離教者之家

耶穌受刑時應該叫…?

leefeng 2023/1/12 12:20

根據:英國BBC廣播公司的記錄片

所以耶穌受刑時應該大叫“佛祖呀,救我”
於是天地變色,風起雲湧,佛祖用如來神掌救了他!

可惜耶穌一回到中東就忘恩負義,把佛忘得一干二淨,做了佛教反骨仔,改投耶和華教又改名叫做耶穌,四處吹牛自己是神的兒子,之後又想認大衛王做祖宗,貪心得滯,結果攪到自己兩頭唔到岸,豬八戒照鏡,裡外不是人!

本來在行刑時忘記了佛祖,可以大叫“大衛王老祖呀,救我”,
可能士兵會睇在皇帝既面上放咗佢。

衰在佢兩個有力的靠山唔叫,竟然叫一個冇料?不存在? (當時耶穌驚到賴尿,唔記得咗係自己生安白造個耶和華係老豆的故事,大話講一千次連佢自己都懵咗當係真既,猛咁嗌“耶和華哎也老豆呀,救我”,終於跌落自己設下既謊言結局,唔死一身潺了!

故事的另外一個版本係,
耶穌夾埋班騙子同士兵上演一場「死過番生既故事」,所以佢唔想佛祖顯靈出現,真係救咗佢,咁佢就冇辦法繼續演下去了。
佢亦唔敢叫大衛王,因為王的兒子,士兵肯定唔敢郁佢,場扮死的戲就一樣演不下去了!

所以佢叫不存在的耶和華,當然耶和華係永遠唔會出現,
因此「死過番生既故事」的騙局終於成功上演,班傻瓜的奉獻從此長收長有,沒有什麼投資比一個叫做「代死」的騙局更易呃人了!

.

.
下流寄生虫 2023/1/12 13:04
所以耶穌受刑时叫? ...
leefeng 發表於 2023/1/12 12:20
春!
【搞笑】
beebeechan 2023/1/12 22:17
根據:英國BBC廣播公司的記錄片

所以耶穌受 ...
leefeng 發表於 2023/1/12 12:20

英國BBC廣播公司的記錄片?

真係「愚目混豬」囉。

BBC 既片, 一定有個BBC 嘜頭架喎

全條片一個BBC 商標都唔見。

即係在旺角有條友行埋嚟同你兜售個金錶, 佢話係「金勞」嚟架..
少理, 你連嘜頭都見唔到一個你就信係堅野?

唔怪知幾老土既千術都仲有人上檔既。

蠢人feng既「豬vid23」
真係無得醫, 要放棄救治。唔好浪費資源。
旁觀者 2023/1/14 01:01
「科普特語專家」、妖徒有「三十三億」、「路人甲」,就有你BBC嘅嘜頭嘞。
旁觀者 2023/1/14 01:03
唔怪知幾老土既千術都仲有人上檔既。
beebeechan 發表於 2023/1/12 22:17

字都未識,返去幼稚園低B班重頭讀過再講啦。

返回首頁 | 登錄 | 註冊