離教者之家

「未知生,焉知死?」—— 生命的奧秘

< [1] 2
beebeechan 2024/8/6 00:56
因為基督教懂玩傳銷唄,週街拉客,上門傳教,派禮物,無所不用其極。
leefeng 發表於 2024/8/6 00:33

大師都好落力「周街」化緣嘎

找有「佛緣」既人, 擺入一嚿水, 佛緣都大啲
beebeechan 2024/8/6 00:59
對政府過度失望和批判?
又是寒冬式的宣傳吧?

根據近年來的追蹤中國的種種,
地方官員失責要被問責。 ...
leefeng 發表於 2024/8/6 00:54

名義上是要清理腐敗,但實質上是針對異見人士

對唔順超的, 一定可以用貪污入到罪, 拉佢落馬
leefeng 2024/8/6 01:18
名義上是要清理腐敗,但實質上是針對異見人士

對唔順超的, 一定可以用貪污入到罪, 拉佢落馬 ...
beebeechan 發表於 2024/8/6 00:59

對呀,基督教在中國傳教,肯定要拉佢落馬!
leefeng 2024/8/6 01:19
大師都好落力「周街」化緣嘎

找有「佛緣」既人, 擺入一嚿水, 佛緣都大啲 ...
beebeechan 發表於 2024/8/6 00:56

和尚化緣啫,又冇踢你入教,對不?
beebeechan 2024/8/6 01:36
和尚化緣啫,又冇踢你入教,對不?
leefeng 發表於 2024/8/6 01:19

咁仲衰, 擺明認錢不認緣
leefeng 2024/8/6 02:35
咁仲衰, 擺明認錢不認緣
beebeechan 發表於 2024/8/6 01:36

超,起碼信與不信由你自己随緣吖,唔会hard sale你有罪,唔信耶稣就要下地獄咁L悪夾賤!
beebeechan 2024/8/6 02:51
超,起碼信與不信由你自己随緣吖,唔会hard sale你有罪,唔信耶稣就要下地獄咁L悪夾賤! ...
leefeng 發表於 2024/8/6 02:35

挑...講隨緣就根本唔使四圍去化緣....
佛祖都無四圍化喎, 悉達多修法, 六年營養不良, 餓到攤咗係地, 有緣就有牧羊女經過俾奶佢飲, 養得肥肥白白先開悟
leefeng 2024/8/6 07:09
挑...講隨緣就根本唔使四圍去化緣....
佛祖都無四圍化喎, 悉達多修法, 六年營養不良, 餓到攤咗係地, 有緣就有牧羊女經過俾奶佢飲, 養得肥肥白白先開悟
beebeechan 發表於 2024/8/6 02:51

係啵,悉達多咁笨,唔去請教500年後的耶穌學習怎樣乞食還要認屎認屁的無頼衰款:
食不到無花果就咒死棵樹,弄死牧人的豬,大把豬肉食添!

耶穌心胸狹窄,還有資格當神教人?

若望白痴故事

耶穌叫婦人給水飲,還要大言不慚標榜吹嘘自己係神:你知唔知我係邊一個?我係神黎架,你如果得罪我你就死硬…云云。

既然係神咁L叻,可以變活水,咪自己變自己飲啦,吹乜L野啫?成個騙子咁欵?

寫個婦人竟然又信了,難怪詐騙案長呃長有,因為有低智基督教徒墊底。
寫呢個故事的白痴阿茂寫到耶穌成個無賴咁?

你們基督教除了羞恥只有羞恥,當然也有不知羞恥為何物!

.
旁觀者 2024/8/6 21:59
悉達多修法, 六年營養不良, 餓到攤咗係地
beebeechan 發表於 2024/8/6 02:51

鬼徒就好嘢嘞,個個都「永不饑渴」,叻過悉達多。
< [1] 2

返回首頁 | 登錄 | 註冊