離教者之家

人生,真係要及時把握機會

[1] < [13] [14] 15 > [17]
beebeechan 2023/3/9 23:01
自己學下啦, 第日去東瀛福傳都有用吖嘛
沙文 發表於 2023/3/9 22:52

我識無料案內所, 吔媽嗲
沙文 2023/3/10 00:37
天主教真唔同基督新教乜鬼都話驅。
天主教接既驅鬼個案, 全部都要証實不是醫學上, 心理學上可治療的病。( ...
beebeechan 發表於 2023/3/9 06:39

您想話耶穌唔係天主教?佢開壇之前唔聽見佢叫人”麻煩睇咗醫生先啦“
從前阿穌的服務包埋醫病趕鬼,是但一樣都要做咖啦。天主教縮皮只做一瓣。咁就不及新教啦
beebeechan 2023/3/10 02:30
您想話耶穌唔係天主教?佢開壇之前唔聽見佢叫人”麻煩睇咗醫生先啦“
從前阿穌的服務包埋醫病趕鬼,是但一 ...
沙文 發表於 2023/3/10 00:37

天主教既驅魔神父唔係耶穌, 神品無耶穌咁高, 唔識一眼睇出來者係精神病定係附魔嘛。
況且啲魔一見就識叫耶穌「天主子,大衛之子」, 又識對耶穌交代自己個名叫軍旅...唔會斷錯症, 醫療事故......無驅錯魔架哩

再者, 耶穌年代, 啲醫生未識醫麻瘋, 血漏, ...今日有眼專科, 唔使耶穌用口水嚟醫好...
所以呢啲濕碎野可以交番俾醫生做。
沙文 2023/3/10 03:18
但係貴教唔係因為濕碎,係因為您哋唔識喎。

所以新教先係得耶穌真傳,馬丁路德見您哋唔掂,難怪佢要另起爐灶懸壺濟世同驅邪治鬼,乃鎮山二寶缺一不可一。
beebeechan 2023/3/10 06:13

所以新教先係得耶穌真傳,馬丁路德見您哋唔掂,難怪佢要另起爐 ...
沙文 發表於 2023/3/10 03:18

由1973 至 2020拍的驅魔題材片

都係用天主教神父來作藍本, 唔見有用新教牧師喎

好似驅魔, 天主教先係攞正牌咁
beebeechan 2023/3/10 06:16

所以新教先係得耶穌真傳,馬丁路德見您哋唔掂,難怪佢要另起爐 ...懸壺濟世同驅邪治鬼

馬丁路德就唔曉醫病
浸會醫院就會, 路德會在香港無醫院添
beebeechan 2023/3/10 07:41
馬丁路德見您哋唔掂,難怪佢要另起爐灶懸壺濟世同驅邪治鬼,乃鎮山二寶缺一不可一。

浸會醫院收費表
https://www.hkbh.org.hk/fees-charges/room-types-rates/

天主教明愛醫院收費表
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/78904/%E6%98%8E%E6%84%9B%E9%86%AB%E9%99%A2%E6%8E%A2%E7%97%85%E6%99%82%E9%96%93-%E6%94%B6%E8%B2%BB-%E9%9B%BB%E8%A9%B1%E5%8F%8A%E4%BA%A4%E9%80%9A%E5%AE%89%E6%8E%92%E9%A0%88%E7%9F%A5

信上帝既比信天主既差好遠啵
唔好亂用「懸壺濟世」呢個詞
抽刀斷水 2023/3/10 09:55
信上帝既比信天主既差好遠啵
唔好亂用「懸壺濟世」呢個詞
beebeechan 發表於 2023/3/10 07:41

你搵間醫管局轄下既黎比較,好唔公平喎。

寶血醫院:https://www.pbh.hk/wp-content/up ... harges_FEB_2023.pdf

嘉諾撤醫院:https://www.canossahospital.org.hk/tc/fee/accommodation_charges/

信上帝跟信天主既實在係不相伯仲,分別在於信天主既識得搵政府笨,仲有教徒幫手故意提供流料啫。
抽刀斷水 2023/3/10 11:19
我都腥咗
(不方便貼出收據, 等抽水認數勒)
beebeechan 發表於 2023/3/2 02:36

原來b仔係D仔,咁我將你條數合併啦。
beebeechan 2023/3/10 11:48
原來b仔係D仔,咁我將你條數合併啦。
抽刀斷水 發表於 2023/3/10 11:19

「披拋」打腳骨,過水濕腳....唔抵, 廿年前既付款方式, 過時哩
有無考慮用「轉數快」之類
沙文 2023/3/10 11:51
轉數雖然快,夠唔夠國際性?
抽刀斷水 2023/3/10 11:57
「披拋」打腳骨,過水濕腳....唔抵, 廿年前既付款方式, 過時哩
有無考慮用「轉數快」之類 ...
beebeechan 發表於 2023/3/10 11:48

一早有收:https://m.exchristian.hk/home/article/show/256
抽刀斷水 2023/3/10 11:57
沙文 發表於 2023/3/10 11:51

唔夠呀,係咪要搞USDT?
beebeechan 2023/3/10 12:01
沙文 發表於 2023/3/10 11:51

今時今日, 做唔到呢樣野既銀行真係好屎
抽刀斷水 2023/3/10 12:09
我有MetaMask錢包:
0xF3c882aB8E4ff9735Ae739eE4E8358CE17134784

應可以直接收USDT,但都要Gas Fee過水濕腳。
沙文 2023/3/10 13:52
天主教真唔同基督新教乜鬼都話驅。
天主教接既驅鬼個案, 全部都要証實不是醫學上, 心理學上可治療的病。( ...
beebeechan 發表於 2023/3/9 06:39

您這種思維就顯出冇乜邏緝訓練啦。鬼上身同精神病冇排斥性喎。
如果係有可治癒的精神病但同時又鬼上身, 點樣分辨呢?邊個負責 diagnosis?
diagnosis之後, 神父叫醫生先醫好精神病, but 治療程中被鬼整蠱無法繼續療程, 咁神父肯唔肯驅魔呢?
沙文 2023/3/10 19:43
點解神父有權叫醫生睇咗先,醫生有冇權叫神父驅咗魔先,費事佢阻住治療,我好L多patients排緊隊?
醫管局有冇關於這方面的指引?
沙文 2023/3/10 21:58
譬如我去睇醫生,而我體內7污鬼其中一隻使法術令醫生治療失效,醫生不知其實係污鬼整蠱,於是成世醫唔好。
一般汚鬼都識整蠱醫生,所以貴教現行機制係廢嘅, 誤我一生之餘亦無法有効服務社會。
beebeechan 2023/3/10 22:01
點解神父有權叫醫生睇咗先,醫生有冇權叫神父驅咗魔先,費事佢阻住治療,我好L多patients排緊隊?
醫管局有 ...
沙文 發表於 2023/3/10 19:43

哦...原來你有病係去睇神父先, 唔係去睇醫生先嗄?
(你旁觀者鬼附身了)
沙文 2023/3/10 22:06
回覆 300# beebeechan
我唔知我係咪畀污鬼整到病, 污鬼亦可以連醫生都整蠱,等佢diagnoses唔到, 呢啲咁專業嘅只有神父先識睇
[1] < [13] [14] 15 > [17]

返回首頁 | 登錄 | 註冊