離教者之家

[趣文共賞] 單 身 漢

< [1] [2] 3 > [5]
沙文 2007/5/13 12:08
原帖由 Step.King 於 2007-5-12 20:00 發表
"您會對景教女孩有興趣咩咁折墮咩?" 這句話甚至乎不能代表其他版友會對景教女孩沒有興趣!

但我女朋友本來就是景教徒  只是被拖了出教而已  
我淨係話「您」啫,冇講其他版友喎。而令狐霾貞被拖出教,正是因為您唔折墮咯。人生到此,仲有咩不滿?

Step.King 2007/5/13 12:20
原帖由 沙文 於 2007-5-13 12:08 發表
我淨係話「您」啫,冇講其他版友喎。而令狐霾貞被拖出教,正是因為您唔折墮咯。人生到此,仲有咩不滿?

你仲敢提霾貞?  你小心比人丁呀  我可控制不了 ...
沙文 2007/5/13 12:38
原帖由 Step.King 於 2007-5-12 20:20 發表
你仲敢提霾貞?  你小心比人丁呀  我可控制不了 ...
又唔好咩?咁,梨貞得啦卦?呢個芳名夠靚啦卦?出自易經:元亨利貞

又好意頭

Step.King 2007/5/13 14:34
原帖由 沙文 於 2007-5-13 12:38 發表
又唔好咩?咁,梨貞得啦卦?呢個芳名夠靚啦卦?出自易經:元亨利貞

又好意頭

老大  你依家係唔係靠害先~
沙文 2007/5/13 21:11
我就是顧慮到您可能會誤會, 所以將該芳名的出處闡明
http://www.epochtimes.com/b5/1/8/29/c4467.htm

如尚有任何問題, 只係您姓得唔好而已
Step.King 2007/5/13 21:22
原帖由 沙文 於 2007-5-13 21:11 發表
我就是顧慮到您可能會誤會, 所以將該芳名的出處闡明
http://www.epochtimes.com/b5/1/8/29/c4467.htm

如尚有任何問題, 只係您姓得唔好而已

老大又蝦細路...
嗚嗚嗚~
沙文 2007/5/13 22:25
點會呢?我一早教左您,吾大漢女子嫁後不從夫姓:http://exchristian.hk/forum/view ... &extra=page%3D1

除非佢娘家姓胡,咁就惡搞。但唔會咁喬家嘛?!
Step.King 2007/5/14 18:27
原帖由 沙文 於 2007-5-13 22:25 發表
點會呢?我一早教左您,吾大漢女子嫁後不從夫姓:http://exchristian.hk/forum/view ... &extra=page%3D1
除非佢娘家姓胡,咁就惡搞。但唔會咁喬家嘛?!

老大講得冇錯...你係教左我...但係你仲講左呢句wor...

原帖由 沙文 於 2007-5-13 22:25 發表
沙老大係想您明白,唔係沙老大教您乜您都要信到十足。
沙文 2007/5/14 21:51
但之後您又話對我仰慕  雖談不上可昭日月
但也算是心悅誠服

咁我咪就下您咯
Step.King 2007/5/14 22:00
原帖由 沙文 於 2007-5-14 21:51 發表
但之後您又話對我仰慕  雖談不上可昭日月
但也算是心悅誠服

咁我咪就下您咯

咁就慘啦 忠義兩難全  
要對老大盡忠 只信不問~就係有違師訓!
要對老大存義 全數受教~就係欺師滅祖!
就如老大你身處的一軛兩難困局  好難取捨阿~~

而且老大你咁樣law人個名開玩笑  太過份啦 (原諒我  嗚嗚嗚~~~ )

沙文 2007/5/18 04:59
原帖由 Step.King 於 2007-5-14 06:00 發表

而且老大你咁樣law人個名開玩笑  太過份啦 (原諒我  ...
呢個係您對自己的感情問題處理得唔好

我稱呼貴女友貞貞,而您,令另一位誤會她是唯一的,其實,我並不是說她............
Step.King 2007/5/19 02:24
原帖由 沙文 於 2007-5-18 04:59 發表
呢個係您對自己的感情問題處理得唔好

我稱呼貴女友貞貞,而您,令另一位誤會她是唯一的,其實,我並不是說她............

咁老大有咩指點小弟呀?  呢樣野老大你一定經常豐富
沙文 2007/5/19 10:49
原帖由 Step.King 於 2007-5-18 10:24 發表
咁老大有咩指點小弟呀?  呢樣野老大你一定經常豐富

不敢話指點。小小個人體會啫。

首先,讓我們紮穩理論基礎。

我們要摒棄玩弄女性的心態。這種心態是要不得的。反之,作為男人,我們應該儘量滿足她們、被她們玩弄。

經過細心的觀察,您會發覺,所有女人在見到兩個小孩子爭玩具時都會咁樣教佢地:「小蘊,點解妳唔肯同小蓮share玩具玩呢?要大家分享加嘛。」

而我們,就要甘心做她們的玩具。

Step.King 2007/5/19 13:09
原帖由 沙文 於 2007-5-19 10:49 發表

不敢話指點。小小個人體會啫。

首先,讓我們紮穩理論基礎。

我們要摒棄玩弄女性的心態。這種心態是要不得的。反之,作為男人,我們應該儘量滿足她們、被她們玩弄。

經過細心的觀察,您會發覺,所有女人在見到兩個小孩子爭玩具時都會咁樣教佢地:「小蘊,點解妳唔肯同小蓮share玩具玩呢?要大家分享加嘛。」

而我們,就要甘心做她們的玩具。

咁老大  如果佢地唔再爭  肯share 你呢件玩具
於是...
小蘊 :  小蓮 我地唔應該爭野玩架!  咁啦一個玩一三五, 一個玩二四六啦! 星期日就留比沙文番教會!
小蓮 : 好呀! 今日係星期一, 咁邊個玩先呀?
小蘊 : 我係阿大, 大要讓細~ 沙文就比你玩先啦!
小蓮 : 唔得 我至係沙文既摯愛! 遲少少我唔介意, 都係讓比你先啦!
小蘊就話 : 嗯...我地都要尊重沙文意見! 不如問下佢想比邊一個玩先啦!

於是兩個人就走離問沙老大你要比邊一個玩先,  咁沙老大你點答?
你比薏蘊玩先  就莫視左阿大既地位
你比羅沙蓮玩先, 就會動搖左羅沙蓮既地位
沙文 2007/5/19 15:17
唉,既然妳地尊重沙文意見,就3個1齊玩呢碌教遊戧 -- trinity啦。
Step.King 2007/5/20 01:12
原帖由 沙文 於 2007-5-19 15:17 發表
唉,既然妳地尊重沙文意見,就3個1齊玩呢碌教遊戧 -- trinity啦。

小蘊同小蓮就會話: 唔得唔得, 沙文你都要尊重我地兩個嘛, 我地對你一心一意咁玩, 你唔可以同我地玩時一心二用架!

還是老問題, 老大你比邊個玩先?
沙文 2007/5/20 01:23
我唔可以同妳地玩時一心二用,我二心二用就得啦。還是老答案,不分先後。
Step.King 2007/5/20 01:39
原帖由 沙文 於 2007-5-20 01:23 發表
我唔可以同妳地玩時一心二用,我二心二用就得啦。還是老答案,不分先後。

岳老大  乜你咁鬼奸架~~~~
沙文 2007/5/20 01:49
抽水師伯教既,用俗語都得嘛:一個人兩條心未為多也
Step.King 2007/5/20 13:21
原帖由 沙文 於 2007-5-20 01:23 發表

老大  你幾變左有兩個心架?
< [1] [2] 3 > [5]

返回首頁 | 登錄 | 註冊