離教者之家

別人的善與惡怎樣影響我們的生命?

[1] < [11] [12] 13 > [15]
旁觀者 2021/3/11 22:31
跟隨耶穌要殺死父母子女等等,好似放錄音帶咁樣不停重複,令討論毫無意義
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/6 17:15

誰在日日放《信經》、《主禱文》錄音帶?
    日日播就有意義?
旁觀者 2021/3/11 22:49
呢個....你又點睇?
使唔使多講
beebeechan 發表於 2021/3/11 00:09

妖酋嘅監獄,重恐怖過集中營!

how to find your screen resolution windows 8
旁觀者 2021/3/11 22:55
天下還得以太平
beebeechan 發表於 2021/3/11 02:51

有基督妖徒,天下就不會有太平!
旁觀者 2021/3/11 23:03
以兩次世界大戰為例,
WWII 打咗六年咋.....已經死咗五千-八千萬
30年戰爭, 打30年先死八百萬, 你唔需要特登搬出嚟檯。
beebeechan 發表於 2021/3/11 06:10

兩次大戰是叧一回事,基督妖教殺的人少嗎? 只一個美洲,就有億餘人慘死,妖徒殺的人,Leefeng 兄已是少估了。
旁觀者 2021/3/11 23:11
「弟兄要把弟兄、父親要把兒子,送到死地。兒女要與父母為敵,害死他們。」呢段經文嘅意思作出同原意完全相反嘅理解。
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/11 09:11

一個有理性嘅人,「弟兄要把弟兄、父親要把兒子,送到死地。兒女要與父母為敵,害死他們。」就是如此理解,只有精神病人,才會有相反嘅認知。
旁觀者 2021/3/11 23:16
基督徒威・豪伊特說:
    「所謂的基督教人種在全世界一切地區對他們所能奴役的一切民族所採取的野蠻行為和不顧死活的迫害,乃是人世間任何時代、任何其他人種,不論他們多麼殘忍,多麼無知,也不論他們多麼狠心和無恥,都是無法跟基督教人種相比擬的。」
    是否又係相反嘅意思呢?
旁觀者 2021/3/11 23:21
最搞笑仲係有啲福福水水當係真到唔真既歷史嚟 ...
beebeechan 發表於 2021/3/11 22:00

最搞笑係「福福水水」正是將「聖經」「當係真到唔真既歷史嚟」。
beebeechan 2021/3/11 23:45
兩次大戰是叧一回事,
旁觀者 2021/3/11 23:03 提交

「另一回事」這句睇黎幾好用。
咁三十年戰爭、十字軍又可唔可以「另一回事」?
beebeechan 2021/3/11 23:49
最搞笑係「福福水水」正是將「聖經」「當係真到唔真既歷史嚟」。
旁觀者 2021/3/11 23:21 提交

以為個個基督徒都會把聖經當正係科學歷史書黎睇過啲人仲福福福水水水。
leefeng 2021/3/12 01:25
以後個個基督徒都會把聖經當正係科學歷史書黎睇過啲人仲福福福水水水。 ...
beebeechan 發表於 2021/3/11 23:49

除了基督徒,根本没有任何人會把本垃圾(聖經)當科學歷史書黎睇,

你以上的句又錯唔晒,基督徒不單止福福水水,而且個個精神病非常嚴重!
beebeechan 2021/3/12 01:34
除了基督徒,根本没有任何人會把本垃圾(聖經)當科學歷史書黎睇,
你以上的句又錯唔晒,基督徒不單 ...
leefeng 2021/3/12 01:25 提交

你正是我講的那種福福水水
beebeechan 2021/3/12 01:42
基督徒威・豪伊特說:
    「所謂的基督教人種在全世界一切地區對他們所能奴役的一切民族所採取的野蠻行為 ...
旁觀者 2021/3/11 23:16 提交

全世界有22億基督徒,呢個威豪伊特有咩特別,他說的算。
點解逃出魔幻講就不算?
leefeng 2021/3/12 02:13
全世界有22億基督徒,呢個威豪伊特有咩特別,他說的算。
點解逃出魔幻講就不算? ...
beebeechan 發表於 2021/3/12 01:42

咦?你上次不是吹牛有33億基督徒架?
乜依家變了22億基督徒呢?

究竟你承認你自己講大話報33億呢?
還是全世界基督徒勁跌11億呢吓? ? ? ? ?

.
上流寄生族 2021/3/12 02:17
同樣, 乜野人, 亞福亞水都話可以寫書 (見圖)

beebeechan 發表於 2021/3/11 22:00
你有乜《什么》697证据话{说}唔(不)真???
debauchery !!!
【淫贱】
【广府话粗言秽语;;;;;;;;;屌爆7你】
上流寄生族 2021/3/12 02:29
以為個個基督徒都會把聖經當正係科學歷史書黎睇過啲人仲福福福水水水。 ...
beebeechan 發表於 2021/3/11 23:49
你有乜697证据话唔系《不是》個個基督徒都會把聖經當正係科學歷史書来睇
???
dilly !!!
【出色】
【广府话粗言秽语;;;;;;;;;屌你】
beebeechan 2021/3/12 02:36
咦?你上次不是吹牛有33億基督徒架?
乜依家變了22億基督徒呢?

究竟你承認你自己講大話報33億呢?
還 ...
leefeng 2021/3/12 02:13 提交

上次即係邊次?
無圖無真相
leefeng 2021/3/12 02:41
同樣, 乜野人, 亞福亞水都話可以寫書 (見圖)

你的言論幼稚成咁,公信力已經全無!

《 基督教是邪教嗎?》係集中真實的體驗,經歷,亦收集了真實的被基督教/基督教徒迫害的歷史事實。
你冇辦法可以隻手遮天去抹黑這些基督教醜陋,兇殘和殺戮的事實,對不?

如果認為別人係誣衊基督教,可以看看:〖基督教恐怖主義- 維基百科,自由的百科全書〗

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%9F%BA%E7%9D%A3%E6%95%99%E6%81%90%E6%80%96%E4%B8%BB%E7%BE%A9

基督教根本就是這種貨色《恐怖主義》,從白痴一神的開始世世代代找藉口去懲罰自己的製成品亞當夏娃,到一個用悲情玩血腥淋漓的耶穌閙劇,已經清楚讓人知道:基督教並不是一個信仰,真正教人向善,修身修心的一個教。而是一個散播仇恨,憎恨,懲罰,恐嚇,控制,衰過黑社會的斂財傳銷組織!

.
beebeechan 2021/3/12 02:53
你有乜697证据话唔系《不是》個個基督徒都會把聖經當正係科學歷史書来睇
???
dilly !dilly !!!
【出色】
【广府话粗言秽语;;;;;;;;;屌你】!!
【出色】

【 ...
上流寄生族 2021/3/12 02:29 提交

你日話屌、夜話屌
除咗褲就唔曉點屌
上流寄生族 2021/3/12 03:02
你日話屌、夜話屌
除咗褲就唔曉點屌
beebeechan 發表於 2021/3/12 02:53
对狗当然讲狗话
beebeechan 2021/3/12 04:11
对狗当然讲狗话
上流寄生族 發表於 2021/3/12 03:02

天主子為救贖人, 降生成人, 神成為人。講人話, 過人的生活。
你對狗講狗話, 係咪你自己都要先變做狗先得??

不過, 你天生已狗狗哋....都唔需要大變
[1] < [11] [12] 13 > [15]

返回首頁 | 登錄 | 註冊