離教者之家

太過現實的人

< [1] 2 [3] > [4]
weakest 2008/2/24 16:01
I agree. But the EQ have to be high enough to be able to "當佢無到". It seems that I am not qualified to achieve this level yet. I think I would be angry if I know this kind of bad people...
derSee 2008/2/24 16:22
你講緊邊個?
唔好要人0地亂估啦~

原帖由 Guest from 219.78.66.x 於 2008-2-24 15:35 發表
我講這種人相信起離家的主要成員都知我係講緊誰了,大家有興趣問下佢地究竟是誰囉
匿名 2008/2/24 17:09
我覺得一個人0既成功未必一定要賺大錢或者要好有成就,或者窮人如果肯出力肯為人地付出,就算佢依一世賺唔到大錢或者好有成就,但起我眼中佢已經好叻好成功,好過這種人依一生只顧住賺大錢而忽略其他人的感受,攪到咁多人咁討厭他,這種人起這點上算是好失敗了(我覺得咋,人地唔認同唔緊要架)

我都抒發下自己感受姐,抒發完就算了,我都想"這種人"生活美滿和幸福快樂,不過呢,我只係想這種人唔好太過自以為是姐
derSee 2008/2/24 17:20
我覺得你好似只係由 "有錢" 同埋 "成就" 去判斷一個人"成唔成功",
呢個稔法有d問題...

原帖由 Guest from 219.78.66.x 於 2008-2-24 17:09 發表
我覺得一個人0既成功未必一定要賺大錢或者要好有成就,或者窮人如果肯出力肯為人地付出,就算佢依一世賺唔到大錢或者好有成就,但起我眼中佢已經好叻好成功,好過這種人依一生只顧住賺大錢而忽略其他人的感受,攪到咁多人咁討 ...
匿名 2008/2/24 17:40
你收聲啦, 妒忌人你就最叻. 淨係得個嘈字,抵你俾人睇唔起.
匿名 2008/2/24 17:45
我講你呀.人地住公屋一樣冇錢,人地讀到書,你又讀唔到架呢下?
derSee 2008/2/24 18:13
你0地呢d基基當呢度係咩地方?
講0野出 post 連名都唔留個,
似係來攪事...請移玉步...

原帖由 Guest from 219.79.41.x 於 2008-2-24 17:45 發表
我講你呀.人地住公屋一樣冇錢,人地讀到書,你又讀唔到架呢下?

匿名 2008/2/24 19:30
原帖由 Guest from 219.79.41.x 於 2008-2-24 17:40 發表
你收聲啦, 妒忌人你就最叻. 淨係得個嘈字,抵你俾人睇唔起.

好過你啦,唔夠人地講就叫人收聲,我只是平心而討論這種人有幾自大姐,我無話我妒忌人地有米喎,錢我都有啦,我駛妒忌人?? 我就係唔抵得人地咁自大架喇,so what??
匿名 2008/2/24 19:32
原帖由 Guest from 219.79.41.x 於 2008-2-24 17:45 發表

嘿嘿,你知我係邊個咩? 你點知我住咩野屋啊?
匿名 2008/2/24 19:42
這裡是討論區,我只是討論一下這種人的自大,而唔係嘈嘈閉,好過有d人唔夠人講就叫人收聲,真係無禮貎
匿名 2008/2/24 19:51
如果我係起度嘈,相信依個post一早比網主掉去發洩區個度了,到時你駛鬼叫我收聲咩?
匿名 2008/2/24 20:49
講咁多廢話, 抵你俾人睇唔起 ! :lol :lol :lol :lol :lol
匿名 2008/2/24 21:05
原帖由 Guest from 219.79.41.x 於 2008-2-24 20:49 發表
講咁多廢話, 抵你俾人睇唔起 ! :lol :lol :lol :lol :lol

大家咁話,不過呢我都睇唔起幫住自大狂魔講野的人,呵呵:lol
匿名 2008/2/24 21:32
你有咩資格睇唔起人呀? 你做邊行呀?有幾多身家呀?

呢度有網友都話你 "如果俾人話果位唔甘心俾人話既,咁自己努力D囉”, 聽到未呀?
匿名 2008/2/24 21:55
原帖由 Guest from 219.79.41.x 於 2008-2-24 21:32 發表
你有咩資格睇唔起人呀? 你做邊行呀?有幾多身家呀?

呢度有網友都話你 "如果俾人話果位唔甘心俾人話既,咁自己努力D囉”, 聽到未呀?

有資格睇唔起人唔一定要做邊行或者幾多身家0既又,你又點知我唔努力呀? 我唔係妒忌人地有米有幾多成就,只不過我對這種人的自大睇得唔順眼,好多有錢人都唔似這種人咁喜歡踐踏比佢低的人來抬高自己,你究竟明唔明我想講乜呀?? 唔好一味幫住d自大狂魔講野先得架? 你又有乜資格黎話我或者睇唔起我呢? 你知我是誰嗎? 你知我家境如何嗎? 你知我讀幾多書嗎? 你咪又係一樣以遊客身份黎話我,我都唔知你係乜水?
匿名 2008/2/24 22:11
你簡直太似這種人的粉絲一樣,盲目崇拜偶像,人地批評偶像,d粉絲就要做狗咁要保護主人起度吠,真好笑
匿名 2008/2/25 00:32
擺明就係妒忌人地.你真係低能!
prussianz 2008/2/25 05:31
原帖由 Guest from 219.78.66.x 於 2008-2-24 15:35 發表
我講這種人相信起離家的主要成員都知我係講緊誰了,大家有興趣問下佢地究竟是誰囉

hi
離家的主要成員 , 佢/////////佢地 究竟是誰囉 ?
prussianz 2008/2/25 05:48
原帖由 Jom 於 2008-2-24 15:54 發表

富貴一定係幸福?無出過國就無前途?人生既出路得一條咩?定係呢個經已係定局,將來無第二個可能性?太膚淺啦掛...

我唔覺得你描述既呢類人值得欣賞,但起碼佢講出咗一個事實,呢個世界的確係"技不如人,死不足惜".你插佢地之餘,會唔會同佢一樣,都係"憎人富貴,厭人貧",只係你兩位一人做一半?

如果俾人話果位唔甘心俾人話既,咁自己努力D囉,到佢有能力既時候,根本就需要介意人點睇佢,反而係佢可以去選擇用乜野目光去睇呢類人.人係無可能去改變際遇既,但如果改變唔到就屈服投降或者單單憤世疾俗既,點會有推動力?

我唔知亦無興趣知點解你要咁嬲,但我自己以前都窮得好緊要,雖然時至今日重未退到休,但托賴都叫做可以安身立命.途中有無數既人報以白眼,亦親身經歷過唔少世態炎涼.老實講,咁多年黎我都只係本住一個諗法繼續行落去,做人好似打牌咁,有人一開始打就贏,有人一開始就會輸;但無論輸贏都好,並唔係一個定局.今日有人話我踩我唔夠好,首先去諗吓自己係咪真係唔夠好先,能力唔夠既咪去強化吓自己囉,人係應該每一日都不停咁成長既;總之我一日未做得好,人地亦有權去質疑我.

至於你講既呢類人,根本就唔需要去理佢;呢種人就任得自己活係自己既世界入面算啦,唔值得討厭更唔值得尊重,根本就可以當佢無到.
富貴一定係幸福?無出過國就無前途?人生既出路得一條咩?定係呢個經已係定局,將來無第二個可能性?太膚淺啦掛...

我唔覺得你描述既呢類人值得欣賞,但起碼佢講出咗一個事實,呢個世界的確係"技不如人,死不足惜".你插佢 ...

n'o ,
no ,
there must////MUST b n'ever ever ever never any thing similar as 白眼 from my side ,

>>>>>>>>> 但我自己以前都窮得Q緊要,雖然時至今日重未退到休,但托賴都叫做可以安身立命
me2 ex-actly
me too exActly ;;--^)

prussianz 2008/2/25 05:52
原帖由 derSee 於 2008-2-24 18:13 發表
你0地呢d基基當呢度係咩地方?
講0野出 post 連名都唔留個,
似係來攪事...請移玉步...

hi greeting good morning My Dear derSee ,

ThANKs for standing out to maintain 'the order here ,

long time n'o[[no]] see , well wellcome back

KUNG HEY FAT CHOI !!
KUNG !! HEY !! FAT !! CHOIce !!,;--^)

p.s. : ::::: sorry cant type u in chinese ;;--^)

< [1] 2 [3] > [4]

返回首頁 | 登錄 | 註冊