離教者之家

我發狂了,我要信邪教!

< [1] [2] 3 > [7]
抽刀斷水 2020/3/15 21:04
我仍然未能真正恢復宗教信仰,但是偏佛教多一些。我被邪教弄昏了頭腦。謝謝。 ...
哈佛專家 發表於 2020/3/15 16:49

如果是我的話,寧願被邪教弄昏身軀。

沙文 2020/3/15 21:17
我13、14歲有一天放學,在今柯士甸道/彌敦道intersection, 有個上述children of god(我係事後睇news至知道)鬼妹靚姐姐截住我:wanna join our family of god? jesus loves you so much. 我當時少不更事嚇到雞咁腳,一直後悔到而家。

若然當時夠膽跟姐姐去,破處早3年就夠好啦。
沙文 2020/3/15 21:30
現在回想起來,可能係主耶穌救咗我。

因為逢親上聖經堂就hup眼訓,聽到芝實士仲唔雞咁腳走咩。就係咁,我並冇失足誤入岐途
哈佛專家 2020/3/15 22:08
哈哈。

我不喜歡統一教,比較喜歡法輪功。
beebeechan 2020/3/15 22:24
若然當時夠膽跟姐姐去,破處早3年就夠好啦。
沙文 發表於 2020/3/15 21:17

為彌補你既損失, 提早你三年主懷安息勒好無?

要不要計利息? 在投資上, 平均七年本金就會來一個倍增。
你數數自己14歲到依家, 有多少個七年, 一率計足俾你。
beebeechan 2020/3/15 22:41
因為逢親上聖經堂就hup眼訓,...
沙文 發表於 2020/3/15 21:30

正常丫

經上說有個年青人厄鳥提曷坐在窗邊聽保祿講道,
訓著咗,由窗到碌咗落街,三層樓。
沙文 2020/3/15 23:38
正常丫
經上都有記著說
教會一向都唔care教友安全咖啦
beebeechan 2020/3/15 23:39
正常丫
教會一向都唔care教友安全咖啦
沙文 發表於 2020/3/15 23:38

疫情下, 周日彌撒都暫停哩, 
仲話唔注重安全?
沙文 2020/3/15 23:46
唔注重!
一開檔又有危險。除非永久取消這些不必要嘅聚会我就話您好L野
beebeechan 2020/3/15 23:49
唔注重!
一開檔又有危險。除非永久取消這些不必要嘅聚会我就話您好L野
沙文 發表於 2020/3/15 23:46

咁你大傷風時, 都唔嘴羅莎連住哩,
唔需要永久唔少喎
沙文 2020/3/16 00:02
我唔嘴佢, 佢都嘴我
佢心甘命抵, 我都阻唔到佢
唔係貴教教友咁怕死, 一話取消就真係唔聚會
beebeechan 2020/3/16 00:06
我唔嘴佢, 佢都嘴我
佢心甘命抵, 我都阻唔到佢
唔係貴教教友咁怕死, 一話取消就真係唔聚會 ...
沙文 發表於 2020/3/16 00:02

甘心命抵既教友, 自然會去啲少人聚集既彌撒既,一樣有聖體食, 食飽飽, 唔使完全唔去既。
唔係零崇拜。

人多聚集既彌撒, 如週日彌撒先叫停之喎。
beebeechan 2020/3/16 00:09
一話取消就真係唔聚會
沙文 發表於 2020/3/16 00:02

你又係唔識野, 
以為天主教堂只係星期日先有彌撒
你去查查每間教堂既彌撒時間表先哩。。。
個個鐘都有教堂做緊彌撒
沙文 2020/3/16 00:09
冇聖教会authority又算係彌撒, 貴會都識得變通喎
beebeechan 2020/3/16 00:13
冇聖教会authority又算係彌撒, 貴會都識得變通喎
沙文 發表於 2020/3/16 00:09

你真好唔識天主教既野, 仲話讀過天主教學校。
好似撒在路邊石上的種子, 生唔到。

乜天主教堂內開彌撒係無教會authority 㗎咩?
沙文 2020/3/16 00:16
天主教堂叫咗停嘛, 您地自己玩係private party嗟
beebeechan 2020/3/16 00:20
天主教堂叫咗停嘛, 您地自己玩係private party嗟
沙文 發表於 2020/3/16 00:16

乜彌撒可以自己做㗎咩? 打飛機咩

自己可以搞掂就唔係去彌撒哩。。。。你估係新教(羅莎蓮過種教會咩)

即使只有一個人的彌撒都要有神父主祭㗎啵。
沙文 2020/3/16 00:23
聖教會叫停, 神父就只係冇authorization自己玩啫
beebeechan 2020/3/16 00:26
聖教會叫停, 神父就只係冇authorization自己玩啫
沙文 發表於 2020/3/16 00:23

教會通告有話叫停所有彌撒咩???
沙文 2020/3/16 00:29
教會通告有話叫停所有彌撒咩???
beebeechan 發表於 2020/3/15 08:26

嗱, 所以您又畀我氹到您認教会1直唔care教友安全咯
< [1] [2] 3 > [7]

返回首頁 | 登錄 | 註冊