離教者之家

聖神是誰?

< [1] 2
旁觀者 2021/2/8 05:31
瞌埋對眼,無謂思考做人就够了。
    「那沒有看到就信的人,是蒙福的。」《約翰》20:29
逃出魔幻紀 2021/2/8 09:27
「品蔥」?又是美國(基督教/法輪功)抹黑中國的文宣平台,傳教垃圾網!
一群抱團取暖的基督教徒自high的地 ...
leefeng 發表於 2021/2/8 02:52

咁又唔係喎!品蔥乜人都有個喎,吹水群、講笑群、時事群、科技群、生活群、政治群……天花龍鳳千奇百怪乜群都有,宗教信仰群係小眾,基督宗教係小眾中嘅小眾,所以我喺嗰度發現撐嘅人係少數,踩我嘅人係大多數,但係網友撐或者踩到好有技巧,講邏輯論據,好似捉棋互相攻守,唔會發爛渣撥曬啲棋子落地滅爛棋盤咁樣。幾萬人圍爐吹水大家喺知識上思考邏輯上都有收益,可以學到大量嘅微信、同今日頭條、或者啲清朝反基書畫之外嘅知識。雖然係右派網,但係你左派愛國派乜派都可以發言,但係如果唔遵守規則,唔理你叛國派愛國派漢奸走狗小粉紅帶粉紅黃藍綠左派右派都會被禁言或者開除會籍,所以喺嗰度發到言企得住攞到分係需要有啲人品底線同交際技巧嘅。點都好,幾萬人一齊講嘢老撞擊擦出知識火花,好過喺呢度兩三個人講嚟講去三幅被,所以我借用你嗰句拉客slogan: 「嗰邊啲人水平高啲㗎!」,建議有興趣嘅網過去玩下,睇下自己可唔可以立足兼攞到分,唔容易㗎,需要啲社會技巧㗎,所以我先至覺得嗰度似比較文明嘅日本社會。
leefeng 2021/2/8 12:26
咁又唔係喎!品蔥乜人都有個喎,吹水群、講笑群、時事群、科技群、生活群、政治群……天花龍鳳千奇百怪乜 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/2/8 09:27

嗰度似比較文明嘅日本社會?

又一個周庭?

中共文革就咬住唔放?日本社會就很文明有禮了?
你一定不是香港人!
你阿爺都不是香港人定啦。
乜你阿爺冇講日本仔斬香港人個頭的故事過你聽咩?

基督教四處宣傳中共餓死人喎,好慘喎?
但又唔提日治時代香港人食樹葉、樹根、番薯藤、木薯粉或花生麩嘅?任由香港市民餓死呢?

日占時期,香港經常有市民餓死,甚至出現人吃人事件[15],街上常有皮包骨的棄屍[16]。即使如此,棄屍的大腿肉還是經常被割走。報章亦曾報導有婦人烹煮棄嬰的新聞[15]。當時市面曾盛傳某些食肆使用人肉做成肉包,因為市面上根本不可能買到足夠肉類。據七十年代無線節目“當年今日”所描述,當時的人食人情況相當普遍。
日占時期的檔卷資料顯示,每日在市區街道上都收集到300至400具屍體,有時更多,曾經有一日達到731具。因飢餓及所造成的衰竭、疾病而死亡的人數達50,000人。

留意呀!一個咁細既香港被入侵者餓死成50,000人,點解冇人提呢?
中國國內天災人禍農作物失收死的人就大事宣傳和煽動反中國?
點解一個豆潤咁細的香港被日本餓死成50,000香港人,基督教又不拎出來講呢?

餓死成50,000香港人咩?還未計濫殺和屠殺果d 香港人囉!

一隻二隻賣國賊自己夠膽欣賞下條Link內面【戰爭罪行】的文明吧!
唔通香港人不是中國人?所以抵死?

咦,好似有人話香港人不是中國人啵!

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%A6%99%E6%B8%AF%E6%97%A5%E4%BD%94%E6%99%82%E6%9C%9F

.

上流寄生族 2021/2/8 12:40
首先謝謝兄,恭喜發財,身体健康,百毒不侵【包括;;;;;;;;;基督【基毒】】
「品蔥」?又是美國(基督教/法輪功)抹黑中國的文宣平台,傳教垃圾網!
一群抱團取暖的基督教徒自high的地 ...
leefeng 發表於 2021/2/8 02:52
抱歉,余井底之蛙,完全不知,请问兄多多指教,谢谢。
leefeng 2021/2/8 13:26
首先謝謝兄,恭喜發財,身体健康,百毒不侵【包括;;;;;;;;;基督【基毒】】抱歉,余井底之蛙,完全 ...
上流寄生族 發表於 2021/2/8 12:40

多謝兄的恭喜發財,身体健康,百毒不侵!

品葱是黄屍,基督教和法輪功的產品:
看见頁面上有: 全部 美国时政 光復香港 时事 生活 欢乐 观点 政史 科技 宗教 休闲 水 内循环

https://pincong.rocks/category-11

看這網頁內,右邊有一個「退黨自救」是法輪功的。

https://pincong.rocks/category-11

這個是宗教,不過大多數是基督教的,魔幻當然不會放過傳教的機會,你也可以見到他的導人迷信的廢帖!

他魔幻在品葱的每帖都有幾萬人圍着他的爐吹水呢!

.

.
逃出魔幻紀 2021/2/8 14:20
建议先生;;;;;;;;;
嗌交
= 辣椒//////SPICE//////SPICY【食普最欢迎之1【提神醒胃,延年益寿】】 ...
上流寄生族 發表於 2021/2/7 19:28

基本上,世界上每個宗教嘅教理都將天地分成好多層,越上層就越講理智越講道德越講修養,越下層就越中意嗌交,打交,淫邪之類嘅嘢(除咗啲陰陰邪邪嘅養鬼仔種生基之類嘅信仰就會主張相反嘅嘢)。所以,就算唔講信仰,喺普通人社會嘅生活中,唔講邏輯唔講道理嗌交鬧人都絕對唔係好嘢,只會令自己越沉越低,越嚟越蠢。所以,凡正常人都應該提倡理智、禮貌、同埋文明。
逃出魔幻紀 2021/2/8 14:36

講開要有翻啲自我提升嘅意圖、求知慾望、社交技巧、喜歡理性討論而非情緒發洩等等元素,先至可以去品聰立足發言攞分,雖有不足,但係的確不失為一個自我訓練嘅好平台。其實另一個新近大熱嘅平台clubhouse亦都有相似嘅特點。一名內地參與clubhouse嘅人喺微博上形容「這個地方在互聯網上像是一塊淨土,這裏聽眾能理解也能尊重因為歷史、文化和教育的不同而產生的思維和習慣的差異,有種烏托邦的感覺。」
我都渴望上升而非下沉, 所以我幾中意這種平台。
逃出魔幻紀 2021/2/8 14:59
嗰度似比較文明嘅日本社會?

又一個周庭?

中共文革就咬住唔放?日本社會就很文明有禮了?
你一定不 ...
leefeng 發表於 2021/2/8 12:26

你沒去過香港,所以真係太過唔認識香港啦。香港人真係出咗名中意日本架,哈日程度甚至超過台灣人。香港人普遍講笑噉話去日本旅行當做返鄉下,無論黃絲藍絲紅絲乜絲物絲都係咁,其實,唔單止香港人,中國大陸人都係咁樣,前幾年啲大陸同胞去日本,將啲電飯煲同屎塔買斷市咁滯。日本餐日本商品日本藥物喺香港係大家趨之若鶩嘅品質信心。
喺呢度唔同你講咁多啦,你想搵我討論就去品蔥啦,不過希望會用返leefeng或者「雷電超人」個名,等我認得你。我喺嗰度行不改姓坐不改名,「逃出魔幻紀」,嚟好容易搵到我嘅,品蔥見。
leefeng 2021/2/8 15:33
你沒去過香港,所以真係太過唔認識香港啦。香港人真係出咗名中意日本架,哈日程度甚至超過台灣人。香港人 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/2/8 14:59

香港老一輩應該唔會善忘!
有讀歷史既年輕一代冇俾基督教洗腦的都會知道「三年零八個月」,
俾基督教洗咗腦d人唔止哈日哈英哈美哈以色列,還以為好威?
搵你討論?乜你才高八斗咩?
離教好玩啲,可以鬧人,特別係鬧果d賣國賊基督教徒!
想討教,來離教或香討揾我,我唔介意指點下你!

.
逃出魔幻紀 2021/2/8 16:35
香港老一輩應該唔會善忘!
有讀歷史既年輕一代冇俾基督教洗腦的都會知道「三年零八個月」,
俾基督教洗 ...
leefeng 發表於 2021/2/8 15:33

討論嘅嘢冇分才高八斗定才低幾多斗,有心學習就會發生架啦。你喺離教同香討每帖都追住我問口野之嘛,你啲問題涉及政治歷史文化軍事民族等不同範疇,包括蘇俄掠奪一百幾十萬平方公里係啲乜嘢地方,三十幾萬同胞被屠殺嘅真相等等,自從我講出真相之後你發爛渣,我就唔再回答你問題啦,無謂霎氣嗌交,因為你地中意鬧人,知唔知嚇走咗剎華,先至令佢覺得呢度啲人「真的很恐怖哦~~離教後就變成這樣,倒不如繼續信,起碼聖經教人做好人」,咁睇嚟你又錯唔曬喎,可能耶穌利用你趕翻剎華去教會嘅。
亦都冇話討教唔討教,你發嘅帖我都唔搭爹嘅,係你日日追住我問長問短之嘛。

曾經有人問余光中:「李敖天天找你碴(挑剔),你從不回應,這是為甚麼?」余答:「天天罵我,說明他生活不能沒有我;而我不搭理,證明我的生活可以沒有他。」

借用余光中呢句說話嚟形容我哋之間嘅討論,好似有點驕傲,係我唔啱。希望你嘅生活唔好「不能沒有我」,而係不能沒有耶穌,你宜家聽唔入都好,最好快啲聽入,因為你百年之後你嘅靈魂一定記得我講過呢句說話,係千真萬確嘅真理。
旁觀者 2021/2/9 01:25
喜歡理性討論而非情緒發洩等等元素
逃出魔幻紀 發表於 2021/2/8 14:36

你要盲信移鼠,已經冇理性可言。
    我都好理性咁同你討論問題,移鼠話信佢嘅「永遠不見死」,爺爺就建議讓你在大炮口讓爺爺放一炮,你就總係唔肯,怎能叫理性呢﹖
    理性嘅態度,就係唔單只自己,重要組織一百個、一千個「主內兄弟姊妹」,讓你放炮放到手軟,證明「救世主」嘅話冇花冇假,這才是理性。
旁觀者 2021/2/9 01:26
無謂霎氣嗌交
逃出魔幻紀 發表於 2021/2/8 16:35

真理越辯越明,是非越辯越清,一旦啞口無言,就將個頭縮入沙堆,話「無謂霎氣嗌交」。同祖師爺一樣,叫佢跳崖證實可以「駕雲」,就講東講西逃避,話「撤旦退去吧」。叫佢「顯神蹟」,佢就話「永冇神蹟」。班靚叫佢顯神蹟放火燒死撒瑪利亞村民,佢就話係嚟「救人性命」(喂,你係嚟收陀地口架)。
旁觀者 2021/2/9 08:04
知唔知嚇走咗剎華,先至令佢覺得呢度啲人「真的很恐怖哦
逃出魔幻紀 發表於 2021/2/8 16:35

見到郁下要殺死父母兄弟姊妹子女同自殺,郁下又要吃兒子嘅肉、吃女兒嘅肉,梗係恐怖啦!
上流寄生族 2021/2/9 13:32
見到郁下殺死父母兄弟姊妹子女同自殺,郁下又要吃兒子嘅肉、吃女兒嘅肉【圣经。基督      教导】,梗係恐怖啦! ...
旁觀者 發表於 2021/2/9 08:04
爷爷曰之“妖教”

虫虫曰之“邪教”

证据;;;;;;;;;中华文化,至少1千x百年
【耶 = 邪】
【请于该叶内寻寻觅觅‘’邪‘’】
https://www.zdic.net/hant/%E8%80%B6
旁觀者 2021/2/9 23:13
唔講邏輯唔講道理嗌交鬧人都絕對唔係好嘢,只會令自己越沉越低
逃出魔幻紀 發表於 2021/2/8 14:20

「那沒有看到就信的人,是蒙福的。」理不理性﹖合不合邏輯﹖
    信者「永遠不見死」,理不理性﹖合不合邏輯﹖
    有病俾妖徒摸下就好,理不理性﹖合不合邏輯﹖
    吃飽「五千人」,自己卻變唔出一粒無花果。理不理性﹖合不合邏輯﹖
    ……
    口炮就放得響,是非黑白都分唔清,莫再大言什麼理性、邏輯了。
leefeng 2021/2/14 12:28
越下層就越中意嗌交,打交,淫邪之類嘅嘢
逃出魔幻紀 發表於 2021/2/8 14:20

天主教基督教最中意妖精嗌交,妖精打交,淫邪性侵強姦之類嘅嘢!有新聞紀錄做證!係邊一層?

教堂慘淪「人類農場」!韓國牧師性侵幼女信徒 逼互相交配拍影片
https://www.ettoday.net/news/20210214/1900575.htm

.

< [1] 2

返回首頁 | 登錄 | 註冊