離教者之家

中国以色列結為兄弟之邦

[1] < [2] [3] 4 > [5]
沙文 2021/2/19 03:35
美國畀基督教累吖嘛,打唔贏好正常。貴國有儒釋道共四大天王咁架勢但係仍被老尾騎住,係貴國自願嘅,令我好感動
沙文 2021/2/19 03:45
識英語係做生意,知己知彼,唔係用黎出賣中國既!
我猜你可能係越南出世的人?
除了黃痴瘋,很多越南出 ...
leefeng 發表於 2021/2/18 11:12 [url=https://exchristian.hk/forum/redirect.php?
想賣都要賣到先得咖,邊有人要啫,貪您咩好?goto=findpost&pid=141103&ptid=14064][/url]
leefeng 2021/2/19 04:18
沙文 發表於 2021/2/19 03:45

睇你頻頻手騰腳震,語無倫次,跌落地拿揸沙既次數來看:俾我估啱咗,你真係越南人嚟!

.
沙文 2021/2/19 04:20
回覆 64# leefeng
nice try
沙文 2021/2/19 04:25
係喎,講起北漏洞拉,貴國儒釋道共都打唔贏越南仔。
leefeng 2021/2/19 04:27
我都認為我完全可以駕馭中文,不過係尐scientists會嫌用來寫thesis就論盡尐,所以科學史上冇用中文發表嘅論文。

用乜文唔係問題,至緊要有冇料啫!是旦擲條Link出黎都PK你的廢up!

中国科学论文篇数超美,跃居世界第一

.
leefeng 2021/2/19 04:28
係喎,講起北漏洞拉,貴國儒釋道共都打唔贏越南仔。
沙文 發表於 2021/2/19 04:25

咪扮啦,你咪係北漏洞拉囉!

.
leefeng 2021/2/19 04:29
回覆  leefeng
nice try
沙文 發表於 2021/2/19 04:20

驚咧!?

.
沙文 2021/2/19 04:52
回覆 67# leefeng

咁就係嘞。咁多篇都得一兩丁攞過nobel 有L用?計埋波叔畀您嘞。但我仍有一個問題。中國發表科學論文,係咪一定用中文寫呢?
https://scholar.google.ca/scholar?q=the+lancet,+chinese&hl=en&as_sdt=0&as_vis=1&oi=scholart#d=gs_qabs&u=%23p%3DT7NnI0SyOZMJ
沙文 2021/2/19 04:56
回覆 69# leefeng

係呀。驚您唔識睇
leefeng 2021/2/19 08:26
回覆  leefeng

咁就係嘞。咁多篇都得一兩丁攞過nobel 有L用?計埋波叔畀您嘞。但我仍有一個問題。中國發 ...
沙文 發表於 2021/2/19 04:52

Nobel偏見吖馬,曱甴黑暴咪一樣被提名和平獎咁攪笑,對不?
中國都係呢幾年上太空,有冇Nobel並冇影響中國既進步,只有妬忌者先至玩否認同破壞,對不?

架仔網都要寫中文架呢,多多冇好人架呢!

https://cn.nikkei.com/industry/scienceatechnology/41596-2020-08-10-09-20-27.html

.
leefeng 2021/2/19 08:31
回覆  leefeng

係呀。驚您唔識睇
沙文 發表於 2021/2/19 04:56

即係認你係北漏洞拉?
Hi,北漏洞拉!

.
沙文 2021/2/19 11:00
回覆 72# leefeng
nobel就偏見啫,邵逸夫獎自己環頭,大陸都係拎到一兩丁ju喎。Sir run run shawc偏見?
leefeng 2021/2/19 11:52
回覆  leefeng
nobel就偏見啫,邵逸夫獎自己環頭,大陸都係拎到一兩丁ju喎。Sir run run shawc偏見? ...
沙文 發表於 2021/2/19 11:00

今天的大陸正片邵逸夫睇唔到啦,否則香港連安慰奨都冇份攞!

.
旁觀者 2021/2/20 02:23
唔多合羅汁。既然咁掂會態沉百幾年?
沙文 發表於 2021/2/19 01:48

咁就要多得基督妖教唔少嘞。鴉片戰爭、英法聯軍之役、太平天國鑊鑊甘,搞到中國剩番半條人命。
    國家興不興盛,智商只是其中之一因素,還要看其他。人人都知人類智商比蟒蛇、鱷魚高得多,一旦你走入叢林、水潭,這兩家伙在裏面等住陰你,你就俾佢食到連渣都冇。
旁觀者 2021/2/20 02:30
回覆  旁觀者
plant未必係發電,污水處理、劏豬劏牛都係plant.
沙文 發表於 2021/2/19 02:13

咪一樣係唔清唔楚﹖
旁觀者 2021/2/20 02:37
回覆  旁觀者
咁就係中國文化的亂倫基因流露咯,排
年紀大小就結拜做兄妹,唔好拖手仔。 ...
沙文 發表於 2021/2/19 02:26

為啥一定要結拜﹖兄、妹相稱只是出於尊重,這是文化上的習慣,與亂倫何關﹖
leefeng 2021/2/20 06:06
不敢。都係您似中國人多尐
沙文 發表於 2021/2/14 15:12

有人死都唔認佢自己係中國人喎?
唔知第日佢老娘老婆在街上俾人打,
要唔要“閂門”出來澄清:我阿媽不是中國人?我老婆不是中國人?你們打錯了!

遭白人男子推倒头受伤 美国又一名华裔妇女遇袭
https://www.orientaldaily.com.my/news/international/2021/02/19/393554?fbclid=IwAR0UNXGfeutiBpQXpAHt_woWgQfSUJIStMmF3N3bWRBy5d-4a4JhH3IcIVY

.
沙文 2021/2/21 01:43
英文是商業語言,中文是文化語言。
旁觀者 發表於 2021/2/18 09:32

又唔文化得曬。人地nude您話係剝光豬,nake又係剝光豬,一個“裸”字就無法表達nude, nake有咩分別。
沙文 2021/2/21 02:15
回覆 76# 旁觀者
所以智商高之人入林之前必有準備,人類先至並冇被老虎食曬。智人唔會臨死同隻老虎講「您咪以為您真係好L叻,其實我智商高過您,不過奈何鬼叫阿媽生我冇您咁大力……哎唷」。
我話“中國人先天不足”就係包括多方面綜合實力,中國人的實力中雖包括殊勝儒釋道,西人實力雖被賤格耶教陀衰,中國仍負屈辱百年,咁就係中國人本身實在太渣,有咁犀利儒釋道都回天乏術。
係您只舉智商一項就以為拗得贏啫。而家好嘞,您自己都知錯嘞。

您一路摷條女一路叫「妹妹妳快尐除咗條裙」,妹妹就呻吟「哥哥您插深尐.....啊啊啊,妹妹我頂唔順啦,Oh my God! I'm cumming」。真係互相尊重。
[1] < [2] [3] 4 > [5]

返回首頁 | 登錄 | 註冊