離教者之家

中国以色列結為兄弟之邦

[1] < [3] [4] 5
旁觀者 2021/2/22 00:58
是旦攞段文言文,任你如何翻譯成英文,看能否短過中文就知誰精簡。
旁觀者 2021/2/22 01:01
回覆  旁觀者
咁就係中國人本身實在太渣
沙文 發表於 2021/2/21 02:15

渣唔渣,看國力上升勢頭就知。
beebeechan 2021/2/22 02:09
是旦攞段文言文,任你如何翻譯成英文,看能否短過中文就知誰精簡。
旁觀者 發表於 2021/2/22 00:58

鬼佬文言文, 短起嚟都可以好短...
例如: MILF!.....
beebeechan 2021/2/22 02:19
渣唔渣,看國力上升勢頭就知。
旁觀者 發表於 2021/2/22 01:01

即係女人做妓, 搵到錢就得勒, 唔好介意個蓮頭, 飽魚點樣俾人玩。

當年經濟特區, 用賤價人工, 俾地造廠房, 低稅, 零環保條例, 工業廢料任倒......任外資點蹂躪都得...
有錢搵就得。

突然想起, 佢出道成功, 都係靠拍全祼寫真.

英雄莫問出處
旁觀者 2021/2/22 04:03
回覆  旁觀者
中國人的實力中雖包括殊勝儒釋道,西人實力雖被賤格耶教陀衰,中國仍負屈辱百年

儒釋道是教人修心餋性、格物致知,唔係用來打嘅。要好打,信耶穌啦。
旁觀者 2021/2/22 04:04
鬼佬文言文, 短起嚟都可以好短...
例如: MILF!.....
beebeechan 發表於 2021/2/22 02:09

BB仔,MILF係文言文咩﹖你連字都未識,就學教人﹖慳啲啦。
leefeng 2021/2/23 02:32
回覆  旁觀者
我話“中國人先天不足”就係包括多方面綜合實力,中國人的實力中雖包括殊勝儒釋道,西人實力雖被賤格耶教陀衰,中國仍負屈辱百年,咁就係中國人本身實在太渣,有咁犀利儒釋道都回天乏術。

中國係唔需要靠儒釋道來強國架,
你估你老尾咩?下下in god they trust? i swear to god?放個屁都oh my god!

.
匿名 2021/2/24 11:06
" ((中國))受卓越((儒術家))思想教誨凡2500年,受優秀((道教))薰陶2500年, 受殊勝((佛教))感化2000年, 合共7000年之功。
((洋鬼子))畀((耶穌教))陀衰2000年。照理一碰上((中華))文化, ((洋鬼子))如同去餐館食嘢食唔曬--- 吃不了兜著走
但事實上, 2000年下來, 有三倍以上優勢嘅((中國))人交出的成績係咁L樣:   "        

"((中國))人先天不足”就係包括多方面綜合實力,((中國))人的實力中雖包括殊勝((儒釋道)),((西人))實力雖被賤格((耶教))陀衰,((中國))仍負屈辱百年,咁就係((中國))人本身實在太渣,有咁犀利((儒釋道))都回天乏術。  "            

你預設置陷阱, 或, 臨時換概念(subject, object) 兜翻...  都好好...
leefeng 2021/2/25 12:27
回覆  旁觀者
我話“中國人先天不足”就係包括多方面綜合實力,中國人的實力中雖包括殊勝儒釋道,西人實力雖被賤格耶教陀衰,中國仍負屈辱百年,咁就係中國人本身實在太渣,有咁犀利儒釋道都回天乏術。

中國人寧願點渣都好,點先天不足都好,點負屈辱百年都好,儒釋道點回天乏術都好,
絕對肯定做唔到賤格耶教陀衰的西人咁殺人當實力吧?

[1] < [3] [4] 5

返回首頁 | 登錄 | 註冊