離教者之家

期待網友或權威專家發表對聖體奇跡的新科學論證

< [1] [2] 3 > [12]
beebeechan 2020/1/22 12:22
你咪一樣擘大個死人口得個窿!
死擘爛擘,一日唔死都係度死撐!
死中東佬耶穌同基督教比咗好多著數過你 ...
leefeng 發表於 2020/1/22 12:04

睇見你呢代,不論是黃是藍都咁忍硬膠,真係覺得香港愈嚟愈無前途
香港年青人遲早要返內地當外省勞工。
beebeechan 2020/1/22 12:26
基督教係你呢種白痴先至會信!
基督教五大訴求,信一必死!

leefeng 發表於 2020/1/22 12:20

你嘩眾既能力都無,只能靠「痔」大?
beebeechan 2020/1/22 12:32
基督教係你呢種白痴先至會信!
基督教五大訴求,信一必死!
leefeng 發表於 2020/1/22 12:20

無錯,係會有人白痴地就信基督教
亦有人好狠白痴地反基督教哩。。。。你咪係人辦
leefeng 2020/1/22 12:48
今年2020
    就算現咗俾你睇,俾好多人睇咗,
到咗2070, 又一樣有啲白痴瘋話:「叫你件中東佬騙子野鼠耶穌同件性巫聖母依家出現吖笨!」

1917年做完,2020年就有你呢種白痴瘋勒
beebeechan 發表於 2020/1/22 12:16

白痴瘋?乜唔係你d教友基督教徒黃痴瘋咩?
基督教個個賣國賊賣香港賣到有錢收買大屋啵!

自從基督教揾件死囚來設計呢個救世主故事開始,
基督教就開始講大話呃神騙鬼,
6000年創世囉喎,耶穌係神個仔囉喎,
老母同神攪完,又攪大兵,又同約瑟攪NNNNN次生埋一堆孽種,
一個攪咁多性愛既女人叫聖母?
只有够無恥先至拜個淫婦,重話有神迹?
一個人盡可夫既女人唔知㸃様聖㓗法?
基督教徒真係唔知個醜字點寫咩吓?!

.
leefeng 2020/1/22 12:54
睇見你呢代,不論是黃是藍都咁忍硬膠,真係覺得香港愈嚟愈無前途
香港年青人遲早要返內地當外省勞工 ...
beebeechan 發表於 2020/1/22 12:22

你班基督曱甴咪係你口中的基督教硬膠囉!
返內地當外省勞工都冇人吼,送中啦!
所有信基督教的包括beebeechan全部送中打耙就啱啦,費事傳銷基督邪教入內地害人害物!
leefeng 2020/1/22 12:56
你嘩眾既能力都無,只能靠「痔」大?
beebeechan 發表於 2020/1/22 12:26

乖!幫手造大
基督教係你呢種beebeechan白痴先至會信!
基督教五大訴求,beebeechan信一必死!
leefeng 2020/1/22 12:57
無錯,係會有人白痴地就信基督教
亦有人好狠白痴地反基督教哩。。。。你咪係人辦 ...
beebeechan 發表於 2020/1/22 12:32

肯認就得啦!
beebeechan 2020/1/22 13:29
肯認就得啦!
leefeng 2020/1/22 12:57 提交

你就無認係白痴反基啵。
雖然都係有目共睹既事嚟。
逃出魔幻紀 2020/1/22 14:50
有啲人,正如你咁,硬係唔知自己識野少。
「咁有神蹟power,咪在萬人廣場出現」
你一咁講我就知你聽 ...
beebeechan 發表於 2020/1/22 12:06

冇錯,我又係一睇到阿feng先生噉講,個腦入邊即時出現咗花地瑪幾萬人被傾盆大雨淋濕曬之後,旋轉嘅太陽一出,所有人、物、地下………被淋到濕曬嘅一切即時乾透這一幕。
抽刀斷水 2020/1/22 21:13
冇錯,我又係一睇到阿feng先生噉講,個腦入邊即時出現咗花地瑪幾萬人被傾盆大雨淋濕曬之後,旋轉嘅太陽一 ...
逃出魔幻紀 2020/1/22 14:50 提交

如果在大屠殺時,一眾被斬首者個頭飛返落條頸度,或者粒子彈由中彈位置飛返出黎並即時止血,咁既神蹟先有意義嘛。
逃出魔幻紀 2020/1/22 22:34
如果在大屠殺時,一眾被斬首者個頭飛返落條頸度,或者粒子彈由中彈位置飛返出黎並即時止血,咁既神蹟 ...
抽刀斷水 發表於 2020/1/22 21:13

唉!D同學成日掛住玩唔肯上堂,連班主任都玩埋一份,睇黎呢堂科學實驗課都係上唔成架啦。
抽刀先生呢個答話又令我諗起搶救被行刺嘅教宗聖約望保祿二世嘅外科醫生嘅説話:「那顆子彈似乎是被引導著,以免造成無法挽救的傷害。」
另外,你亦令我聯想到聖女則濟利亞。
beebeechan 2020/1/23 00:03
如果在大屠殺時,一眾被斬首者個頭飛返落條頸度,或者粒子彈由中彈位置飛返出黎並即時止血,咁既神蹟 ...

一世紀時便有此記載:
羅馬皇要處死一個宗徒,下令掉佢落油鑊到酥炸。
點知宗徒在滾油中如浸溫泉,
皇帝唯有把他放逐到老遠既島,不敢再惹佢。
神蹟可比「被斬首者個頭飛返落條頸度,或者粒子彈由中彈位置飛返出黎並即時止血」哩。

若干年後今日,呢啲神蹟人早唔記得,唔知,知既都當佢係傳說,神話,吹牛,不科學哩。

所以,即使今日上演一度「被斬首者個頭飛返落條頸度,或者粒子彈由中彈位置飛返出黎並即時止血」,影埋相,videos, 文字記載。。。。若干年後,唔知唔見既人,一樣係有人話係傳說,神話,吹牛,不科學哩。
甚至話啲記述係偽作, 後加, 纂改,  啲片係 PS 過,
beebeechan 2020/1/23 00:33

其實你只係想神特登安排一道神蹟俾你睇.
不過, 你又要諗諗, 你有乜咁大得能神要你信, 無咗就係大損失咁呢?
你又唔係保祿宗徒咁, 神要佢做大事。
咁多信徒, 多你一個唔多, 少你也不拘哩。

即係你普普通通一個茶客, 嚟到幫襯都要揀下年茶時段, 叫孖寶。
你肯嚟咪開壼茶俾你囉,
你憑甚麼要個主廚, 總經理, 全埸最索既知客女待應嚟招呼你呢?
旁觀者 2020/1/23 01:56
參加研究者亦包括考古學家,都有名有姓
逃出魔幻紀 發表於 2020/1/22 08:33

天誅教造假,例子太多,所謂「專家學者」,都係閂埋門自封。這些人,可有當事嘅學校、機構出來證實﹖
旁觀者 2020/1/23 02:14
死中東佬耶穌同基督教比咗好多著數過你?
leefeng 發表於 2020/1/22 12:04

BB仔係個小「神父」,陳日君、楊鳴章叫佢趷起屎窟就趷起屎窟個種。
    佢唔撐邪教,難道信移鼠,光靠祈禱「就得著百倍」﹖得唔得到百倍,就要看呃到幾多戇鳩落叠。
唔正正經經搵份工,靠呃人營生,都唔覺得羞恥﹗
beebeechan 2020/1/23 02:18
天誅教造假,例子太多,所謂「專家學者」,都係閂埋門自封。這些人,可有當事嘅學校、機構出來證實﹖ ...
旁觀者 發表於 2020/1/23 01:56

所以我成日話你呢類人, 只係用你既幻想嚟反基, 與事實不符既。

#1 所提到的專家, 都不是來自教會機構㗎啵。
你估係香港電台撐曱甴咩
beebeechan 2020/1/23 02:20
就要看呃到幾多戇鳩落叠。
旁觀者 發表於 2020/1/23 02:14

本壇有你兩個來自江西的鳩 (贛鳩?), 基督徒當堂自覺高了一等就真

好比魔鬼哄耶穌, 你跳落去哩, 下邊好多硬膠墊住你㗎
旁觀者 2020/1/23 02:23
睇黎呢堂科學實驗課都係上唔成架啦
逃出魔幻紀 發表於 2020/1/22 22:34

我以前提出過用科學方法驗證「神蹟」,結果你一次都唔肯,重敢同人上科學實驗堂﹖
旁觀者 2020/1/23 02:32
移鼠害死幾億人,你都可以講成「用極端方式救人」,思維與正常人是相反的。
leefeng 2020/1/23 04:25
一世紀時便有此記載:
羅馬皇要處死一個宗徒,下令掉佢落油鑊到酥炸。
點知宗徒在滾油中如浸溫泉,
皇帝 ...
beebeechan 發表於 2020/1/23 00:03

一巴摑死魔術師耶穌同幼稚冇腦bbchan!

https://www.youtube.com/watch?v=lz_Q478Ij6M

< [1] [2] 3 > [12]

返回首頁 | 登錄 | 註冊