離教者之家

贊不贊成奉耶穌基督之名驅魔

< [1] 2
leefeng 2022/9/9 23:13

10萬隻鬼上身?
基督教真係吹呃騙昆到盡!

“李牧師解釋當事人是信奉基督教的”
冇人奇怪為什麼信基督教的,會特別招鬼,鬼上身呢?
因為基督教根本是邪教,所謂祈禱,不正是在招鬼,自請鬼上身嗎

.
哈佛專家 2022/9/9 23:52
佢真係趕鬼有效喎。我比較傾向用佛教或道教趕鬼。
抽刀斷水 2022/9/9 23:56
佢真係趕鬼有效喎。我比較傾向用佛教或道教趕鬼。
哈佛專家 發表於 2022/9/9 23:52

點架你,唔信耶穌基督既驅魔能力,又開呢個主題?
哈佛專家 2022/9/10 01:14
耶穌基督本人當然有很好的驅魔能力,但耶穌基督的徒子徒孫未必有佢的一成二成功力。單單奉耶穌基督之名能否驅魔?其實我自己也不明白。呢種唔明白係受佛教和道教的影響,講究修行越深,驅魔能力越好。

我都係受法輪功影響,對耶穌基督的驅魔能力深信不疑。
抽刀斷水 2022/9/10 01:17
回覆 25# 哈佛專家

你個主題係奉耶穌基督之名,唔係搵返佢本人喎。
beebeechan 2022/9/10 01:46
回覆  哈佛專家

你個主題係奉耶穌基督之名,唔係搵返佢本人喎。
抽刀斷水 發表於 2022/9/10 01:17

唔係人人話「奉耶穌之名」就趕到鬼。

經文:
路加福音 9:1
耶穌召集了那十二人來,賜給他們制伏一切魔鬼,並治療疾病的能力和權柄,
2派遣他們去宣講天主的國,並治好病人,

瑪竇福音10:1
耶穌將他的十二門徒叫來,授給他們制伏邪魔的權柄,可以驅逐邪魔,醫治各種病症,各種疾苦。

說明趕鬼驅魔權柄是來自耶穌, 是耶穌給的, 不是人人隨口翕就話有。
耶穌給宗徒, 宗徒給長老, 主教...主教給神父.....
(唔係個個主教, 神父都有這權柄架喎)

即係你在銀行過數找咭數, 電話費, 供樓.....若然老細都無出糧俾你, 你用甚麼來找數??
哈佛專家 2022/9/10 02:00
理論上,奉耶穌基督之名同念南無觀世音菩薩一樣,係有一些驅魔的能力。但功力越深的人,驅魔的能力也越強,卻是不爭的事實。

又可以話,我講驅魔,都俾阿抽及BB疹搞到一鑊泡,一塌糊塗。唔知心水清的讀者點樣審理呢筆驅魔的帳呢?
哈佛專家 2022/9/10 02:03
聽講西藏密宗的一些知情者話,天主教驅魔師的驅魔能力麻麻,不如密宗或道教。基督教更差。
抽刀斷水 2022/9/10 13:49
又可以話,我講驅魔,都俾阿抽及BB疹搞到一鑊泡,一塌糊塗。唔知心水清的讀者點樣審理呢筆驅魔的帳呢?
哈佛專家 發表於 2022/9/10 02:00

咩呀,我第一個按「贊成」掣架。

不過,未開始奉耶穌基督之名驅魔,已經有教徒話未必work,我諗都無謂再做落去。
< [1] 2

返回首頁 | 登錄 | 註冊