離教者之家

只有中國才做得到的工程

1 [2] [3] > [5]
leefeng 2021/1/5 05:14

只有中國才做得到的工程,井底之蛙的基督教反中份子肯定不會相信!
哎喲,中國人仍然是天天冇飯食…
真正的自由是讓人民安居樂業,不是宗教也不是戰爭!

[fbvideo]https://www.facebook.com/100000379266552/videos/3696293533726586/[/fbvideo]
beebeechan 2021/1/5 06:12

包埋呢個工程
leefeng 2021/1/6 13:17
什么才是真正愛人民的國家

2020年最后一天武汉跨年|迎接2021年第一天|武汉钟楼声敲起|人山人海

leefeng 2021/1/6 13:36
當中國的青年在挑戰科技高峰的時侯,香港的青年卻在破壞香港和沈迷於宗教迷信中!

沙文 2021/1/6 17:48
回覆 1# leefeng

C cup 工程真係好C

邊L個由北京去柏林搭高鐵咁L7

beebeechan 2021/1/6 22:56
既然去到柏林, 歐洲既高鐵軌距都係1435cm, 電壓25kV 50Hz運作,
咁即係可以去埋巴黎, 過埋海去倫敦都得.....
點解淨係去到柏林呢?
leefeng 2021/1/7 02:07
邊隻自認係井底之蛙果個才會問呢類問題:邊L個由北京去柏林搭高鐵咁L笨7? 點解淨係去到柏林呢?
我猜呢兩隻蛙肯定從未搭過時速320公里的高鉄吧?本少爺就親自體驗過多次
至於點解從北京只去到柏林呢?自己在地圖看一看吧! !咪下下問人等人餵吖!

.
beebeechan 2021/1/7 02:23
至於點解從北京只去到柏林呢?自己在地圖看一看吧! !咪下下問人等人餵吖!
leefeng 發表於 2021/1/7 02:07

講咁L多原來都係唔L識答
beebeechan 2021/1/7 02:24
...
咪下下問人等人餵吖!
leefeng 發表於 2021/1/7 02:07

你無奶油, 當然餵唔到人哩
leefeng 2021/1/7 02:35
講咁L多原來都係唔L識答
beebeechan 發表於 2021/1/7 02:23

識唔識答自己估啦!
沙文 2021/1/17 11:11
回覆 7# leefeng

有1000km/h飛機做乜L要搭火車貪佢慢
leefeng 2021/1/17 11:18
回覆  leefeng

有1000km/h飛機做乜L要搭火車貪佢慢
沙文 發表於 2021/1/17 11:11

有机会你去搭下,先至返黎答我啦!

.
沙文 2021/1/17 11:27
笨7嘢就笨7人搭
leefeng 2021/1/17 11:59
笨7嘢就笨7人搭
沙文 發表於 2021/1/17 11:27

乜有人還以為自己不是笨 7 ?井底蛙呢?

.
leefeng 2021/1/17 12:02
笨7嘢就笨7人搭
沙文 發表於 2021/1/17 11:27

記住今生今世不要搭,邊個食言即是自認是笨7囉!

.
沙文 2021/1/17 17:41
梗係唔會揀呢聽咁慢嘅transportation, 而家好得閒乎?所謂高鐵,其實technology甚落後。c919又搞不出名堂,唯有搭下高鐵。攞黎嚇下非洲兄弟就以為自己好L叻,其實得啖笑。若果要塔車都揀hyperloop. 快過飛機先值得搞
抽刀斷水 2021/1/17 21:47
梗係唔會揀呢聽咁慢嘅transportation, 而家好得閒乎?所謂高鐵,其實technology甚落後。c919又搞不出名堂, ...
沙文 發表於 2021/1/17 17:41

高鐵係環保啲既:https://news.mingpao.com/ins/%E6 ... D%E9%A6%96%E9%81%B8

假如配合埋國情,國內飛機好多時都會遇到「空管」,滯留飛機又或者只能在空中盤旋,等好耐都未能出發,咁呢個時候高鐵就可能快過飛機抵達目的地了。
beebeechan 2021/1/17 21:57
高鐵係環保啲既:

假如配合埋國情,國內飛機好多時都會遇到「空管」,滯留飛機又或者只能在空中盤 ...
抽刀斷水 發表於 2021/1/17 21:47

這說明空中交通發展步伐快, 超過機埸能負荷, 所以要有高管, 是等...等....等有位
不就是人喜歡坐飛機多過搭高鐵囉
抽刀斷水 2021/1/17 22:07
這說明空中交通發展步伐快, 超過機埸能負荷, 所以要有高管, 是等...等....等有位
不就是人喜歡坐飛 ...
beebeechan 發表於 2021/1/17 21:57

陳版友誤會了,空管乃係軍事原因:http://the-sun.on.cc/cnt/news/20140801/00661_001.html
leefeng 2021/1/18 02:32
梗係唔會揀呢聽咁慢嘅transportation, 而家好得閒乎?所謂高鐵,其實technology甚落後。c919又搞不出名堂, ...

猛拋浪頭有乜L用?連普通350km都未曾坐過,hyperloop?靠耶穌或聖經去坐?
乜冇人知Hyperloop還在測試中
不過可能靠耶穌恩賜,你沙文馬上可以坐也未可知,不過記得坐完要在此分享經歷和附圖,讓我呢個只坐過350km的鄉下人開下眼界

.
leefeng 2021/1/18 02:46

乜有人以為個個都坐得起飛機?個個都坐得起hyperloop?難怪嘅,d人信耶穌信到懵L曬,
以為真是個個可以天天食魚翅撈飯,過河只要信本性經就可以水上飄咁容易囉喎!

.
1 [2] [3] > [5]

返回首頁 | 登錄 | 註冊