離教者之家

呢度邊套劇集值得睇

[1] < [3] [4] 5 > [7]
沙文 2018/3/10 23:16
佛教、道教笑片就找不到,唔知是否貴国人缺乏幽默感?
抽刀斷水 2018/3/12 11:26
音樂上發揮較強,表表者是高登的佛教概念大碟和道教概念大碟:

https://www.google.com.hk/search ... .0....0.RAg9eP6k8yI

https://www.google.com.hk/search ... .0....0.btFrkQdji4Q
沙文 2018/3/12 22:42
音樂上發揮較強≠ 好笑
好笑的宗教related歌仔就有

剧集就未見
沙文 2018/3/12 23:16
沙文 2018/5/15 10:49
故事背景係極權基督教社會
沙文 2019/6/1 04:21
Amazon劇, 以世界末日最後審判做時代背景
沙文 2019/11/5 12:51
HBO The Righteous Gemstones

家族經營大型教會,內裏腐敗,經營教會其實是一盤生意,家人用教徒奉獻的錢用作召妓、吸毒。
沙文 2020/1/16 05:41
The young pope 第2季改名登場, 條底褲同我同款

beebeechan 2020/1/16 06:37
The young pope 第2季改名登場, 條底褲同我同款
沙文 發表於 2020/1/16 05:41

就只係睇人條底褲?
呢度邊套劇集值得睇
沙文 2020/1/16 19:26
初初開季未有太多嘢, 睇住上季recap先啦

beebeechan 2020/1/18 06:01
沙文 發表於 2020/1/16 05:41

你應學下演員咁, 著同一款底褲影番幅劇照......咪得把口
沙文 2020/1/18 06:29
我有。凡本網版主填表申請,抽到簽即可獲贈我親筆簽名劇照
P.S. 如版主未滿18歲需要parental consent
沙文 2020/1/19 01:04
Netflix 默閪亞  似乎係基督再臨题材

抽刀斷水 2020/1/20 01:59
呢齣香港報紙都有提:

https://www.am730.com.hk/column/ ... %8D%EF%BC%9F-204211
沙文 2020/1/20 02:26
回覆 95# 抽刀斷水
睇咗3集, 捉到1樣嘢。
以色列軍佬在聖殿山開槍, 男孩中槍
主角摸幾下, 男孩好番, 手拿彈頭show畀眾人睇

我留意到個弹頭係完整而冇rifling, 唔係用過嘅弹頭。
咁, 係個producer唔識嘢, 定係剧情之一, 想話畀觀眾听主角係揾笨?

但係一粒新弹頭係呃唔到穆斯林佬顧喎
沙文 2020/11/7 09:36
Raised by wolves

未來世界無神論者同宗教信仰者戰爭,無神論輸咗,於是將人類細路仔委託兩個機械人在一個星球撫養。後來啲有神論者追到嚟,機械人發現人類的信仰係一樣好難理解而又麻L煩嘅嘢。 片名很可能來自羅馬創立的典故, 兩兄弟由狼養大。不過劇中宗教唔係雞涿教。可能因為驚住得罪教徒。
上流寄生族 2020/11/7 12:27
Raised by wolves

未來世界無神論者同宗教信仰者戰爭,無神論輸咗,於是將人類細路仔委託兩個機械人在一個 ...
沙文 發表於 2020/11/7 09:36
The uploader has not made this video available in your country.thx
沙文 2020/11/7 23:58
沙文 2020/11/12 21:29
The Queen's gamebit

60年代冷戰,美國棋后Beth接受教會贊助去蘇聯比賽。教會畀咗錢之後同Beth講,若果佢贏咗,就要發表聲明,佢係代表雞涿教戰勝了共產主義。

Beth二話不說,即刻寫check還番畀死人教會。

沙文 2020/11/22 23:38
The crown 第4季,竟然係Scully飾演戴卓爾

[1] < [3] [4] 5 > [7]

返回首頁 | 登錄 | 註冊