離教者之家

諗極都唔明的軍事問題

沙文 2007/3/7 07:50
我一直都諗唔明,據稱,蔣介石係信大秦景教的。

點解,皇軍佔領上海後,佢唔同東條英機講:「司令呀司令,我送埋重慶俾您啦。」?

當時,佢係咪未信嫁?

M2 2007/3/7 14:33
因為佢唔係皇帝,重慶亦唔係屬於佢個人既。
沙文 2007/3/7 15:17
原帖由 M2 於 2007-3-6 22:33 發表
因為佢唔係皇帝,重慶亦唔係屬於佢個人既。
送左先解釋:「我信既教,係咁樣叫我既。」其他人唔識咁諗,係因為佢地唔認識移鼠大聖,要好好教育一下。
龍井樹 2007/3/7 15:37
原帖由 沙文 於 2007-3-7 15:17 發表
送左先解釋:「我信既教,係咁樣叫我既。」其他人唔識咁諗,係因為佢地唔認識移鼠大聖,要好好教育一下。

因為當時蔣介石在讀舊約,還未讀到新約。
〈利未記〉第二十四章第二十節亦曰:「以傷還傷,以眼還眼,以牙還牙,他怎麼叫人的身體有殘疾,也要照樣向他行。」
Step.King 2007/3/7 15:59
原帖由 沙文 於 2007-3-7 07:50 發表
我一直都諗唔明,據稱,蔣介石係信大秦景教的。

點解,皇軍佔領上海後,佢唔同東條英機講:「司令呀司令,我送埋重慶俾您啦。」?

當時,佢係咪未信嫁? ...

聽聞老蔣有四個老婆wor
單係呢一點就已經為天下男人所羨慕!
足以証明佢係假信啦 
龍井樹 2007/3/7 16:37
原帖由 Step.King 於 2007-3-7 15:59 發表

聽聞老蔣有四個老婆wor
單係呢一點就已經為天下男人所羨慕!
足以証明佢係假信啦 

咁講下大話,或者以謊言傳教,又係咪足以證明係假信?
你有否聽過有「一條接駁上帝的電話熱線」?
Step.King 2007/3/7 16:51
原帖由 龍井樹 於 2007-3-7 16:37 發表

咁講下大話,或者以謊言傳教,又係咪足以證明係假信?
你有否聽過有「一條接駁上帝的電話熱線」?

我的証據從沙老大身上學來
要是基督徒可以接受一夫four 妻
沙老大就不會在此傳授小弟神功了
老大   你係得既
M2 2007/3/7 17:13
原帖由 沙文 於 2007-3-7 15:17 發表

你諗極都唔明,咪因為你唔係蔣介石囉。
沙文 2007/3/7 23:10
原帖由 M2 於 2007-3-7 01:13 發表

你諗極都唔明,咪因為你唔係蔣介石囉。
就係要兄講解嘛。我聽兄言下之意,好似係「如果咸豐帝聽了Father Auguste Chapdelaine傳福音,信左,再加以全部中國人信左。咁,當聯軍攻陷大沽口,就應該自動割讓九龍,連北京條約都費事訂。」係咪咁呀?
Step.King 2007/3/8 08:05
原帖由 沙文 於 2007-3-7 23:10 發表
就係要兄講解嘛。我聽兄言下之意,好似係「如果咸豐帝聽了Father Auguste Chapdelaine傳福音,信左,再加以全部中國人信左。咁,當聯軍攻陷大沽口,就應該自動割讓九龍,連北京條約都費事訂。」係咪咁呀? ...

沙老大 呢個比喻好夠好 因為八國係鬼佬  有著數要先益自己人先似係呢碌教ga ma
應該係用太平天國! 當日洪天王打下永安封王  咸豐帝就應該連北面的半壁河山都送埋比天國

返回首頁 | 登錄 | 註冊