離教者之家

諗唔到

[1] < [8] [9] 10 > [14]
beebeechan 2013/3/2 12:23
咁做教徒嘅老公就預咗咖啦, 您都無悔咖
14:26 人到我這裡來、若不愛我勝過愛自己的父母、老公、兒女、弟兄 ...
沙文 發表於 2013/3/2 12:16

咁去到要「飯」前祈禱未?
沙文 2013/3/11 18:09
4:24摩西在路上住宿的地方、耶和華遇見他、想要殺他。
4:25西坡拉就拿一塊火石割下他兒子的陽皮、丟在摩西腳前、說、你真是我的血郎了。
4:26這樣耶和華纔放了他.西坡拉說、你因割禮就是血郎了。

其實, 這次並非邪老华第一次見摩西, 上次荊棘出火之時已同佢傾咗一輪:3:4耶和華 神見他過去要看、就從荊棘裡呼叫說、摩西、摩西.他說、我在這裡。

當時都係有包皮咖啦, 点解上次唔殺今次先殺呢? 難道係摩西掏出碌嘢痾尿時無意中裝到, 臨時起了殺意? 當時全數猶太佬都係有包皮咖啦, 点解又只殺摩西呢? 佢老母点知邪老华想郁佢呢? 係咪邪老华武功麻麻出手太慢呢? 佢老母点知割咗包皮就可消解血光之災呢?
beebeechan 2013/3/11 21:11
當時都係有包皮咖啦, 点解上次唔殺今次先殺呢? 難道係摩西掏出碌嘢痾尿時無意中裝到, 臨時起了殺意? 當時全數猶太佬都係有包皮咖啦, 点解又只殺摩西呢? 佢老母点知邪老华想郁佢呢? 係咪邪老华武功麻麻出手太慢呢? 佢老母点知割咗包皮就可消解血光之災呢?

沙文 發表於 2013/3/11 18:09

正式出任要職時都要有個儀式架嘛
沙文 2013/3/15 19:06
老母切啫儀式就不合規格啦
餵奶就要老母, 切啫要Mohel
http://www.mohel.net/

若然阿媽有權做咁多嘢 點解您老母又唔係榕樹頭擺檔幫人告解呢?
beebeechan 2013/3/16 02:20
老母切啫儀式就不合規格啦
餵奶就要老母, 切啫要Mohel

若然阿媽有權做咁多嘢 點解您老母又唔係榕樹頭擺檔 ...
沙文 發表於 2013/3/15 19:06

佢老母, 生意唔錯添呀
沙文 2013/3/28 10:13
[attach]273[/attach]

若然死咗, 然後翻生就叫做「戰勝死亡」, 点解結婚然後離婚, 又唔叫做「戰勝婚姻」呢?

離婚之後永遠唔好再結婚, 就係「永遠戰勝婚姻」添 !
抽刀斷水 2013/3/28 11:01
咁「離教者之家」,係咪要改名為「戰勝基督教者之家」?
沙文 2013/3/28 19:44
回覆 188# 抽刀斷水

此事可馬上進行。
此外, 您幾時anniversary呀?我祝賢伉儷旗開得勝馬到功成
沙文 2015/1/31 19:56
教會係反對同性婚姻嘅。

咁,請問若然兩個陰陽人結婚,以教會嘅立場,得唔得呢?
抽刀斷水 2015/2/1 23:40
教會有句slogan相當深入民心:

一男一女 一夫一妻 一生一世

因此,假如係陰陽人呢啲「不男不女」,就不會被納入可婚配之列也。
沙文 2015/2/7 22:55
陰陽人嘅婚姻係一男一女,好符合教會嘅價值觀喎。

設有甲、乙兩位陰陽人
   甲嘅½男性部份 marry 乙嘅½女性部份
+ 乙嘅½男性部份 marry 甲嘅½女性部份
------------------------------------------
     1 男性部份     marry     1 女性部份

perfect match!
抽刀斷水 2015/2/8 00:12
用你呢個思路演譯「一國兩制」,就真係無哂交嗌了。
beebeechan 2015/2/8 03:02
用你呢個思路演譯「一國兩制」,就真係無哂交嗌了。
抽刀斷水 發表於 2015/2/8 00:12

有。。。甲的 1/2 男性會嫉忌乙的1/2 男性來扑甲的1/2 女性。
乙的1/2 女性又會呷甲的1/2 女性來勾引乙的1/2 男性,孤狸精!

甲的1/2 女性會埋怨甲的1/2 男性不夠彎,不夠長,不能滿足到。

嗌撬增一倍。
沙文 2015/2/8 03:06
回覆 194# beebeechan

聖教會嘅policy不嬲係咁:  符合聖教會價值觀就得啦,話鳩知您嗌唔嗌撬吖。
beebeechan 2015/2/8 03:14
回覆  beebeechan

聖教會嘅policy不嬲係咁:  符合聖教會價值觀就得啦,話鳩知您嗌唔嗌撬吖。 ...
沙文 發表於 2015/2/8 03:06

咁即係乜價值觀?

講野吞吞吐吐。。。
逐滴逐滴咁滲出黎
盡情噴發嘛
沙文 2015/2/8 06:17
回覆 196# beebeechan
耶穌條卵樣講嘢都係講尐唔講尐咖啦,您又唔叫佢盡情嘔出黎
beebeechan 2015/2/8 08:35
回覆  beebeechan
耶穌條卵樣講嘢都係講尐唔講尐咖啦,您又唔叫佢盡情嘔出黎 ...
沙文 發表於 2015/2/8 06:17

耶穌三番四次都是這樣說: 「我實實在在告訴你.....」
仲有乜未清楚呢?
不要一副忍讓,不明就問。
沙文 2015/2/8 16:28
回覆 198# beebeechan

人講您就信
Matt 5:26        我實在告訴你、若有一文錢沒有還清、你斷不能從那裡出來。

破產就得啦,「我實實在在昆你」就真。佢收爛賬一定收到嘅咩?開間收數公司試下
沙文 2015/4/28 00:15
點解聯合國淨係鬧ISIS打爛古跡呢?其實,佢地係學邊個呢?

http://penelope.uchicago.edu/~gr ... aganism/temple.html
抽刀斷水 2015/4/28 13:55
果時都未有聯合國
[1] < [8] [9] 10 > [14]

返回首頁 | 登錄 | 註冊