離教者之家

主動爭取民主自由,違反基督精神

< [1] [2] 3 > [9]
jimmychauck 2024/9/12 00:28
回覆 40# 旁觀者

冇興趣就行埋一邊等遊客答,或者佢都答唔到。
jimmychauck 2024/9/12 00:39
回覆 39# 旁觀者

疴乃痾簡化字,痾乃屙異體字。
中文博大精深,你讀多啲書先出黎嘲人唔遲。

https://zh.wiktionary.org/wiki/%E7%96%B4
https://zh.wiktionary.org/wiki/%E7%97%BE#%E6%BC%A2%E8%AA%9E

洗唔洗識字先識屙?最好細路出世唔教呢隻字咪唔洗換片囉。你宜家屙野唔得咩,執念如此之重?
jimmychauck 2024/9/12 01:24
回覆 29# Guest from 124.217.137.x

其實你啲畸形嘅價值觀,錯漏百出嘅邏輯,係以前嘅帖你講過晒,我都駁過晒。
https://m.exchristian.hk/forum/index.php?action=thread&tid=14252

你講嘅野超唔出以前嘅範圍,你都冇需要講,我都冇需要認真答你。
匿名 2024/9/12 02:39
你有咩證據燒港鐵,私了,燒大學,燒商店,燒異見人士係信徒做,或者主要係(黃絲」信徒做?或者係(黃絲)信徒做先?你係咪想加入爭奪無中生有之王名號?
jimmychauck 發表於 2024/9/11 17:59

成場運動主張「和勇不分」「兄弟爬山各自努力」,
最起碼你們無讉責暴力,還撐暴。
jimmychauck 2024/9/12 02:51
回覆 45# Guest from 124.244.37.x

我做咩要譴責。
你有譴責721嗎?831嗎?

搞咩革命?邊個搞革命?行使基本法賦與嘅遊行示威自由就叫搞革命?
日日亂扣帽子,你仲識乜野?
你有冇證據我搞革命?

唔洗乜都唔答,經常轉話題喎。

你講嘅野超唔出以前嘅範圍,你都冇需要講,我都冇需要認真答你。
匿名 2024/9/12 02:52
回覆  旁觀者

咁你答唔答到香港邊個搞革命呀?轉話題真係幾叻㗎你。
jimmychauck 發表於 2024/9/11 23:34

主要發起人

佔中:佔中三子(即香港大學學者戴耀廷、香港中文大學教授陳健民
、支聯會常委朱耀明牧師。)
支持者:佔中者

反送中:民陣招集人岑子杰、立法會議員涂謹申等
支持者:參與相關遊行及暴動人士。
匿名 2024/9/12 02:57
回覆  Guest from 124.244.37.x

我做咩要譴責(暴力)。

搞咩革命?邊個搞革命?行使基 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/12 02:51

唧係你係撐暴黃絲啦,啊曱甴
beebeechan 2024/9/12 04:20
回覆  Guest from 124.244.37.x

我做咩要譴責。

搞咩革命?邊個搞革命?行使基 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/12 02:51

721說是白衣人打人, 還說得過
831你也說是「被暴力」了, 就有點那過矣!
當日曱甴到旺角站大肆倒亂, 打砸啵。
未有警察來到前還在地鐵私了反對破壞, 不值曱甴所為的人仕。
警察來了就變鵪鶉, 哭哭啼啼..好可憐, 喊被打?!!
jimmychauck 2024/9/12 04:26
陰謀論(英語:conspiracy),是指在其他解釋更有可能的情況下,將事件或現實情況解釋成邪惡而又強力的集團在背後密謀的理論,
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/8/1 11:32

回覆 47# Guest from 124.244.37.x

佔中係一場幾乎完全和平嘅示威運動,你可以將佢講成革命?
一係就鍾意講大話,一係就罔顧事實,其實你不過係中共嘅一條狗。

涂謹申算老幾?我根本唔知佢反送中期間有過咩建樹。
涂謹申係反修例主要發起人?政府做咩唔告佢?咁多人都告左,發起人唔告?你係咪想話港共失職?
岑子杰又算邊個?信徒?聽聞佢仲係基㗎喎。民陣8月11之後已經冇俾人批過遊行啦,民陣喺反送中後期根本冇角色。

真係求求其其無需證據求其手指篤就可以當自己講野有咩道理㗎喎。

你有咩證據2019係信徒主動搞?唔係市民自主?
一百萬人出黎行,二百萬人出黎行,香港有冇咁多信徒?
冇證冇據信口胡謅,藍絲水平得咁多。
jimmychauck 發表於 2024/9/11 17:59

我一啲都冇講錯。

唧係你係撐暴黃絲啦,啊曱甴
Guest from 124.244.37.x 發表於 2024/9/12 02:57

睇黎你終於要卸下偽裝降格為李瘋一樣潑婦罵街、及BB陳嘅將對方非人化嘅水平。

我唔譴責同我撐唔撐有咩關係?

日日咁多人犯法,我個個譴責呀?

你既唔譴責一般人犯法,去暴力無差別襲擊路過嘅市民,亦唔譴責當權嘅警察無理暴力毆打完市民之後無拘捕走左去(即係講唔出對方犯咩法啦),有咩資格叫我譴責啲一般人犯法嘅唔係無差別暴力行為?
對當權者寛宏,對弱者嚴苛,你只不過係一個假冒為善嘅法利賽人而已。又唔係冇同你講過,你仲幫我自證論點,算唔算我嘅閃時功又打中你呀?

你叫得我做曱甴,你唔會介意我以後稱呼你爛屍粉紅共狗㗎啦?不如以後方便啲就咁稱呼啦。
jimmychauck 2024/9/12 04:41
回覆 49# beebeechan

你個鍾意將對手非人化嘅垃圾其實就冇資格同我拗,不過你鍾意出黎做架兩我又唔拘。

當然有示烕者搞破壞啦。

咁係咪呢幾個被打嘅人呀?
呢幾個拘捕左未呀?咩罪名呀?
有個十二歳嘅都俾打到頭破血流呀,佢係咪有份破壞呀?拘捕左未呀?咩罪名呀?

冇犯法嘅人都打得㗎咩?唔怪之得721都可以當冇事啦。

由2014年開始我從來都唔反對你警察拘捕示威者㗎喎,犯法咪拉囉。
屌你係一個執法嘅差佬,你自己知法犯法非法使用武力?
呢啲放喺任何法治社會都係咁㗎啦,警察拉人都要守法㗎。美國有幾多警察因為執法不當被撤職政府要賠錢,我仆你個街你班藍絲日日話要學美國警察打死晒啲黑暴唔L知美國警察點運作?雙重標準法利賽人咪講呢啲囉,非信徒就無需被鬧係法利賽人嘅,信徒就不可倖免啦。
五大訴求其中一個要求咪係要求獨立調查警暴囉,你瞓懞左仲未知個訴求點黎呀?

我宜家係燉朱經煒唔抵㗎,佢打左人幾棍長糧都冇埋,呢班速龍,唔坐半世對唔住人地朱sir呀,你班藍絲認為831打人咁正義正確,唔幫朱sir翻案正烏龜。
beebeechan 2024/9/12 05:54
回覆  beebeechan

咁係咪呢幾個被打嘅人呀?
呢幾個拘捕左未呀?咩罪名呀?
有個十二歳嘅都俾打到頭破血流呀,佢係咪有份破壞呀?拘捕左未呀?咩罪名呀?
jimmychauck 發表於 2024/9/12 04:41

即係打劫銀行時, 只係負責楂車,睇水嗰啲係無罪既, 因為唔係佢地入去銀行搶錢。
jimmychauck 2024/9/12 06:16

回覆 52# beebeechan

講咩咁多野啫,警察犯法咪犯法囉,轉移咩視線?你有證據個12歳犯法咪拉佢囉,圖中被打果班你叫警察拉佢地吖嘛,警察都唔敢拉佢你個法利賽嘍囉嘈乜柒?唔幫朱sir翻案正烏龜。

睇咩水揸咩車接應?地鐵冇閉路㗎?咪公開閉路電視片段拉晒啲犯法嘅人囉,敢唔敢呀?唔敢,因為全部閉路電視都係警暴,唔出得街。

回應唔到我問題就係回應唔到,講東講西係冇用㗎。
犯法就係犯法,除非你係警察,麻煩你去將呢啲你信奉嘅真理教識你啲小學生。為人師表,顛倒是非,避重就輕,好榜樣呀。
beebeechan 2024/9/12 06:31
回覆  beebeechan

講咩咁多野啫,警察犯法咪犯法囉,轉移咩視線?你有證據個12歳犯法咪拉佢囉,圖中被打 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/12 06:16

當時警察首要任務是驅散人群, 不是拘捕。
這是群眾控制101。曱甴可以坐大, 皆因借助人群聚集
同哈瑪斯一樣, 用人肉作盾牌
beebeechan 2024/9/12 06:37
為人師表,顛倒是非,避重就輕,好榜樣呀。
jimmychauck 發表於 2024/9/12 06:16

為人師表, 一定唔應該教唆學生上街掟磚, 搞裝修
jimmychauck 2024/9/12 06:47
回覆 54# beebeechan

你唔識答,就慳返啖氣。
驅散人群?唔幫朱sir翻案正烏龜。
犯法就係犯法,除非你係警察。
jimmychauck 2024/9/12 06:48
回覆 55# beebeechan

回應唔到我問題就係回應唔到,講東講西係冇用㗎。
jimmychauck 2024/9/12 06:50
咁嘅水準叫喇沙,南深圳第一男子小學喎,香港有冇黑暴都陸沉啦。
匿名 2024/9/12 07:25
咁嘅水準叫喇沙,南深圳第一男子小學喎,香港有冇黑暴都陸沉啦。
jimmychauck 發表於 2024/9/12 06:50

黃暴真係黃暴,只要係藍,高智博士都被你侮辱成低智
匿名 2024/9/12 07:30
你叫得我做曱甴,你唔會介意我以後稱呼你爛屍粉紅共狗㗎啦?不如以後方便啲就咁稱呼啦。
jimmychauck 發表於 2024/9/12 04:26

對唔住我錯,下次叫返你做黃絲撐暴徒者(簡稱:黃絲暴徒,或黃暴)
匿名 2024/9/12 09:11
jimmychauck 發表於 2024/9/12 06:50

你呢,唔知你係咪中大畢業生?
香港暴徒中文大學?
< [1] [2] 3 > [9]

返回首頁 | 登錄 | 註冊