離教者之家

人生的福與禍

< [1] 2 [3] > [4]
beebeechan 2022/1/29 14:46
點解你寫帖不自覺咁都沾上了瘋9同低能蟲既風格?
白黐都可以傳染。
抽刀斷水 2022/1/29 16:50
白黐都可以傳染。
beebeechan 發表於 2022/1/29 14:46

其實你諗唔到建設性既回覆,我唔會怪你架喎。
beebeechan 2022/1/29 21:44
其實你諗唔到建設性既回覆,我唔會怪你架喎。
抽刀斷水 發表於 2022/1/29 16:50

你將冷飯來炒, 我亦不怪你
beebeechan 2022/1/29 21:45

哈佛專家, 一講就明
你自作聰明, 反而唔明

正如經上說:驕傲, 自大....使人不認識神
佛家也有說:知障

不謀而合
beebeechan 2022/1/29 21:54
其實都唔係好知你#21 想講乜

求其掉堆字出嚟就當係金帖? (低能蟲上咗身)
上流寄生族 2022/1/30 00:38
白黐都可以傳染。
beebeechan 發表於 2022/1/29 14:46
我傳染比屄你la deal。
上流寄生族 2022/1/30 00:40
哈佛專家, 一講就明
你自作聰明, 反而唔明

正如經上說:驕傲, 自大....使人不認識神
佛家也有說:知障

不謀 ...
beebeechan 發表於 2022/1/29 21:45
同意2,其实

哈佛專家,聪明绝顶

真人不露相。

露相非真人。
上流寄生族 2022/1/30 00:46
回覆  抽刀斷水

不信耶穌,不明白,認同與否都沒有意義。
謝謝謝謝謝謝先生逃出魔幻紀 發表於 2022/1/28 23:24

信耶穌,不明白,。。。。。。生死與否【對於基督】都沒有意義。

信耶穌,冇得救,

https://m.exchristian.hk/forum/index.php?action=thread&tid=13877&highlight=%E6%96%B0%E8%81%9E
抽刀斷水 2022/1/30 11:50
其實都唔係好知你#21 想講乜

求其掉堆字出嚟就當係金帖? (低能蟲上咗身)
beebeechan 發表於 2022/1/29 21:54

你唔明就問下啦,唔識就反指對方低能白痴,你咁樣做人無法進步架。

新既一年我祝福你新年進步啦。
beebeechan 2022/1/30 14:00
你唔明就問下啦,唔識就反指對方低能白痴,你咁樣做人無法進步架。

新既一年我祝福你新年進步啦。 ...
抽刀斷水 2022/1/30 11:50 提交

問你都無用喇,因為你都唔知你自己想講乜。

不然,你就會表達 得有文路啲
beebeechan 2022/1/30 14:07

抽刀斷水 2022/1/30 11:50 提交

有時係問都無謂。咁你會唔會去問「低能蟲」佢寫既帖係想講乜?
因為佢真係低能白癡,問都屣膠氣嘛。
beebeechan 2022/1/30 14:09
你唔好求進步哩。
望不跌volt 退步,不退則進架哩
沙文 2022/1/31 06:46
閹割神父,刻不容緩
抽刀斷水 發表於 2022/1/28 21:21

你嘅諗法太單純而且短視, 以為有一個問題就解決這個問題。
但其實世事相生相剋環環相扣。閹神父弊大於利。

天主教冇咗性侵案,世人覺得天主教都唔係咁衰啫,導致多尐人入教,少尐人離教,咁就同本網使命背馳。例如,好似共產黨稍為背離國有制,改革開放,尐人就以為對共黨冇咁反感,逐漸養肥咗佢,反而為禍更大。

由得佢地性侵,有助於保持對教會的警剔,咁先會起到對教會抑制作用。
逃出魔幻紀 2022/1/31 09:37
但其實世事相生相剋,環環相扣。閹神父弊大於 ...
沙文 發表於 2022/1/31 06:46

沙先生你匿埋咁耐,以為你有乜嘢事定係移咗民放棄講粵語添,睇到你冇事出返嚟講嘢就好囉;仲有另外一個人消失咗好耐,唔知去咗邊?
沙文 2022/1/31 10:24
您對天主太冇信心嘞。點解您唔係以為我信咗主呢?
逃出魔幻紀 2022/1/31 10:55
您對天主太冇信心嘞。點解您唔係以為我信咗主呢?
沙文 發表於 2022/1/31 10:24

呢樣嘢都有諗過,不過根據你離開前嘅發言,覺得你比較懷念古代射術、攀繩、野外定位等運動多啲,覺得你可能受咗傷比較氣餒,冇事就好,祝一切安好。另外銷聲匿跡嗰個就不符常態,真係估唔到啦。
抽刀斷水 2022/1/31 11:09
但其實世事相生相剋,環環相扣。閹神父弊大於 ...
沙文 發表於 2022/1/31 06:46

其實我呢排慕道緊,所以先想方設法咁為個教會著想啫。
沙文 2022/1/31 11:24
回覆 37# 逃出魔幻紀
你以為您可以憑人發乜嘢帖、從事咩sports推斷到主嘅安排,您會唔會自大咗尐。?抽水都慕道啦,唔通您又估到
beebeechan 2022/1/31 12:11
回覆  逃出魔幻紀

抽水都慕道啦,唔通您又估到
沙文 發表於 2022/1/31 11:24

我仲未索到佢有陣慕道味, 唔知係咪冒道就真
沙文 2022/1/31 12:30
如果佢唔係concerned about貴教就唔會開呢個檔,您估真係屎窟痕咩多年來佢在此提出論點,特登引出您嘅反駁畀佢吸收,佢就係through this 學習貴教教義
< [1] 2 [3] > [4]

返回首頁 | 登錄 | 註冊