similarities with Jewish and Christian narratives[edit] ... The Quran mentions more than 50 people previously mentioned in the Bible, which ... When they had copied the sheets, Uthman sent a copy to each of the main centers of ...Historical authenticity · ‎Claim of divine origin · ‎Quality · ‎Morality
......
[more ;;;;;;;;; ]
[copying  & edited bible, then called quran]

https://www.google.com/search?newwindow=1&sxsrf=ALeKk01k8O3RqTh_vng_msbpw4a7YXWdPg%3A1605547050991&ei=KrSyX5qGPNG9hwO34qXQCA&q=copying++%26+edited+bible+%2C+called+quran&oq=copying++%26+edited+bible+%2C+called+quran&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzoECCMQJzoHCCMQsAIQJ1CJ-wFYu8ACYJzIAmgAcAB4AIABXYgB7wSSAQE4mAEAoAEBqgEHZ3dzLXdpesABAQ&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiaw5PtyIftAhXR3mEKHTdxCYoQ4dUDCA0&uact=5

返回首頁 | 登錄 | 註冊