離教者之家

期待網友或權威專家發表對聖體奇跡的新科學論證

[1] < [8] [9] 10 > [12]
逃出魔幻紀 2020/1/30 22:16
因為信徒一般在信教後,眼裡就只有自己的宗教,卻無視其他宗教都有大量神蹟。 ...
抽刀斷水 發表於 2020/1/30 20:24

其實我開這帖主要唔係講神蹟同信仰,而係想上堂物理課,聽下啲物理係freshman 點樣解釋Lanciano聖體奇跡的現代科學研究結果,點知搞嚟搞去上唔成實驗課,噉就閒聊下噉嗻。我亦「在這裏將有關聖體奇跡的研究結果,以及都靈裹屍布及瓜達盧佩聖母斗篷的相關科學研究結果陳列出來,並列明相關研究機構及研究人員的名字,以供任何物理係freshman 、或學士、碩士、博士、博士後、以及任何物理學權威查閱並解釋上述測驗不合格之處。敬請各位freshman 及專家亦簡介自己的研究機構及姓名」,所以你睇下:我想討論嘅係科學研究成果,結果討論唔成變成咗討論神跡同飯焦。我都多次表示個好失望啦。
beebeechan 2020/1/30 22:19
教會夠無將都靈裹屍布列入為神蹟/物咯,你又唔嘰嘎樓主。
抽刀斷水 發表於 2020/1/30 20:22

樓主開欄, 係話有科學家好科學咁話裹屍布, 神蹟係假既同時,
亦有科學家好科學咁証明呢啲論點唔成立。

你呢啲反基只係單眼佬睇野睇一邊而已。
beebeechan 2020/1/30 22:23
因為信徒一般在信教後,眼裡就只有自己的宗教,卻無視其他宗教都有大量神蹟。 ...
抽刀斷水 發表於 2020/1/30 20:24

好似呢啲咁呀?

只要多一點常識都知唔神蹟哩
逃出魔幻紀 2020/1/30 23:41
樓主開欄, 係話有科學家好科學咁話裹屍布, 神蹟係假既同時,
亦有科學家好科學咁証明呢啲論點唔成立。 ...
beebeechan 發表於 2020/1/30 22:19

唔好意思,討論咗10頁,搞到大家有啲混亂,開始嘅時候係沙文先生話啲物理係freshman 都可以證明到有關Lanciano聖體奇蹟嘅科學檢測結果係錯嘅,噉我咪要求啲freshman 或者任何科學家公開地進行邏輯科學論證囉,由於好學,我順便揳埋都靈裹屍布同埋瓜達盧比聖母斗篷嘅科學研究成果俾啲科學家,睇下佢哋可唔可以合併解釋證偽,如果唔肯,起碼都單獨解釋下Lanciano聖體奇跡。
旁觀者 2020/1/31 00:36
牧師同神父, 你都未曉分
beebeechan 發表於 2020/1/30 00:36

「神父」同「牧師」都係拜同一個鬼主、一樣講「神蹟」、用一樣嘅妖書呃人、同樣姦淫兒童、一嚿嚿蠢肉、社會嘅渣滓,又有何分別﹖
旁觀者 2020/1/31 00:47
無花果在經中是代表以色列民族
beebeechan 發表於 2020/1/30 00:48

移鼠整死無花果樹係單一事件,與以色列民族無關,BB仔,你冇閱讀理解能力就唔好胡(口翕)亂套,要「套」,就去「套」「神父」啦﹗
旁觀者 2020/1/31 00:54
    妖書話要信「神蹟」嘅人先有效,BB仔,你爺爺問你,你同逃出魔幻紀係咪盲「信嘅人」﹖
旁觀者 2020/1/31 01:05
#175,#176
    妖教與科學唔同嘅就係:妖教只講盲信,科學要有實證。
    你妖教話信嘅蠢肉就「永遠不見死」,你爺爺曾經要你企響大炮面前,俾爺爺開一炮。妖教話蠢肉「永不饑渴」,你爺爺叫你餓十日八日俾爺爺睇下。
    呢啲就係科學與妖教永遠不能融和嘅地方。
抽刀斷水 2020/1/31 01:12
回覆 182# 逃出魔幻紀

咁咪只得主修物理既人士回應你?入場門檻未免太高。
beebeechan 2020/1/31 01:19
「神父」同「牧師」都係拜同一個鬼主、一樣講「神蹟」、用一樣嘅妖書呃人、同樣姦淫兒童、一嚿嚿蠢肉 ...
旁觀者 發表於 2020/1/31 00:36

咁神父又係咪即係牧師先, 睇你上邊既文意, 你依家都知兩個係唔同㗎勒。

喇嘛同和尚都係修同一佛法之喎, 又係一樣?

你衰咗, 就認衰哩。 撐乜L野呢
beebeechan 2020/1/31 01:20
移鼠整死無花果樹係單一事件,與以色列民族無關,
旁觀者 發表於 2020/1/31 00:47

哈。。。無花果樹與以色列民族, 唔係單一事件,
係統一事件。

牧師, 或神父佢地呢舖又會講同一樣野俾你聽既
beebeechan 2020/1/31 01:21
    妖書話要信「神蹟」嘅人先有效,BB仔,你爺爺問你,你同逃出魔幻紀係咪盲「信嘅人」﹖ ...
旁觀者 發表於 2020/1/31 00:54

又有笑柄哩。。。
你在#172先話本書都無講要信先有效
妖書冇講過要有「信德」先有效,要有「信德」,係鬼徒自己加落去嘅嘢。
    「耶穌講過看不見而相信的 ...
旁觀者 發表於 2020/1/30 00:45

乜依家又改哂口既?:『書話要信「神蹟」嘅人先有效』
知衰咗嗱?

(講野一時一樣, 又令我想起有個傻更更『專家』, 今日信耶穌, 聽日拜觀音, 後日又會信番耶穌)
beebeechan 2020/1/31 01:22
回覆  逃出魔幻紀

咁咪只得主修物理既人士回應你?入場門檻未免太高。 ...
抽刀斷水 發表於 2020/1/31 01:12

唔係喎

「沙文先生話啲物理係freshman 都可以證明到有關Lanciano聖體奇蹟嘅科學檢測結果係錯嘅,」
又話只要係物理 freshman 都掂既?

不過, 在呢啲話題上, 你地成班都唔係 freshmen, 係無知

離開淫野, 屎窟, 性侵, 你地都無話可說矣
抽刀斷水 2020/1/31 01:36
沙文先生話……,你咪搵返佢囉。

正如陳版友話神蹟無L用,唔通我又搵呢句要逃版友解釋咩。
beebeechan 2020/1/31 01:51
沙文先生話……,你咪搵返佢囉。

抽刀斷水 發表於 2020/1/31 01:36

搵唔到佢哩

佢一衰咗就潛水㗎哩

唔似旁膠者, 瘋瘋仔咁, 衰咗仲要撐, 惡人仲告狀咁
beebeechan 2020/1/31 01:52
正如陳版友話神蹟無L用,
抽刀斷水 發表於 2020/1/31 01:36

其實陳版友幾時講過神蹟無L用既呢
leefeng 2020/1/31 06:46
咁神父又係咪即係牧師先, 睇你上邊既文意, 你依家都知兩個係唔同㗎勒。

喇嘛同和尚都係修同一佛法 ...
beebeechan 發表於 2020/1/31 01:19

神父唔可以屌人,
於是賤徒就創立基督教做牧師可以娶老婆,
牧師在後台先同老婆/二奶/小三/女教友大戰三百回合,
完事唔使洗手,冇沖涼就施施然行去台前代上帝指手畫腳畫十字來為教徒祈福!
乜原來你唔知?

神苦因為冇老婆,
就先在後台叫四歲BB仔至16歲青少年為佢……下刪三百字。
然後唔使洗手,冇沖涼就施施然行去台前代上帝指手畫腳畫十字來為教徒祈福!
用對啱啱攪完四歲BB仔至16歲青少年的手去將耶穌一嚿嚿蠢肉毒肉放入beebeechan個口內…好味嗎?

.
leefeng 2020/1/31 06:53
唔係喎

「沙文先生話啲物理係freshman 都可以證明到有關Lanciano聖體奇蹟嘅科學檢測結果係錯嘅,」
又話 ...
beebeechan 發表於 2020/1/31 01:22

冇法啦!
耶穌天誅教除了淫穢,性侵,打老人,搶地盤,煽動,蠱惑人心,無惡不作,岀賣祖宗國家,真係乏善可陳既咧!
你又衰在姓陳啵,哈哈哈
leefeng 2020/1/31 06:58
好似呢啲咁呀?

只要多一點常識都知唔神蹟哩
beebeechan 發表於 2020/1/30 22:23

唉,猪狗不如的人哪,
你又引用你啲猪巴打来做見證囉?
唔爭在拎埋狗巴打哩!

beebeechan 2020/1/31 07:21
神父唔可以屌人,
於是賤徒就創立基督教做牧師可以娶老婆,
牧師在後台先同老婆/二奶/小三/女教友大戰三 ...
leefeng 發表於 2020/1/31 06:46

你把口咁很臭
真係可以優先買盒N95口罩
[1] < [8] [9] 10 > [12]

返回首頁 | 登錄 | 註冊