離教者之家

畜生邪教2

[1] < [2] [3] 4
beebeechan 2024/6/10 22:15
雖然我咸濕, 我係失了味的鹽
鹽若失了味,可用什麼使它再鹹呢?它再毫無用途,只好拋在外邊,任人踐踏罷了 ...
沙文 發表於 2024/6/10 21:29

不過, 經文既意思係話做咗耶穌既門徒先可以做「失了味的鹽」
你鹹都未鹹過
旁觀者 2024/6/10 22:28
耶穌唔會因為你賤唔要你, 係你唔要耶穌啫
beebeechan 發表於 2024/6/10 21:21

正常人誰會要耶穌﹖
你睇個光豬細路,年紀小小,屁眼都起曬「枕」咯。只有你,BB仔,這種「人」,才會要耶穌。
沙文 2024/6/11 01:07
回覆 62# beebeechan
冇話做咗教徒才可以失味喎,您自己加入這個條件。又係僭建加入唔睇醫生就瓜得先至算係need這些技倆,新教舊教兩弟兄
我未做教徒都已經失味,任人踩兼屙督尿,
jimmychauck 2024/6/11 02:31
回覆  beebeechan
冇話做咗教徒才可以失味喎,您自己加入這個條件。又係僭建加入唔睇醫生就瓜得先至算係ne ...
沙文 2024/6/11 01:07 提交

你自己學好基本詮釋先再出黎獻醜啦。
沙文 2024/6/11 04:28
獻醜使乜學基本釋, 你都得啦,磐石
jimmychauck 2024/6/11 14:23
回覆 66# 沙文

你不舉我又奈你唔何嘅。
沙文 2024/6/11 22:37
回覆 67# jimmychauck
唔怕,我舉都會睇醫生,唔會好似您咁作出臨斷氣先有需要睇醫生嘅詮釋。就算唔係不舉我都需要睇醫生,預防勝於治療吖嘛。
jimmychauck 2024/6/13 03:22
回覆 68# 沙文

可見你閱讀理解的能力是何等的弱,都講明可醫治可治愈疾病去延壽,又點會臨斷氣先有需要?臨斷氣時睇黎又有何需要?
都講明係有需要,從未禁止你想去就去。定係唔通你成世人無慾無求,事情唔到需要唔去做?
你都係返去讀好啲書學好語文及邏輯基礎先啦。我好難由呼吸開始教你。
jimmychauck 2024/6/13 03:23
回覆 67# jimmychauck

叫你舉例子呀,邊個醫生醫你不舉例子呀?不舉例子又係俾邊個界定係病㗎?
沙文 2024/6/13 05:20
回覆 69# jimmychauck
咁可預防疾病去延壽都有需要啫,等到病先睇就唔好啦。
我都好難由舉開始教你,建議你揾一尐對這方面有一定刺激性的刋物,界定下係咪病。如果唔sure可以諮詢醫生。諮詢醫生係康健的人都需要嘅。
沙文 2024/6/13 06:53
這個醫生
https://www.sohu.com/a/771037250_121804640
https://www.sohu.com/a/770988600_120662780
話係我介紹享95折
[1] < [2] [3] 4

返回首頁 | 登錄 | 註冊