離教者之家

詐騙教

leefeng 2021/8/30 01:20
基督教就是利用對死後世界的未知來詐騙。
事實上根本無法證明那些天堂地獄什麼的
他們要去自己去啊!

旁觀者 2021/8/30 01:25
教徒唔俾曬全副身家,就會仆街死,只有基督邪教才會如此恐嚇盲炳。
上流寄生族 2021/8/30 03:42

教徒唔俾曬全副身家,就會仆街死【谢谢Dalvm
指教】,只有基督邪教才會如此恐嚇盲炳。谢谢爷爷旁觀者 發表於 2021/8/30 01:25
同意爷爷。基督教正一系“仆街”教。
上流寄生族 2021/8/30 04:09
基督教就是利用對死後世界的未知來詐騙。
事實上根本無法證明那些天堂地獄什麼的
他們要去自己去啊!
... 相信我们后,你死亡会好很多。……死亡这么好,为什还不快快快去?
谢谢兄leefeng 發表於 2021/8/30 01:20
TO BEEBEECHAN//陈日君、朱耀明牧师,

为什还不快快快去你们的天国领賞 n 蒙主宠幸DELAY jesus no more! …… Far high!
https://exchristian.hk/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=144611&ptid=13872【谢谢逃出魔幻紀先生指教】
「幾時人為了我而辱罵迫害你們,捏造一切壞話毀謗你們,你們是有福的。你們歡喜踴躍罷
!因為你們在天上賞報是豐的,
因為在你們以前的先知,人也曾這樣迫害過他們。」(瑪5:11-12)

beebeechan 2021/8/30 06:53

女人能做媽鎷十分好
不過14歲就搞大咗個肚就唔係咁好勒

咁簡單既道理都唔明? 真白白地痴

下流無腦虫, 你快啲叫你未成年既妹, 女....趕快去搞大肚哩
leefeng 2021/8/30 07:29
女人能做媽鎷十分好

下流無腦虫,  ...
beebeechan 發表於 2021/8/30 06:53

你死囉,你在批評你個性母馬利亞?
如你所言:原來你個性母馬利亞白白地痴,下流無腦連咁簡單既道理都唔明?
性母馬利亞咁快搞大咗個肚就唔係咁好勒,生件孽種耶穌出來獻世!

唔怪之得白白地痴的基督邪教不但遺害世界,而且更遺臭千年!

.

beebeechan 2021/8/30 08:09
你死囉,你在批評你個性母馬利亞?
如你所言:原來你個性母馬利亞白白地痴,下流無腦連咁簡單既道理都唔 ...
leefeng 發表於 2021/8/30 07:29

瑪利亞唔同你個未成年亞妹既

你個未成年亞妹可唔可以唔同男人搞就大肚先? 生腫瘤就得!
抽刀斷水 2021/8/30 09:38
女人能做媽鎷十分好

下流無腦虫,  ...
beebeechan 發表於 2021/8/30 06:53

哦,即係信教唔駛咁早,臨死前信咗就OK了。
beebeechan 2021/8/30 10:37
哦,即係信教唔駛咁早,臨死前信咗就OK了。
抽刀斷水 發表於 2021/8/30 09:38

睇你呢種回應
九成都係把「洗」看成「信」。臨死前洗就OK?

信的人會「洗」,洗的人不一定就等于「信」。
一個人是否真心的信來洗,替你附洗的神父,牧師。。。不會知,只有你自己和上邊的那位知。

不信的只求一洗,拎個入埸券既心態,如神又係真既話,只有罪加多一條而已。
洗既人唔信神係真既話,咁洗又變得多餘。
beebeechan 2021/8/30 10:42
就如天主教會叮囑教友,若犯了大罪,要先辦好告解才好領聖體。
教友有没有這樣做,派聖體的神父不會知,人上前來,便派出聖體。
這是信友本身才自知的。
帶大罪領聖體,只會使自己的罪加一等。

所以,你說信了,騙倒了神父,為你洗了又如何?
騙不到上邊那個的
leefeng 2021/8/30 10:56
瑪利亞唔同你個未成年亞妹既

你個未成年亞妹可唔可以唔同男人搞就大肚先? 生腫瘤就得! ...
beebeechan 發表於 2021/8/30 08:09

生腫瘤一定要留番你阿媽生,你的老婆仔女生,你的兄弟姐妹同埋你生,即本生多啲,唔使客氣!
你個性母馬利亞一定賜你冚家生腫瘤,才可以顯得她對你冚家多麼仁慈!
還不快快謝恩?
咪阻住你個主同性母開party玩三P囉,
不過睇在你呢隻狗奴才咁鬼忠心,
你個性母馬利亞話歡迎你beebeechan冚家腫瘤君加入他們的性派對喎!你快快再謝恩啦!

.
抽刀斷水 2021/8/30 11:36
一個人是否真心的信來洗,替你附洗的神父,牧師。。。不會知,只有你自己和上邊的那位知。

不信的只求一洗,拎個入埸券既心態,如神又係真既話,只有罪加多一條而已。
洗既人唔信神係真既話,咁洗又變得多餘。
beebeechan 發表於 2021/8/30 10:37

上邊那位可能唔介意,信同洗都無所謂,照計埋啦。
beebeechan 2021/8/30 20:26
上邊那位可能唔介意,信同洗都無所謂,照計埋啦。
抽刀斷水 2021/8/30 11:36 提交

可惜教理同經文唔係咁講。
旁觀者 2021/8/31 02:34
人上前來,便派出聖體。
這是信友本身才自知的
beebeechan 發表於 2021/8/30 10:42

「神父」上前來,派出「聖體」,所以只有你才知。
抽刀斷水 2021/9/1 11:01
可惜教理同經文唔係咁講。
beebeechan 發表於 2021/8/30 20:26

之前又話「只有自己和上邊的那位知」,依家又搬啲教理同經文出黎,仲有咩就一次過拎出黎啦。
逃出魔幻紀 2021/9/1 12:35
之前又話「只有自己和上邊的那位知」,依家又搬啲教理同經文出黎,仲有咩就一次過拎出黎啦。 ...
抽刀斷水 發表於 2021/9/1 11:01

概念被轉換咗
leefeng 2021/9/2 07:30
概念被轉換咗
逃出魔幻紀 發表於 2021/9/1 12:35

概念不怕被轉換,經文可以任攺,
至緊要銀紙奉獻就耶穌都可以改姓/性架啦!

.

返回首頁 | 登錄 | 註冊